Matka tyttöporukalla – pakkaaminen

Mitä otan mukaan kun lähden matkalle?

Matka Helsinki-Tallinna-Helsinki-koti on nyt buukattu!

järvimaisema

Käyn harvoin missään matkalla. Olen kuvitellut, että vapaa-ajan viettäminen kotona hyödyttää eniten, koska ennätän siivota, pyykätä ja urheilla. Ihana Helsingin kaveri täyttää vuosia marraskuussa ja sain kutsun mukaan juhlimaan. Päädyimme pienellä porukalla varaamaan matkan synttäreiden kunniaksi. Can´t wait!

Koska en omista kapselivaatekaappia eikä mulla ole mitään ykkössuosikkivaatetta, aloitan pakkaamisen hyvissä ajoin. Jos tekisin toisin, huomaisin lähtöaamuna just oikeiden vaatteiden olevan märkiä tai likaisia. Olemme reissussa vain kolme päivää, mutta tulen tarvitsemaan kuitenkin monenlaiset vaatteet mukaan. Matkustusta varten mukavat vaatteet eli huppari ja collarit. Lähdemme suoraan yövuorosta ja mun on tarkoitus yrittää nukkua autossa. Helsingissä meille on varattu hotellihuone, eli hotellia varten yövaatteet ja paremmat vaatteet illaksi ravintolaan. Aamuksi pakkaan mukaan shoppailuvaatteet. Pukeutuminen laivamatkaa varten onkin sitten oma dilemmansa. Biletän aika harvoin, ja nyt olisi tarkoitus laittaa myös sen osalta elämä risaiseksi. Girls Night Out -vaatteet vaativat tunnetusti äärimmäisen tarkkaa suunnittelua. Aamulla saattaa olla pipo kireällä, joten jalkautumiseen vaaditaan ilmanmuuta oma asukokonaisuus. Ja kotimatkalle on saatava puhtaat vaatteet. Tässä vaiheessa ei auta kuin olla tyytyväinen siitä, että matkaan lähdetään nimenomaan omalla autolla. Lista nimittäin jatkuu vielä – monta erilaista asukokonaisuutta vaatii monet erilaiset kengät. Meikit, pesuaineet, kiharrin, suoristusrauta, laturit, kone, kamera. Vieläkö löytyy jotain, mitä tarvitaan. PASSI. Missä lie koko passi ja onkohan se edes voimassa.

Kauneustuotteiden osalta pärjään onneksi aika vähällä. Hiuksia varten shampoo, hoitoaine ja hoitosuihke – tietenkin BP Hairilta. Balmainin ja Formen lakka sekä muotoilusuihke, joille ei välttämättä tule edes käyttöä. Muutamat luottomeikit ja ihan must have-tuotteena Revolv`it kiharrin.

En todellakaan ole ”passi ja hammasharja” -tekniikalla matkustava reppureissaaja, mutta yritän silti virallisessa pakkaamisvaiheessa pohtia tapoja yhdistää samat kengät muutamaan eri asuun. Tuliaisille on oltava oma tilansa myös. Lisäksi mun on tarkoitus tuoda pikkujoulujuomista jemmaan. Tärkein juttu on kuitenkin arjesta irtautuminen ja hauskanpito, joka onnistuu varmimmin silloin, kun kaikki tarvittava ja vähän ylimääräistäkin on mukana. Asukokonaisuuksista toivottavasti saadaan muutamat kuvat tien päältä – kun kerrankin mulla on päällä jotain muuta kuin treenivaatteet.

<3: Tanja

 

 

1

Vastaa