Kun puhtaus on pääasia – mutta aikaa ei ole

Vinkki nopeaan siivoukseen

Nyt seuraa postaus hieman eri genrestä, mistä yleensä kirjoitan. Mulle puhtaus on pääasia kotona. Aikaa ei kuitenkaan ole, etenkään kesällä, käyttää kahta vuorokautta tämän 185m2 kodin siivoukseen. Ja todentotta se oikein kunnollinen siivouspäivä vaatii kaksi vuorokautta tai jopa enemmänkin.

Koska kolmesta lapsesta tuleva sekasorto lähentelee maanjäristyksestä tullutta sotkua, meillä pitäisi olla nonstop-siivooja kolmessa vuorossa. En pysty käsittämään, miten toisilla koti pysyy järjestyksessä jatkuvasti lapsiluvusta riippumatta. Vaikka kävelisin päivät päästään ympäri kämppää, ei meillä ole yhtään sen siistimpää. Meillä peiliovet on täynnä näpinjälkiä, ovenkahvoissa on mansikkaa, sohvalla on hiekkaa, lattioista nyt puhumattakaan. Vessa haisee pissille ja tiskikone pitää tyhjentää ja täyttää kolme kertaa päivässä. Mitä ihmettä?! Suoranaiset puolentunnin pikasiivoukset harvoin tulevat kysymykseen, koska pelkkä imurointi nappaa yli puolituntia.

Mulle on ollut sydämen asia käyttää mahdollisimman ekologisia ja luonnonmukaisia keinoja kodin puhtaanapitoon. Aiemmin kirjoitin sisustusblogia, ja tuolloin perehdyin näihin teemoihin aika paljon. Kiinnostuksen kohteet elämässä kuitenkin vaihtuvat ja nykyään minua kiinnostaa lähinnä se, miten saada aikaan mahdollisimman paljon mahdollisimman lyhyessä ajassa. Niinpä sorruin kauppareissulla näihin valmiisiin puhdistuspyyhkeisiin. Ikäänkuin vauvan kosteuspyyhkeet, mutta tarkoitettu kodin pyyhkimiseen. Sain hirmuisen ahaa-elämyksen. Tää oli just sitä, mitä tähän hetkeen kaipasin.

Mulla oli kokeilussa Pirkan ikkunaliinat ja Serlan yleispuhdistusliinat. Ikkunaliinoilla on ehkä turha lähteä koko kodin ikkunoita pesemään, mutta niillä pyyhkii kyllä yleissiivousen yhteydessä tosi näppärästi peilit, läähmäisten ikkunoiden sisäpinnoissa olevat näpinjäljet tai vessan peilit. Mikä parasta, niin kokonaista ikkunaa tai peiliä ei tarvitse edes pestä! Lastan kanssa joutuisi aloittamaan nollasta ja käymään aivan koko helahoidon läpi. Kuinka näppärää onkaan vetää liinalla ainoastaan vaikka se yksittäinen kädenjälki peilissä!!

Yleispuhdistusliinoja sen sijaan tulen käyttämään taatusti vessan pesussa. Inhoan ajatusta istuimen pissaroiskeiden pyyhkimisen jälkeisistä luutuista. Olen tähän asti kiikuttanut jokaisen vessanpesun jälkeen luutut suoraan pyykkikoneeseen, mutta aikamoista hassausta on pyörittää 8kg koneellinen pyykkiä muutaman rätin takia. Silti, vaikka meidän pesukone punnitseekin pyykin ja käyttää vettä vain tarvittavan määrän.

Puhdasta tuli!

 

<3: Tanja

0

Vastaa

Close Menu