Lower belly workout eli: alavatsajumppa

Alavatsajumppa

Roikkuuko alavatsa hyllyvänä hyytelönä, eikä mikään tunnu tehoavan? Voiko alavatsajumppa auttaa? Kokeillaan!

Kuvat: Milla Hakkarainen

alavatsajumppa

Joko korona tuntuu kropassa, jos ei tautina niin liikunnan vähentymisenä kuitenkin? Minä olen toistaiseksi edelleen uhmannut normeja ja käynyt tekemässä treenit ihan salilla. Meillä päin tautitapauksia on vasta aika vähän muuhun maahan verrattuna. Salit on myös hiljentyneet ja hygieniaa on tehostettu. Saan koronan varmasti todennäköisemmin kaupasta tai vieläkin todennäköisemmin jostain ihan muualta pahaa aavistamattomana. Jopa kotiin tuoduista ostoksista voi periaatteessa saada tartunnan, sillä emme me voi tietää ketkä kaikki pakkauksia on kaupan hyllyillä hiplanneet ja mitä pöpöjä purkkeihin siirtäneet. Näinollen käsiä pitäisi pestä tai desinfioida aina koskettuaan ihan mihin tahansa sellaiseen, mitä joku muukin on lähipäivien aikana koskenut. En sano, että menkää nyt ihmeessä kaikki maat ja kansat äkkiä saleillenne ja jatkakaa normaalia elämäänne, vaan sanonpa vaan, ettei ole olemassa mitään satavarmaa keinoa minimoida kaikkia tartuntaväyliä. Paitsi pysyä kotona ja olla tilaamatta sinne yhtikäs mistään yhtikäs mitään.

Tottakai kuitenkin mahdollisuuksien mukaan kannattaa pysyä ehdottomasti omien neljän seinän sisällä ja treenata kotona, siksipä olen pikkuhiljaa itsekin visioinut erilaisia tehokkaita mahdollisuuksia tehdä treenejä kotona. Yksi näistä on just dance pleikkaripeli, josta riittää iloa ihan koko perheelle. Ja tällaisena kilpailuhenkisenä tyyppinä sen maailmanlaajuiset kisat on sytyttäneet minussa palon ottaa matsia tuon tuostakin. Sen lisäksi kaipaan kuitenkin myös lihaskuntotreeniä. Koronan varjolla voi vaikkapa testata, pystyykö kohdennetuilla täsmäjumpilla saavuttamaan oikeasti tuloksia.

alavatsajumppa

Täsmennetty jumppa – auttaako se?

Auttaako täsmennetty alavatsajumppa? Miksi alavatsa oikeastaan roikkuu ja miksi siihen kasaantuu läskiä suhteessa enemmän kuin muualle?

Oma alavatsani meni ”pilalle” raskauksien aikana. Paino nousi nopeasti ja nahka repesi jo esikoisen aikaan peruuttamattomasti. Tämä häpeäpilkku on varjostanut jo vuosia elämääni tehden yhteisistä saunoista kiusallisia paikkoja. Uimarannalle en myöskään voi kuuna päivänä pukeutua bikineihin ja alushousut ostan kahta kokoa isompana kuin muut housut, vain välttääkseni niiden rullautumisen alavatsaläskin alle. Puhun suoraan ja kaunistelematta, koska näin se tilanne todellakin on. Keskimmäisen lapsen jälkeen laihdutin ja painoin 45kg ja mahduin koon 25″ farkkuihin, mutta nahka oli ja pysyi. Nyt olen paljon pyöreämpi muutenkin, joten alavatsakin on tottakai taas suhteessa isompi. Se, mitä yritän sanoa, on viesti niille, ketkä ajattelevat että tarpeeksi kun laihtuu, niin kaikki ongelmakohdat lähtee pois. Ei välttämättä mene niin.

Tiedän, etten ole ongelmani kanssa yksin. Niinpä perehdyin aiheeseen ja suunnittelin itse sopivan tehokkaan kotitreenin. Tällä jumpalla ainakin vatsalihakset – erityisesti alavatsalihakset kehittyvät, vaikka mitään ulkoista muutosta ei saisikaan aikaan. Ei siis ole mitään menetettävää, vaan kannattaa koittaa tätäkin korttia!

Alavatsajumppa

Tästä tuli nyt inhorealistisine kuvineen varsinainen pullukkajumppa, mutta en anna sen häiritä, vaan haluan julkaisemalla kuvat kannustaa omalta osaltani jokaista olemaan häpeilemättä oma itsensä.

1. Alavatsarutistus

Selinmakuuasento. Nosta jalat kohti kattoa ja nosta alaselkää irti lattiasta hitaasti sen verran, kuin hytkyttämättä saat nostettua. Paina koko liikkeen ajan selkää tiiviisti kiinni alustaan. Toista 15 x 3.

2. Sakset

 

Selinmakuuasento. Nosta jalat kohti kattoa ja avaa jalkoja yhteen ja auki. Voit viedä ne sisäasennossa myös ristiin. Jos kaipaat lisää haastetta, tee samaa liikettä hieman alempana. Edelleen lisää haastetta saat nostamalla niskan ylös alustasta. Muista ”napapito” eli paina tiiviisti napaa kohti lattiaa, älä päästä selkää pullahtamaan irti alustasta. Toista 15 x 3.

3. Alavatsarullaus

Selinmakuuasento. Suorista jalat vartalon jatkoksi ja tuo ne vatsan päälle koukkuun. Vie sitten jalat jälleen takaisin vartalon jatkoksi, mutta älä päästä jalkoja koskemaan lattiaan liikkeiden välissä. Tee 15 x 3. Halutessasi voit tehdä myös vuorojaloin.

4. Ympyrä

Selinmakuuasento. Vie jalat kiinni toisiinsa ja pyöritä niillä ilmassa isoa ympyrää. Mitä laajempi ympyrä on, sen tehokkaampi on liike. Paina koko suorituksen ajan selkää kiinni lattiaan. Halutessasi voit nostaa pään irti lattiasta. 

5. Kyynärpää polveen

lower belly workout

Selinmakuuasento. Jalat ovat lähtöasennossa koukussa lattialla. Vie kyynärpää vastakkaiseen polveen ja palauta. Tee 15 x 3 per puoli. Tämä liike treenaa pääasiassa sivuttaisia vatsalihaksia, mutta hapottaa ihanasti jumpan päätteeksi.

alavatsajumppa

Jos tämä alavatsajumppa tuntuu liian haastavalta tai raskaalta, kokeile tätä aiemmin kirjoittamani postauksen jumppaa, jonka on suunnitellut äitiysfysioterapiaan erikoistunut fysioterapeutti.

 

Vatsalihashaaste!

Haastan kaikki röllöttävästä alavatsasta kärsivät kokeilemaan tätä jumppaa yhdessä kanssani nyt kuukaudeksi. Neljä viikkoa, joiden aikana jumppa tehdään kolme kertaa viikossa. Halutessasi voit ottaa mitat ja kuvat ennen ja jälkeen ja kertoa kommenttiboksissa tuloksesi. Minä jaan omani kuukauden päästä täällä blogissa ja sitten starttaa seuraava yhteinen haaste.

 

<3: Tanja

17

Tällä artikkelilla on 6 kommenttia

 1. Elsa

  Onpas tehokkaan oloinen treeni! ? Ja Just Dance on ihan paras! En saa oikeen kotona jumpattua, mutta ton pelin kanssa kilpailuvietti nousee ja hiki on ihan varmasti matsien jälkeen ?

  1. tanjaraty

   No niinpä! Kaloreita palaa ihan huomaamatta tosi hyvin!

 2. idahyvarinen

  Mukana! 🙂 Alamaha aina ollut se mun heikkokohta mikä kerää kaiken.

  1. tanjaraty

   Kohtalontoveri siellä siis! Jännä nähdä kyllä, tuleeko tällä tuloksia!

 3. Juulia Lindstedt

  Menee testiin todellakin! ?

  1. tanjaraty

   Yes!

Vastaa