63 arkiruokaa
Kirjoitin viimeviikolla kauppakassipalvelusta ja ruokien suunnittelusta ja lupasin paljastaa tässä seuraavassa postauksessa ruokien suunnittelua helpottavat niksit. 63 arkiruokaa -postaus tuleekin nyt tässä!
Hyvien arkiruokien miettiminen tuntuu monesti etenkin hektisessä elämässä olevan haaste, ja ne samat ruuat pyörii listalla päivästä toiseen. Myöskin uusia reseptejä on ehkä hankala opetella ja omaksua, jos pääpointti on vaan saada nopeasti jotain ruokaa pöytään. Korostaisin sitä surullisen kuuluisaa suunnittelun voimaa tässä kohti! Viikon ruokahuollon pohjana kannattaa käyttää omaa kalenteria! Kiireiselle päivälle nopeat, helpot tai etukäteen valmistettavat ruuat, vapaapäiville isompaa kulinaristista nautintoa ja mielenkiinnon riittäessä myös mahdollisesti uuden opettelua.

Luo oma arkiruoka -suunnitelmasi
63 arkiruokaa -lista voi toimia suunnittelusi pohjana halutessasi, tai voit myös luoda oman vastaavan listan niistä ruuista, mistä teidän perhe pitää. Kannattaa jaotella ruuat jollain tavalla omiin lokeroihin, kuten minä omassa listassani – siten ei tule valinneeksi samalle viikolle esimerkiksi montaa keittoruokaa. Kun lista on valmis, on helppo luoda oma suunnitelma esimerkiksi poimimalla jokaisesta lokerosta yksi ruoka. Plannereistä innostuville tein valmiin pohjan, jota voi hyödyntää suunnittelussa.
Nämä löydät muokkaamista varten täältä
Listat voi tulostaa paperisiksi, jolloin käsillä on samaan aikaan kalenteri, 6 arkiruokaa -lista ja plannerpohjat suunnitelman tekemiseksi. Kuulostaa ihan hiton työläältä, tiedän, mutta toisaalta jos tämän kotona kahvikupin kanssa tehdyn suunnitteluajan vaihtaa kaupassa pättömänä kuuhailuun saatikka joka iltaisiin täydennysostoksiin, niin on vaivan väärti. Tämän pohjalta ostoslistan suunnittelu käy vaivatta ja joka päivä on valmiina kaapissa kaikki, mitä hyviin, helppoihin ja terveellisiin arkiruokiin tarvitaan.
<3: Tanja
1