LOW CARB MEAL

GRILLED CHICKEN – superhelppo kesäruoka

Low carb meal saattaa kuullostaa tosi tylsältä ja mauttomalta sapuskalta. Luojan kiitos nykyään se ei ensimmäisenä tuo mieleen pelkkiä juustoja, pekonia ja munia, mutta ehkä edelleen ajatus matalista hiilareista saa mieleen yksipuolisen annoksen samoja ruoka-aineita päivästä toiseen. Silti low carb on edelleen kuumaa hottia laihduttajien keskuudessa. Mitä sitä kieltämään, onhan se tosi tehokas tapa päästä liikakiloista eroon.

Värintöntä ei tarvitse low carb -ruuan olla kuitenkaan! Vihanneksia voi viljellä annoksiin aikalailla monipuolisesti, kunhan valitsee matalahiilihydraattisten vihannesten joukosta. Tässä annoksessa on käytetty porkkanaa, josta saattaisi suurimmilta intoilijoilta tulla hieman noottia, mutta annos on kyllä muuten tosi low carb!

Annos sisältää

100g broilerin filettä

20g pekonia

25g paprikaa

25g kurkkua

50g kukkakaalia

33g raakaa porkkanaa

15g kermaviiliä, joka maustettu sokerittomalla grillausmausteella ja suolalla

Annoksen kalorit ja makrot

Annos näillä mitoilla sisältää

215kcal

28g proteiinia

6g hiilihydraatteja

1g kuitua

4g sokeria

9g rasvaa

 

Ei siis mikään hillaripommi, vaikka vihannesten väreillä on iloiteltu ja dipistä huolimatta kaloritkaan eivät päätä huumaa. Joukkoon voisi lisätä vaikka ruokalusikallisen pähkinöitä tai siemeniä antamaan lisää hyvälaatuista rasvaa ja pitämään nälkää poissa. Ja arvatkaa kauanko tämän valmistus kesti? Tasan vartin. Kanat ja pekonit paistuivat grillissä samalla kun pilkoin vihannekset.

Grilliruuan ei tarvitse olla epäterveellistä, eikä terveellisen ruuan vaikeaa. Etenkään kummankaan ei tarvitse olla mautonta, väritöntä eikä tylsää! Laitahan testiin!

<3: Tanja

1

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

  1. Tarja

    Ihanaa luettavaa. Hyvää kirjoittamista. Kuin paras naisten lehti – sparraus elämänhallintataitoihin.
    Monipuolista. Tykkään….

Vastaa