Microblading vaihe vaiheelta

Microblading kulmilla kiireettömät aamut ja skarpimpi look!

Kaupallinen yhteistyö Hetki Itselle -kanssa

Kuvittele se tunne, kun heräät arkiaamuna ja olet valmiina lähtöön sängystä suoraan! Harjaat vain hiukset ja hampaat, mutta arkiaamun makeuppiin ei enää kulu aikaa. Olen saanut nyt nauttia näistä kiireettömistä, laittautumisvapaista aamuista viikon ajan, enkä vaihtaisi yhtäkään niistä aamuista pois.

Joku sanoo, että on feikkiä piirrättää itselleen kulmakarvat, ottaa hiusten- ja ripsienpidennykset. Uskallan olla eri mieltä. Jos joka tapauksessa tekee kulmat kulmakynällä, laittaa ripsiväriä ja värjää hiuksiaan, ei ole sen feikimpää ottaa microblading-kulmia tai ripsienpidennyksiä. Elämänlaatuun on lupa panostaa. Jos elämänlaatua lisää kestokulmat tai pitkät hiukset, niin antaa palaa vaan.

Hetki itselle on tuore Kontiolahtelainen yritys, jossa upeita Microblading-kulmia taikoo Maiju Rissanen. Kulmien lisäksi Maiju tekee valokuvausta ja meikkausta sekä valokuvauksiin liittyen viimeistelee hiuksia. Maijun tekemistä voit seurata myös hänen omassa blogissaan, intagramissa @hetki_itselle tai Facebookissa

Kulmien hinta on Maijulla 250e sisältäen yhden vahvistuksen.

Ajatuksesta toteutukseen

Olin pohtinut Microblading-kulmia jo pitkään tekemättä asialle kuitenkaan mitään. En siis etsinyt edes netistä kokemuksia enkä googletellut kuvia tai perehtynyt tekniikkaan. Omat hentoiset kulmakarvani saivat kuitenkin minut näkemään aamuisin punaista ja tieto mahdollisuudesta Microbladingiin tykytti takaraivossa huudellen: ”miksi ei”. 

Lähestyin Maijua alunperin miljöö-kuvaukset mielessäni, mutta mutkien kautta päädyimme keskustelemaan myös Microblading-kulmista, ja ennen kuin tajusinkaan, olin varannut ajan. Sain etukäteen ohjeet ennakkovalmisteluista ja jälkihoidosta. Sain kysyä kaikki mieltäni painavat kysymykset. Minua ei niinkään pelottanut kipu tai kulmien onnistuminen, vaan mietin työni vuoksi kulmien infektioriskiä ja mahdollista hikoilukiellosta johtuvaa salitaukoa. Sain ohjeet peittää kulmat töihin vaseliinilla ja salitauon pituudeksi tuli 3 vuorokautta.

Itselleni merkkaa tällaisissa ”isoissa” jutuissa paljon se, kuinka tekijä panostaa asiakkaan pohjustamiseen ja etukäteispriiffiin. Jos olisin saanut vastaukseksi jotain epämääräisempää, olisin perääntynyt. Nyt tiesin tarkkaan, kuinka toimia ja mitä tämä edellyttää, joten turvallisin mielin pystyin odottamaan microblading-päivää.

 

Ääk! Mihin mä olen mennyt nokkani pistämään..?

Kulmia edeltävänä iltana hypetin kaverilleni seuraavaa päivää. Jännitti. Katsoin kuvia googlesta (olipa muuten seassa myös pahasti pieleen menneitä!). Tuttu kertoi, että ”siinä kuulema veri valuu pitkin naamaa”. Siinä vaiheessa mahanpohjassa kouraisi. Ai, tää ei ookaan ihan pikkujuttu. Sillon mua rupesi jännittämään aivan kamalasti. Selvisin kuitenkin seuraavaan aamuun ja nukuin ihan hyvät yöunet. Jännitys oli yön aikana hälventynyt ihan perus odottavaksi ”perhosia vatsassa -fiilikseksi.

Toteutus

Ihan ensimmäisenä kävimme käytännön asiat läpi. Luin sopimuksen ja allekirjoitin sen. Mieltymykseni paksuudesta ja väristä kysyttiin. Kulmat putsattiin ja hahmoteltiin. Sain mahdollisuuden nähdä työvälineet. En halunnut. Tässä vaiheessa olisin vielä saanut perääntyä, mutta en tietenkään halunnut. Minulla oli jo hoppu nähdä lopputulos.

”Oletko valmis?” JEP! Enimmäiset linjat tehtiin ilman puudutusta.  Odotin koko ajan, milloin kuulemieni kauhukokemusten mukaisesti verta valuu tai sattuu kamalasti. Kauhukertomukset osottautuivat legendaksi. Aluksi ilman puudutetta tehtyjen linjojen tekeminen tuntui suurinpiirtein yhtä kivuliaalta, kuin kulmakarvojen nyppiminen. Sitten sain puudutetta, enkä tuntenut juuri muuta kuin pientä rapsutusta. Puudutus ei toki vaikuttanut koko aikaa, mutta sitä lisättiin välillä. Vajaa kaksituntinen hurahti pöydällä yllättävän nopeasti.

Lopputulos

En ehkä ikinä unohda sitä, kun hyppäsin alas hoitopöydältä ja näin lopputuloksen. WAU!

Kuva ja kulmat: Hetki itselle / Maiju Rissanen

 

Jälkihoito

Olin varautunut turvotukseen, punoitukseen ja kulmien rupeutumiseen. Mitään näistä ei tullut. Rasvasin kulmia vaseliinilla neljä kertaa päivässä kolme ensimmäistä vuorokautta ja sen jälkeen aamuin illoin. Kolmen päivän kohdalla kulmat alkoivat kutista, mikä on ihan normaalia ja merkki paranemisesta (verrattavissa ihan normaalin haavan paranemiseen). Rasvaus auttaa kutinaan edelleen.

Kulmat kaksi vuorokautta niiden tekemisestä. No makeup no filter!
Kulmat kolme vuorokautta niiden tekemisestä

 

Summa summarum, olen saanut paljon positiivista palautetta kulmista. Olen valmis myös itse antamaan täyden kympin niiden tekijälle! Minulle tämä ei ollut pelkkä ulkonäöllinen pikkuviilaus, vaan paljon muuta. Koska olen niin mustasukkainen omasta ajastani, kannatti käyttää kaksi tuntia kulmiin kerralla ja nauttia joka ikinen päivä viimeistellyistä, kauniista kulmakarvoista. Myös se mahdollinen kipu (jokainen kokee sen eritavalla) unohtuu kyllä ja tuntuu jälkikäteen ihan pikkujutulta. Haluan kuitenkin painottaa sitä, että microbladingissa tehdään ihoon viiltoja ja toimenpidettä voidaan verrata tatuointiin. Tulos on noin vuoden ajan pysyvä ja se vaalenee tuona aikana riippuen ihotyypistä ja kulmiin kohdistuvasta ”kulutuksesta”. Lopputulosta voi pienesti fiksailla vahvistusvaiheessa, mutta täydellisen pieleen menneitä kulmia ei siis pysty korjaamaan, peittämään tai muuttamaan. Pieleen menemisen vaara on aina olemassa. Hyvän, koulutuksen saaneen tekijän kanssa riskit ovat pienet, mutta tässäkin lajissa on olemassa jo villin lännen puoli. Halpa hinta ei saa sanella sitä, kenet tekijäksi valitsee. Jos mietit kulmien ottamista, valitse tekijä huolella. Juttele ja käytä aikaa pohjatyöhön. Varmista, että henkilö on saanut asianmukaisen koulutuksen. Pyydä nähdä kuvia aiemmista töistä. Muista kuitenkin myös se, että aloitteleva tekijä ei automaattisesti ole huono tekijä. Sorminäppäryyttä, silmää ja hyvä tekniikka voi olla myös vastikään koulutuksen käyneellä tekijällä.

 

<3: Tanja

6

Vastaa