Mehukkain kanasalaatti
Kanasalaatin ei ole pakko olla kuivaa ja tylsää. Tiedättehän sellaisen ylikypsäksi paistetun broilerin filesuikaleen, jota saa jauhaa suussa kuin purkkaa ja lopulta huuhtoa alas puolella litralla vettä? Mulla on vaihtoehto tälle!
Kana itsessään on hyvin vähärasvaista, joten välillä voi aivan hyvällä omalla tunnolla valita sen astetta rasvaisemman version. Kanasalaatti maistuu taivaalliselta, kun sen tekee paistileikkeestä uunissa hauduttelemalla. Salaattipohjaksi käy hyvin se perus – salaatti, kurkku, tomaatti ja paprika.
Kanasalaatti neljälle
400g broilerin paistileikettä
2tl välimeren-yrttisekoitusta
2tl valkosipulijauhetta
1tl himalajan ruususuolaa
1-2rkl oliiviöljyä
Tee näin:
Nosta broilerit lämpeämään huoneenlämpöön.
Lämpenemistä odotellessa mausta ne: ripottele päälle yrttimausteet, valkosipulijauhe ja suola. Lorauta lopuksi päälle oliiviöljyä. Voit hieroa mausteet kevyesti broilerien pintaan
Paista uunissa keskitasolla 180 asteessa noin 45min. Savipadassa broilerista tulee erityisen mehukasta!
Paiston aikana pilko salaatti haluamistasi raaka-aineista
VINKKI!
Voit lopuksi ”nyhtää” broilerit salaatin päälle, niin saat helpommin syötävän version.
Jos haluat ottaa kanasalaatin evääksi, nosta broilerit sellaisenaan laatikkoon. Kanasalaatti maistuu paremmalta, kun broilerit lämmittää ennen syöntiä.
<3: Tanja
0