Kuohuviini kuuluu kesään

Kesä ja kuohuviini

Kuohuviini ja kesäloma kuuluu yhteen. Kuohuviini istuu tilanteeseen kuin tilanteeseen, kunhan sitä annostellaan oikein ja nautitaan paitsi viinistä, myös tunnelmasta. Alkoholia ei koskaan saisi nauttia suruun, tämän opin jo opiskeluaikana psykiatrian harkassa. Minun alkoholinkäytön syvin olemus onkin juuri tämä: nautiskelen alkoholia tunnelman kruunaajana, ikäänkuin kermana kakun päällä (vaikka kerma kakun päällä onkin varsinaisessa yhteydessään se pahin osuus koko kakusta).

Pidän eniten kuivista kuohuviineistä. Mitä kuivempaa kuohari on, sen parempi. Riittävän kuiva kuohuviini pirskahtelee suussa ja maistuu samaan aikaan raikkaalta olematta siis lainkaan karvasta. Kuohuviinin hapokkuus on itselleni myös tärkeä pointti. Liian miedosti hapotettu kuohuviini muistuttaa liikaa valkoviinejä. En pidä valkoviineistä oikeastaan lainkaan. Jos omaa samanlaisen viinimaun kuin minulla, kannattaa maistella vaikkapa tätä Freixenetin cavaa. Se on ollut ikisuosikkini. Myös esimerkiksi Henkeliltä löytyy hyviä kuohuviinejä.

Kauniit viinilasit kruunaavat paitsi kattauksen, myös seurusteluviinien nautiskelun. Olen itse ihastunut Villeroy&Boch ”La Divina” -laseihin. La Divina on lyijytöntä kristallilasia. Muotoilu on kauniin virtaviivaista ja lasin koko herättää huomiota. Näillä saa kauniin kattauksen vaikka ilman kuohuvaakin. Lasit kestävät käytössä vuosia menettämättä sameiksi. Vahinkoja toki sattuu aina ja niinpä itsellänikin on pian edessä täydennyskappaleiden hankinta. Voisin kuvitella hörppiväni viinini vaihtelun vuoksi myös niinikään Villeroy&Bochin ”Boston rose” -laseista, joiden muotokieli sopii loistavasti astetta hienostuneempiinkin illanistujaisiin.

Kippis!

<3: Tanja

 

 

0

This Post Has 4 Comments

  1. No just. Olen elitisti ja juon vain kuoharia.
    Ei muu kelpaa.

    1. Ei kai se elitsimiin liity millään tavalla, enemmänkin makuasia. Eikös elitisteille kelpaa pelkästään shampanja? 😀

  2. Kesällä myös jäinen mansikka lasin pohjalle.

    1. Oi kyllä!

Vastaa

Close Menu