Kuorintasukat, jalkakylvyt… Iso jalkojen kotihoitoinfo!

Jalkojen kotihoito – mitä, miten ja milloin

Jalat on mun suurin häpeän aihe. Syy ei ole vähiten siinä, että laiminlyön kotihoidon yhtenään. Leikkaan varpaankynnetkin vasta sitten, kun sukkiin alkaa tulla reikiä liian pitkistä kynsistä. Monet kerrat jalkahoitaja on kehottanut aloittamaan edes alkeellisen tason jalkojen kotihoidon. Mutta mun jalat ne vaan jää, kerta toisensa jälkeen, hyvin vähälle huomiolle. Poissa silmistä, poissa mielestä. Sitä paitsi, jalkojen kotihoitohan ei vaan ole mitään ihan hurjan palkitsevaa. Tuhansia kertoja olen ostanut jalkakylpykiteitä, karbamidirasvaa, sheavoidetta, jalkaraspeja ja vaikka mitä, mutta kertakäyttöisiksi ovat jääneet. Ainoa tuote, mikä on päätynyt kerta toisensa jälkeen käyttöön, on kuorintasukat.

Älä tee kuten minä teen, vaan kuten minä sanon… Jos kuvitellaan, että mulla olisi ne täyden kympin jalkojenhoitotottumukset, niin ne menisi näin.

Jalkojen kotihoidon ABC

jalkojen kotihoito

Pesu ja kylvetys

Jalat olisi hyvä pestä päivittäin – jo ihan hajusyistä. Kengät jalassa töitä tekevien kohdalla tämä korostuu potenssiin sata. Jos vaikka ei kävisikään suihkussa joka päivä, niin jalat kannattaa huljauttaa haaleassa vedessä. Huomiota kannattaa kiinnittää varpaiden väliin, jonne yleensä jää sukista nöyhtää. Paras pesuaine jalkojen iholle on hieman hapan. Pesuainetta ei päivittäisessä pesussa välttämättä tarvita. Jos vielä epäilet, tarvitseeko jalkoja oikeasti pestä päivittäin, niin jatka lukemista: jalat hikoilevat 1-2dl päivässä. Kelatkaa!

Jalkakylvyt tulisi ideaalitilanteessa suunnitella kuukausittaisiksi. Jalkakyvyissä jalkoja hemmotellaan oikein todenteolla. Jalkakylpy tehdään lämpimään veteen, jonne lisätään esimerkiksi jalkakylpysuolaa. Tuo dermosilin jalkakylpyaine muuten tuoksuu aivan taivaalliselle ja jättää väsyneisiin jalkoihin ihanan virkistävän tunteen.

Jalkojen rasvaus

Jalkavoiteita on markkinoilla pilvin pimein ja sen oikean tuotteen löytyminen voi edellyttää monta ja taas monta testiä. Kuiville jaloille suosittelen lämpimästi tätä dermosilin karbamidi-voidetta joka itseasiassa jättää jalat jo ensimmäisellä rasvauksella niin pehmeiksi, että rasvaus houkuttelee jo pelkästään siksi. Mikä onkaan ihanampaa, kun kääriytyä illalla puhtailla, pehmeillä jaloilla valkoisiin lakanoihin!!

Kuorintasukat vai nopea kuorinta kuorintatuotteella?

Jalkojen ihon pikakuorinta on helpointa suorittaa lyhytvaikutteisella jalkojen kuorintatuotteella ihon kuorinnan yhteydessä, mutta sen tarkoitus on lähinnä ylläpitää saavitettua pehmeyttä. Vaikutukset ovat huonosti nähtävissä silmin, tosin eihän kasvojenkaan kuorinnan jälkeen välttämättä juurikaan silmin eroa näe.

Sen sijaan varsinaiset jalkojen kuorintasukat antavat hyvinkin radikaaleja – niin silminnähtäviä kuin käteenkin tuntuvia tuloksia. Kuorintasukkia kannattaa käyttää muutamien kuukausien välein, esimerkiksi kolme kertaa vuodessa. Omalla kohdallani hyvä väli on 6kk. Kuorintasukat ovat poistaneet omalla kohdallani oikeastaan lähes kokonaan tiheän jalkahoitajalla juoksemisen tarpeen. Nykyään perusteellinen ammattilaisen tekemä jalkahoito riittää kerran vuodessa. Kuorintasukkien vaikutuksista pääsette lukemaan (ja katsomaan kuvia lopputuloksesta) tulevissa postauksissa.

jalkojen kuorintasukat

Pehmeitä kesälomavapaita kaikille

<3: Tanja

3

This Post Has 6 Comments

 1. Tää olis voinut olla mun kynästä kirjoitettua… Mun kantapäät on ihan kamalat ja silti en saa aikaiseksi tehdä asialle mitään. Myös kynnet tulee leikattua vasta kun pakko. Tiedä miten tuo asia voikin olla niin vaikeaa! ????
  Mä oon alkanut ottaa saunarutiiniksi kylvyn eli vauvaöljyä (tai ihan vaikka oliiviöljyä) veteen ja jalat sinne saunomisen ajaksi.

  Kiitti myös näistä sun vinkeistä!!!

  1. Toi öljyvinkki oli kyl hyvä myös, tulee ainakin tehokosteutusta! 🙂

 2. Tarttis munki hoitaa enemmän. Ihan kuivana.ja kovana kantapäät????

  1. Tää on kyl jännä miten ne jalat tulee aina vikana mieleen, vaikka ne vaikuttaakin esim kehon asentoihin ja liikkumiseen ihan sikana! ????

 3. Oo mä tarviin tän kans!! Niin kuivat jalat! ????

 4. Saunassa jalkojen hoito on niin parasta ????
  Suutarinlapsella sanonta menee tänne osoitteeseen, kosmetologina hoidan jalkani aina silloin vasta kun ne sen vaativat 😀

Vastaa

Close Menu