Kesäinen fetajuustomunakas

Fetajuustomunakas

Mulla alkoi juuri kesäloma! Sen kunniaksi ajattelin jakaa aivan ihanan nopean reseptin, jolla vatsa pysyy kylläisenä pitkään. Fetajuustomunakas on ihan täykky aamupala kesäloman aamuihin. Ainekset löytää helposti minkä tahansa ruokakaupan hyllyiltä, eikä tässä tarvita kummoisia ruuanlaittotaitoja. Lisäksi yhdelle annokselle hintaa kertyy vajaa euro. Mitä parhain resepti, jos haluaa syödä hyvin, mutta pihistää ruokalaskusta.

 

Fetajuustomunakas

TARVITSET:

30g fetajuustoa (kaikki fetat käy)

puolikkaan tomaatin

3-4 kananmunaa (voit käyttää myös pelkästään tai osittain valkuaisia)

1rkl maitoa, vettä tai kermaa

hyppysellinen suolaa

1tl valkosipulimaustetta

1tl kuivattua basilikaa tai muuta mieleistäsi yrttiä

1rkl öljyä paistamiseen

 

TEE NÄIN:

pilko tomaatit

mittaa fetajuustot

mittaa mausteet

riko kananmunat kulhoon, vatkaa niiden rakenne rikki ja lisää haluamasi neste

lisää mausteet ja sekoita

lisää tomaatti ja fetajuusto

paista pannulla rasvassa miedolla lämmöllä, kunnes munakas on hyytynyt myös päällimäiseltä puolelta

käännä varoen

halutessasi voit kääntää munakkaan kahdessa erässä tai paistaa sen sisään kääntämällä vain toisen puolen toisen puolikkaan päälle

 

Miten munakas kannattaa paistaa

Munakas menee kääntövaiheessa muussiksi aivan äärettömän helposti. Jos kuulut heihin, joilla annos ei pysy yhtenä lettuna ja haluaisit saada munakkaan kääntymään kauniisti, kannattaa tavata seuraavat pikatipsit

käytä laadukasta teflon- tai valurautapannua

käytä paistamiseen rasvaa

kuumenna pannu ensin kuumaksi ja lisää rasva, vähennä lieden kuumuutta välittömästi kaadettuasi munakkaan pannulle

sopiva paistolämpötila on noin puolet täydestä tehosta

mitä vähemmän keltuaisia, sen varmemmin munakas menee mössöksi

mitä enemmän nestettä, sen varmemmin munakas menee mössöksi

mitä enemmän täytettä suhteessa munien määrään, sen varmemmin munakas menee mössöksi

tärkein – käännä munakas aina vasta sitten, kun se on hyytynyt päällimmäiseltä puolelta niin ettei siinä ole enää nestemäistä ainesta näkyvissä.

näillä vinkeillä pääset amatöörikeittiössä jo pitkälle

 

 

Kauniita kesäaamuja

<3: Tanja

 

1

Vastaa