Meikkitutoriaali – näin syntyy helppo arkimeikki

Helppo arkimeikki kädenkäänteessä

*magneettiripset saatu

Pari viikkoa sitten lupaamani arkimeikki -meikkitutoriaali on lopultakin tässä. Lupaan, itse meikin tekeminen sujuu huomattavasti nopeammin kuin tämän postauksen, mutta puolustuksena sanottakoon, että mulla oli mooooonta mutkaa matkassa. Toivon, ettet keskity postauksessa välttämättä eri tuotemerkkeihin, sillä tämän meikin pystyy varmastikin tekemään monilla eri merkkisillä tuotteilla. Kannatan itse käyttämään aina entiset purkit pois ja ostamaan uutta tilalle vasta sen jälkeen.

meikkitutoriaali

1. Hyvä pohja meikille

arkimeikki

Ennen varsinaista meikkiä iho on hyvä pohjustaa omalle ihotyypille sopivilla tuotteilla. Minulla on herkkä ja kuiva iho, tosin sieltä löytyy myös toisinaan epäpuhtauksia. Etenkin viimeisen vuoden aikana stressi, huonot unet ja puutteellinen ihonhoito ovat tehneet muutoin niin hyväkuntoiselle iholleni paljon hallaa. Lisäsin aloituskuvaan tahallaan kontrastia, että kaikki ihon virheet tulisivat näkyviin mahdollisimman hyvin. Tässä kuvassa mulla ei siis ole ihossa mitään pohjatuotteita tai meikkiä. Liian pitkäksi venähtänyt ripsienpidennysten huoltoväli kiinnittänee huomiota, mutta silmissä ei siis kuitenkaan ole ripsiväriä tai muutakaan meikkiä.

dermosil

iho-öljy

facial oil

Kokeilin nyt tähän tutoriaaliin ensimmäistä kertaa tätä dermosilin iho-öljyä, jonka ostin vastikään kokeiluun. Toivoin, että se imeytyisi ja toimisi iholla superkosteuttajana, mutta en nyt ensimmäisellä kerralla voi sanoa tuotteen tehneen oikeastaan minkäänlaista vaikutusta. Tuoksu oli hieman pistävä ja tuote jää lähinnä ihon pinnalle. Sopii varmasti parhaiten käytettäväksi kasvojen puhdistuksen jälkeen yötä vasten, mutta meikin alle jättää ehkä turhan öljyisen tuntuman.

kasvoseerumi

…sensijaan tämä kasvoseerumi on kestosuosikkini! Valitettavasti tuote oli kausituote ja viimeistä kertaa myynnissä edellisessä dermosilin kuvastossa. Sydän itkee verta, mutta tulen käyttämään tämän purkin alusta loppuun saakka viimeistä pisaraa myöten. Tuote sopii todella hyvin omalle ihotyypilleni, imeytyen ihoon aivan täydellisesti ja tehden tuntumasta kosteutetun, hoidetun ja sileän. Mikä olisikaan parempi lähtökohta hyvälle meikille – eipä mikään. Seerumin lisäksi ei välttämättä tarvita enää edes erillistä päivävoidetta, joskin olen silti sipaissut meikin alle sopivaa kosteusvoidetta tottumuksesta.

Olipa käyttämäsi tuotteet mitkä tahansa, niin erityisesti nimenomaan arkimeikissä tulisi ihonhoitoon kiinnittää huomiota – teemmehän sen arkimeikin kuitenkin paljon useammin, kuin juhla- tai bilemeikin.

2. Meikkipohja

Pohjustan meikin lähes aina primerilla, joka antaa meikille pitoa. Primerin jälkeen levitän kulmien alle, tummille silmänalusille ja punoittavalle nenälle (!! 😀 ) concealeria. En käsitä, miten kukaan tulee toimeen ilman concealeria, sillä tuote on mitä parhain antamaan valoa kasvoille ja peittämään ihon virheet. Concealerin on tarkoituskin olla vaaleampi, kuin oma iho ja myös vaaleampi, kuin käytössä oleva meikkivoide. Kuulostaa todella ristiriitaiselta, sillä meikeissä vaalea korostaa ja tumma häivyttää. Ihoa vaaleampi concealer kuitenkin ihan oikeasti peittää tummia silmänalusia ja mielestäni pelastaa koko – jos ei päivää, niin vähintään meikin.

Concealer levitetään kolmion muotoon siten silmien alle. Kulmien alle levitettynä se saa aikaan kevyen facelift-efektin ja korostaa kivasti kulmakarvoja. Tietenkään concealeria ei jätetä tuolla tavoin, vaan se levitellään nätisti tasaiseksi kerrokseksi ja häivytetään meikkivoiteen alle.

Tässä vaiheessa kasvoilla on siis ainoastaan öljy, seerumi, primeri ja concealer. Seuraavassa vaiheessa lisätään meikkivoide, jonka jälkeen tehdään varjostuksia ja korostuksia.

Hiukset kannattaisi suojata jo ennen meikin tekemistä, huomaa hiusraja. Kuvassa esimerkki siitä, miksi concealerin ja meikkivoiteen rajat kannattaa häivyttää erityisen huolellisesti. Meikkivoide alkaa äkkiä näyttää todella tummalta, jos sitä jää viiruiksi pitkin naamaa.

 

3. Korostukset ja varjostukset

Valmis meikkipohja. Tähän on hyvä lähteä päälle rakentamaan muuta.
Varjostuksen oikea kohta on poskikuopassa. Varjostuksen paikka valitaan siten, että poskipäät pääsevät oikeuksiinsa. Omien kasvojen muoto vaikuttaa siihen, mitä kohtia kannattaa korostaa ja mitä varjostaa.
Tässä vaiheessa varjostus saa näyttää dramaattiselta.Lopputuloksesta ei tule läheskään näin näkyvä.

 

Korostusten ja varjostusten tekemistä ohjaa aina meikattavan kasvojen muoto, mutta juuri koskaan ei kannata lähteä laittamaan tummaa varjostusväriä poskipäiden päälle. Kenen tahansa kasvot pääsevät oikeuksiinsa parhaiten silloin, kun poskipäät pääsevät nousemaan esiin luoden kasvoille ihanteellista muotoa. Koska tumma vie sisäänpäin, korostaa se automaattisesti vaaleampaa. Yleisesti ottaen kannattaa hahmotella kasvojen reuna-alueita varjostusvärillä, jolloin huomio keskittyy silmiin, poskipäihin ja huuliin – siis yleisesti ottaen kasvojen keskikohtiin. Omia kasvonpiirteitä voi tarkastella peilin edessä miettien, mitä erityisesti haluaa tuoda esiin ja mitä häivyttää. Esimerkiksi, jos sinulla on kaksoisleuka, kannattaa varjostaa leuan alta – jolloin kaksoisleukaa saa hämättyä piiloon.

Jos haluat, voit käyttää varjostukseen myös aurinkopuuteria.

Vastavuoroisesti niitä kasvoilta esiinnostettavia kohtia voidaan erityisesti tuoda esille korostamalla niitä vaaleilla sävyillä tai hohdetuotteilla. Jos teet näitä ensimmäisiä kertoja, kannattaa kokeilla vaikkapa poskipäiden, nenänvarren ja otsan korostamista. En tarkoita tumman ja vaalean sävyjen kilpajuoksua pitkin kasvoja, vaan pieniä ja hallittuja liikkeitä, jotka sitten häivytellään irtopuuterilla.

highlights

Helppo ja luonnollinen arkimeikki on valmis!

Kaikessa mitä kasvoillesi maalaat, muista aina pehmeät, hallitut liikkeet, liiallisen värin karistelu pois ennen pensselöintiä ja lopuksi häivytys sekä ihan viimeisenä kiinnitys puuterilla painellen.

4. Muu meikki

Meikkipohjan lisäksi mun arkimeikkiin kuuluu kulmakarvojen piirtäminen. Harvoin lisään mitään muuta, paitsi nyt kuluneiden ripsienpidennysten vuoksi käytän toisinaan magneettiripsiä. Magneettiripset on muuten ripsienpidennysten ohjellakin soveltuva juttu, nimenomaan paikkaamaan pitkiä huoltovälejä. Niillä saa kivasti myös volyymia juhlameikkiin, ellei halua jatkuvasti käyttää todella näyttäviä ripisenpidennyksiä. Tottakai magneettiripsillä saa korvattua myös koko ripsienpidennykset. Näistä lisää omassa postauksessaan.

bphair magneettiripset

Tsädääm – vielä ripaus luomiväriä ja magneettiripset, niin arkimeikki taipui heti suoraan juhlameikiksi.

Lue myös aiempi postaukseni aiheesta täältä.

Vaihtoehto perinteisille meikkituotteille -vinkit löydät täältä ja täältä

<3: Tanja

 

3

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

 1. Mia / beauty-highlights.fi

  Oi kun noi magneettiripset näyttää sulla luonnollisilta! 🙂

  1. tanjaraty

   Oi, kiva kuulla 😍

 2. Mia / beauty-highlights.fi

  Oi kun noi magneettiripset näyttää sulla luonnollisilta! 🙂

  1. tanjaraty

   Ihana kuulla Mia! <3

Vastaa