Kokemukseni Hyaluron Pen -hoidosta

Hyaluron Pen – mitä se on ja mitä sillä on mahdollista saavuttaa

Hyaluron Pen on Suomessa kohtalaisen uusi täyteainehoito. Hyaluron Pen -hoidolla voidaan täyttää paitsi huulia, mutta myös ihojuonteita, ryppyjä tai vaikka otsakurttuja. Hyaluron Pen -tekniikassa ei käytetä neulaa ja varmasti senkin vuoksi se onkin maailmalla saavuttanut suuren suosion.

Hyaluron Pen

Miten Hyaluron Pen tehdään?

Hyaluron Pen on insuliinikynän näköinen väline. Nimensä mukaisesti siihen liitettävässä kertakäyttöisessä kapselissa on sisällä hyaluronihappopohjaista täyteainetta. Hyaluronihappo taas on tuote, jota ihmisen elimistö tuottaa ihan itse. Toisinsanoen elimistöön ei työnnetä mitään sinne kuulumattomia ”vierasaineita”. Hyaluronihappo ei jää elimistöön ikuisiksi ajoiksi, vaan poistuu ajansaatossa kokonaan. Loppuelämän pysyvää muutosta Hyaluron Pen hoidolla ei siis saavuteta, vaan Hyalax Lightia käyttämällä tulokset kestävät 4-6 kuukautta. Lopputuloksen kestoon voi vaikuttaa omilla elämäntavoilla. Täyteaineen poistumista nopeuttavat ne asiat, jotka muutenkin kuivattavat elimistöä: aurinko, solarium, tupakointi ja alkoholi.

Hyaluron Pen -hoidossa hoito suunnitellaan huolella asiakkaan toiveet huomioiden. Käytännön tasolla suunnittelun jälkeen  huulet (tai kohdealueet) puhdistetaan hyvää aseptiikkaa noudattaen. Hoidossa kohdealueet puudutetaan pintapuudutusaineella (Lidokaiinilla). Kynään ladataan kerrallaan haluttu määrä täyteainetta, jonka jälkeen kynä asetetaan haluttuun kohtaan ja täyteaine laukaistaan ihon läpi ilmanpaineella ihon alle. Kynästä kuuluu napsahdus, ja kohdealueessa tuntuu lähinnä kihelmöintiä. Pintapuudutuksen ansiosta ihossa ei varsinaisesti tunnu sen suurempaa kipua. Ihonalaiskudoshan ei pelkällä pintapuudutuksella puudu, joten on ihan luonnollista tuntea kuitenkin jokainen laukaus jollain tavalla. Kivun kokeminen on hyvin henkilökohtaista, mutta itselläni ei juuri ilme värähtänyt. Kivun pelossa hoitoa ei siis kannata jättää tekemättä, jos muuten sen haluaisi teetättää.

HYALURON PEN

Voitin hoidon MiiaS Facebook-sivulta ja sain voittajana päättää, mihin kohteeseen haluaisin täytettä laitattaa. Valitsin ilman muuta huulet, sillä olin jo ennen voittoakin miettinyt pienenpientä ylähuulen täyttöä. Vaikka en itse neulaa kammoakaan, niin Hyaluron Pen -menetelmä tuntui silti ajatuksena hellävaraisemmalta ja kevyemmältä verrattuna pistoksilla tehtäviin täyttöihin. Toki silti hieman jännitin täyttöä ja sitä, miltä se tuntuu. Lopputulosta en kuitenkaan tarvinnut jännittää, sillä Miia on tehnyt ripsenpidennykseni jo melkein kahden vuoden ajan. Luotin hänen näkemykseensä ja osaamiseen ihan täysin. Miian työstä haluan erityisesti antaa kiinosta vastuuntunnosta, ja siitä huolellisuudesta, jolla hän työtä tekee.

Vaikka hoito tehdään hyvin maltillisia täyteainemääriä käyttäen hellävaraisella tekniikalla, on aivan luonnollista että huuliin tulee mustelmia hoidon jälkeen. Näin kävi myös minulle. Ensimmäisen hoitokerran jälkeen huulet olivat kuin mustikkaa olisin vetänyt pitkin naamaa, mutta mustelmat parantuivat nopeasti. Koska tiesin mustelmien todennäköisyyden, varasin hoidon lomaviikon alkuun. Huom! Huulimeikkiä ei saa käyttää heti hoidon jälkeisinä päivinä, eli muutama kotipäivä hoidon jälkeen oli tosi bueno juttu.

Huulien täyttö

Minun huuliin lähdettiin hakemaan pientä volyymia ja ylähuuleen ulkonevuutta. Täytöstä suurin osa laitettiin ylähuuleen ja alahuulesta tasoitettiin lähinnä pientä epäsymmetriaa. Tähän mennessä esillä olleet kuvat on otettu ensimmäisen täytön jälkeen. Ensimmäisen kerran jälkeen lopputulos ei tietenkään ole lopullinen, sillä ensimmäisellä täytöllä lisätään puolet kokonaistäytön määrästä. Oikeastaan lopputulos ei ole lopullinen edes toisen täyttökerran jälkeen johtuen kudosturvotuksesta. Omalla kohdallani koin, että täytön jälkeisen kahden viikon ajan huulet ”hakivat” sitä lopullista lookiaan ja kolmannen viikon aikana saavuttivat parhaimman muotonsa.

Tässä kuvassa on ylhäällä huulet ennen ensimmäistäkään täyttöä ja alemmissa kuvissa parantuneet huulet 3vko päästä toisesta täytöstä.

Minun huuliin tuo 1ml:n kokonaismäärä oli hyvinkin sopiva, sillä en missään nimessä halunnut epäluonnollista ylähuulta tai ankka-efektiä, vaan pientä volyymia ylähuuleen. Olin sinällään ihan tyytyväinen huuliini ennen täytettäkin, mutta olen silti täytön jälkeen paljon tyytyväisempi. Voin lämmöllä suositella hoitoa etenkin sen ”pää”kohderyhmälle – eli neulaa pelkääville – mutta ilman muuta se sopii kenelle tahansa täytteistä haaveilevalle. Hoito sopii todella hyvin myös juuri minunlaisilleni, eli heille jotka kaipaavat luonnollista volyymia ja hieman epäsymmetrian korjausta. Jos himoitsee todella massiivisia huulia, kannattaa keskustella hoidon tekijän kanssa tarkemmista spekseistä ja luottaa heidän arvioonsa

Yhteenvetona – kokemus itse hoidon kulusta oli ihan positiivinen. Painotan omien toiveiden kertomisen merkitystä ennen hoidon alkua, sillä hoidolla voidaan saavuttaa hyvin monenlaisia lopputuloksia. Koen velvollisuudekseni painottaa myös ammattitaitoisen tekijän valintaa. Välineet näihin täyttöihin on periaatteessa ihan kenen tahansa ostettavissa. Kuten niin moni muukin kauneudenhoitomenetelmä, niin myös tämä tarjoaa alustan villinlännen tekijöille. Kannattaa siis valita koulutuksen käynyt tekijä ja noudattaa huolellisesti hänen ohjeitaan niin ennen hoidon toteutusta kuin sen jälkeenkin.

<3: Tanja

63

Tällä artikkelilla on 8 kommenttia

 1. annikarintala

  Kuulostaa ja näyttää hyvältä!! 🙂

  1. tanjaraty

   Tää oli kyl aivan super voitto. Paras facebookin voitoista ever.

 2. Alma

  Katsoin kuvasi monesti läpi,olen jo pitkään miettinyt hyaluron hapon laittoa huuleeni ja katsomalla kuvasi ennen ja jälkeen onneksi en antanut niin paljon rahaa ja kiitos tästä sinulle. Itse en huomaa huulissasi yhtään eroa kynähoidon jälkeen. Mielestäni huulesi ei ole yhtään suurentuneet.

  1. tanjaraty

   HyauronPen-hoidolla ei ole tarkoituskaan saavuttaa mitään massiivista silmiinpistävää eroa. Itse kyllä eron huomasin, mutta mikäli haet näyttävämpää lopputulosta, kannattaa harkita suoraan injektiohoitoa 🙂 Kiva että tekstistä oli apua.

 3. AnoNym

  Moi, kauanko nuo tulokset kestivät? Kiinnostaa, mutta jos tulee mustelmia ja tulos on kovin lyhytaikainen, niin ei ole minulle wörtti.

  1. tanjaraty

   Moikka! Tulos kesti noin 4-6kk. Mustelmia voi tulla, minulle ainakin tuli. Ne kuitenkin paranivat ihan ykköspäivissä. 🙂

 4. j

  Hei!

  Kiinnostaisi tietää, jättääkö tämä huulet ryppyiseksi? Tai kun olen kuullut että täyteaineiden poistumisen jälkeen jäävät huulet ikävästi ryppyisiksi.

  kiitos!

  1. tanjaraty

   Moikka!
   Miun huulista ei ainakaan näe ollenkaan, että niihin on tehty tämä hoito. Täyteaineen määrä on sen verran maltillinen, ettei se venytä huulien ihoa ”löysäksi”.

Vastaa