Lunch-to-go

Viikon ruokavinkki: Lunch-to-go

Aina ei ole arjen keskellä aikaa tai mahdollisuuksia hifistellä tai välttämättä edes kokata. Itse suosin sitä tyyliä, että kaapissa on jemmassa aina muutama purkki tonnikalaa ja jääkaapissa tuoreita vihanneksia. Kun en dieettaa, on mulla pakastimessa myös annoksiin pakattuja kasvissosekeittoja sekä gluteenittomia sämpylöitä. Salaatin voi tarvittaessa pilkkoa työpaikallakin, kasvissosekeitto pitää vain lämmittää, purkkitonnikala ei edellytä valmistamista. Kaikki näistä vaihtoehdoista on taatusti grilliruokaa parempi vaihtoehto.

Lunch-to-go voi kuitenkin olla myös jotain ihan muuta mitä ensimmäisenä mieleen juolahtaa: kuten vaikkapa sämpylä. Jos oletetaan, että safka perustuu tiettyihin kuivapainoihin, esim 50g pastaa, 100g lihaa, 10g öljyä ja 200g kasviksia – koko annoksen voi muuntaa helposti makroihin sopivaksi pakkaamalla sämpylän väliin kaiken tämän.

Lunch-to-go sämpylä

Isohko sämpylä (kuvassa provena kaura-porkkana gluteeniton sämpylä)

200g vihanneksia

10g luomuvoita (korvaa öljyn)

100g vähärasvaista leikkelettä (kuvassa palvikinkkua paikalliselta tuottajalta)

Tässä sämpylässä makrot;

Kcal: 417

Rasva: 15,44g

Hiilihydraatit: 43,64g

Proteiinit: 23,2g

Vertaa tonnikalasalaattiin riisinuudelilla;

Kcal: 420kcal

Rasva: 10,15g

Hiilihydraatit: 53,61g

Proteiinit: 30,08g

Erohan voi joissakin tilanteissa olla ratkaiseva, mutta näkisin sen kuitenkin hiuksenhienona: niin pienenä, että me tavikset voidaan jättää toi kokonaan huomiotta.

<3: Tanja

2

Vastaa