Kestävä ja onnistunut meikkipohja

Kestävä meikkipohja – näin onnistut

Kestävä meikkipohja ei ole itsestäänselvyys, etenkään nyt kun syksy tulee ja ilma on kostea. Tässä postauksessa jaan muutaman itse minulle hyväksi todetun vinkin ja tuotteen. 

meikkipohja

Kesällä mulle riittää arkena laittautumiseksi hiusten harjaaminen ja korkeintaan pieni kulmien ehostaminen, mutta syksyn tullen tilanne muuttuu. Tekee mieli lisätä varjostusta ja highlightia, poskipunaa ja muuta. Jotta tästä kaikesta ehostautumisesta olisi mitään iloa, niin meikkipohjan tulee olla kestävä. Mitä järkeä olisikaan laittautua silkasta laittautumisen ilosta, jos muutaman tunnin päästä kasvoissa on enää viirut aurinkopuuterista ja ripsivärit jäljellä? Väärin tehty meikkipohja ei todellakaan ole kestävä ja noinkin voi siis käydä.

kestävä meikkipohja

Mun meikkipussi kaipasi pikaista päivittämistä ja instagramissa tulikin vastaan mulle ihan uusi verkkokauppa Cocopanda. 

Mun todellakin piti vain käydä katsomassa noita sivuja, mutta inspiroiduin niin että perkasin koko meikkipussin kerralla ja täydensin kaikki puutteet samasta puodista. Kannattaa käydä katsastamassa tuo Cocopandan sivusto, mitä sitten ikinä etsiikään.

 

Kestävä meikkipohja step by step

Puhdas iho on meikkaamisessa mulle kaiken a ja o. Jos meikin alle jää kuollutta ihoa, talia tai vanhaa meikkiä, niin meikki ei taatusti pysy vaan jää pelkäksi kelmuksi kasvoille. Koska vedellä ja putsarilla pesu aamuin illoin kuivattaa omaa herkkää ja kuivaa ihoani ihan hirveästi (ja on lisäksi vielä työlästäkin, ja mielestäni myös turhaa!), käytän puhdistukseen aamuisin pelkkää misellivettä. Misellivedet on ihan huippuja pikaputsareita, joilla saa kyllä tarvittaessa pyyhittyä myös ihan kunnon meikin pois, mutta ne sopii hyvin myös meikittömän ihon puhdistamiseen.

Puhdistamisen jälkeen levitän iholle oikeastaan aina myös jonkun seerumin. Seerumit tuntuvat imeytyvän ihon syvempiin kerroksiin antaen ihoni kaipaamaa extrakosteutta. Kosteusvoiteiden tai päivävoiteiden koostumus on aina raskaampi ja ihan omalla tuntumalla sanoisin, ettei kosteusvoide pääse imeytymään yhtä syvälle kuin seerumit tai ihoöljyt. Tämä ei ole tieto vaan tunne. Seerumin ollessa käytössä ihoni ei kuivu yhtä herkästi edes puhdistusaineen kanssa tehdystä pesusta, kosteusvoiteet sensijaan tuntuvat vain valuvan viemäristä alas. Ehkä en ole vielä löytänyt täydellistä ihovoidetta siis?

primer

Kun puhdistus ja kosteutus on kunnossa, on aika siirtyä itse meikkiin. Monesti tykkään juoda vaikka aamukahvin sillä välin, kun odotan seerumin ja kosteusvoiteen imeytymistä. Kun iho on kimmoisa, mutta kosteusvoide ei enää tunnu iholla kerroksena, voi iholle levittää primerin. Primeri ei ole pakollinen, mutta suosittelen kuitenkin käyttämään sitä. Se antaa meikille huomattavasti lisää tunteja. Kuvassa näkyvä beauty uk primer on ihan normaalitasoinen primeri, hintahaarukan edullisimmaksi primeriksi ihan ok! Koostumus on kuin silkkiä, tuote levittyy hyvin ja tekee ihosta ihanan tasaisen ja pehmeän. Meikkivoide levittyy primerin päälle ihan äärettömän hyvin.

Primerin lisäksi mun pohjustukseen kuuluu consealer eli peitevoide. Levitän tuotteen kolmioiksi silmien alle ja häivyttelen vasta meikkivoiteen lisäysvaiheessa.

Meikkivoiteena mulla on tällä hetkellä käytössä Mary Kayn tuote. Tykkään levittää meikkivoiteen aina sormin, sillä lopputuloksesta tulee varmuudella tasainen ja sileä, eikä pensselin tai meikkisienen viiruja tule näkyviin. Joskus meikkivoiteen alle on kiva laittaa hohtoa koko kasvoille. Arkimeikissä en niinkään tykkää näyttää diskopallolta, mutta heti kun tarvitsen jotain ekstraa, kaivelen pussukasta tuon Nyxin hohdetuotteen. Tuote levitetään ohueksi kerrokseksi meikkivoiteen alle tuomaan kasvoille hehkua ja pientä kimallusta. Eipä uskoisi, miten tehokas tuote voi olla, koska vaikka päälle lisää meikkivoiteen ja puuterin, huomaa sen silti selvästi. Tuotteen voi myös sekoittaa meikkivoiteen kanssa tai käyttää vain haluamillaan alueilla, mutta se toimii kyllä todella kivasti myös koko kasvoille levitettynä. Voisin oikeastaan tehdä näistä kaikista hehkutuotteista ihan oman postauksensa, koska rakastan niitä!

 

Meikkivoiteen jälkeen on aika tehdä varjostukset. Contouring on aiheena sellainen, että myös se ansaitsisi ihan ikioman postauksen ja palstatilaa paljon. Homman voi nimittäin tehdä ihan täydellisesti vihkoon. En lähde nyt tässä kertomaan kaikkia yksityiskohtia, ettei postauksesta tule hillittömän pitkä. Kuitenkin contouringin levitän yleensä otsan leveimpiin kohtiin hieman tasoittamaan kasvojen mittasuhteita. Lisäksi laitan sitä poskipäiden alle. Poskikuoppaan laitettuna contouring nostaa itse poskipäät paremmin esille. Minulla poskipäät on selkeät muutenkin, joten mitään megalomaanista varjostusta ei kuitenkaan tarvita. Mitään universaaleja ohjeita contouringin tekemiseen en pysty antamaan, eikä pysty muuten kukaan muukaan – koska contouring riippuu täysin kasvojen mittasuhteista. Katsele kasvojesi muotoa siten, että hiukset on nostettu ylös. Päätä, mitä haluat korostaa ja mitä häivyttää. Levitä tummat tuotteet häivytettäville alueille ja vaaleampaa korostettaville. Contouringit on todella tärkeää osata häivyttää kauniisti, muuten lopputuloksesta tulee sotkuinen ja todella feikki. Contouringin voi tehdä myös aurinkopuuterilla.

poskipuna

Poskipuna kuuluu mulla ihan jokaikiseen meikkiin. Poskipuna levitetään aina poskipäille, ei koskaan poskikuoppaan. Se, mikä on hyvä poskipunan määrä, riippuu omasta mausta ja kasvoista. Paras lopputulos löytyy kokeilemalla. Tykkään itse jättää poskipunan aika sivuille, eli lopetan yleensä sen levittämisen noin silmän ulkonurkan kohdalle aloittaen ihan hiusrajasta. Paras sivellin poskipunan levittämiseen on viistopäinen pehmeä sivellin. Poskipunista mun kaikkien aikojen suosikki on tuo Everyday Mineralsin poskipuna, joka kestää aamusta iltaan kauniina. Sen sävy on sitä paitsi mun kasvoille aivan täykky. Kaikkein parhaiten tuo poskipuna toimii tietenkin Everyday Mineralsin meikkipohjan kanssa, ja käytänkin tuota heidän meikkipohjaa myös paljon. Postaukset aiheesta voit käydä lukemassa täältä ja täältä.

highlighter

Poskipunan jälkeen on aika korostaa ja häivytellä. Erilaiset hohdetipat on ihania korostamiseen, mutta nyt tuon cocopandan paketin myötä tuli testattua myös puuterimainen highlighter. Toimiva tuote, mutta sävy on aavistuksen liian kultainen vaikkapa omaan arkimeikkiin. Arjessa tykkään korostaa neutraaleilla väreillä, jotka ikäänkuin sulautuu ihoon.

irtopuuteri

Viimeisen silauksen kestävään arkimeikkiin antaa hyvä irtopuuteri. Irtopuuterit ovat valkoisia ja siksi ehkä pelottavan näköisiä, mutta kannattaa kokeilla avoimin mielin. Kukaan ei muutu geishaksi tällä! Irtopuuteri kannattaa painella tasapäisellä siveltimellä ihoon – näin se kiinnittää meikin – mikä itseasiassa on koko puuterin idea.

Tämä meikkipohja kestää taatusti aamusta iltaan. Nyt vain kokeilemaan, mikä omille kasvoille toimii.

Teen tutorialin tästä meikistä ensiviikolle. Meikki on tulossa videomuodossa myös instagramiin. Kipitä siis ig:n puolelle ja nappaa seurantaan @tanjaraty_

<3: Tanja

 

PS. Meikit on ostettu omakustanteisesti, eikä postaukseen liity yhteistyötä.

0

Vastaa