Viikon ruokavinkki: Lunch-to-go
Aina ei ole arjen keskellä aikaa tai mahdollisuuksia hifistellä tai välttämättä edes kokata. Itse suosin sitä tyyliä, että kaapissa on jemmassa aina muutama purkki tonnikalaa ja jääkaapissa tuoreita vihanneksia. Kun en dieettaa, on mulla pakastimessa myös annoksiin pakattuja kasvissosekeittoja sekä gluteenittomia sämpylöitä. Salaatin voi tarvittaessa pilkkoa työpaikallakin, kasvissosekeitto pitää vain lämmittää, purkkitonnikala ei edellytä valmistamista. Kaikki näistä vaihtoehdoista on taatusti grilliruokaa parempi vaihtoehto.
Lunch-to-go voi kuitenkin olla myös jotain ihan muuta mitä ensimmäisenä mieleen juolahtaa: kuten vaikkapa sämpylä. Jos oletetaan, että safka perustuu tiettyihin kuivapainoihin, esim 50g pastaa, 100g lihaa, 10g öljyä ja 200g kasviksia – koko annoksen voi muuntaa helposti makroihin sopivaksi pakkaamalla sämpylän väliin kaiken tämän.
Lunch-to-go sämpylä
Isohko sämpylä (kuvassa provena kaura-porkkana gluteeniton sämpylä)
200g vihanneksia
10g luomuvoita (korvaa öljyn)
100g vähärasvaista leikkelettä (kuvassa palvikinkkua paikalliselta tuottajalta)
Tässä sämpylässä makrot;
Kcal: 417
Rasva: 15,44g
Hiilihydraatit: 43,64g
Proteiinit: 23,2g
Vertaa tonnikalasalaattiin riisinuudelilla;
Kcal: 420kcal
Rasva: 10,15g
Hiilihydraatit: 53,61g
Proteiinit: 30,08g
Erohan voi joissakin tilanteissa olla ratkaiseva, mutta näkisin sen kuitenkin hiuksenhienona: niin pienenä, että me tavikset voidaan jättää toi kokonaan huomiotta.
<3: Tanja
2