Kampauksia muotoiluraudalla – testissä Remington Sleek & Curl Expert

Kampauksia muotoiluraudalla

* yhteistyössä Remington

Hyvä muotoilurauta on kullanarvoinen apuväline ja toisinaan oikeastaan ihan suoranainen hiuskriisien pelastaja. Tässä postauksessa näytän, miten itse käytän muotoilurautaa, ja millaista kampauksia Remingtonin Sleek&Curl Expert -muotoiluraudalla sain aikaiseksi!

remington sleek&curl expert

Hyvällä muotoiluraudalla loihtii niin kiireisen aamun pikakampaukset kuin juhlavammatkin kiharakampaukset. Parhaassa tapauksessa muotoilurauta on satsaus yli kymmeneksi seuraavaksi vuodeksi. Omassa kaapissani muotoilurauta onkin se laite, josta viimeisenä pitkin hampain luopuisin. Käytän muotoilurautaa vähintään kampauksen viimeistelyyn, ja lähes aina teen kampaukset alusta loppuun asti pelkästään raudalla.

remington sleek&curl expert

remington sleek&curl

Ennen kuin teen kampauksia muotoiluraudalla

Kampauksia muotoiluraudalla tehdessä on tärkeää pyrkiä suojaamaan hiukset hyvin laadukkaalla lämpösuojalla. Kampauksen pohjalle saattaa sen lisäksi tarvita jonkin muotoilutuotteen. Käytän itse suihkutettavia muotoilutuotteita, sillä ilmavina, nopeasti kuivuvina tuotteina ne eivät tee limaista tai koppuraista lopputulosta, toisin kuin oma kokemukseni joistakin geelimäisistä tuotteista on. Muotoilutuotteen tarve ja tuotetyypin valinta riippuu halutusta lopputuloksesta ja varmasti osaltaan myös hiustyypistä. Minun luonnonkihara hius kaipaa muotoilusuihkeen pohjalle suoristaessakin, kun taas jollekulle saa loihdittua täydelliset kiharatkin ilman muotoilusuihketta. Lämpösuoja on kuitenkin tarpeen jokaiselle hiustyypille.

keune muotoilusuihke

Remington Sleek&Curl

Remington Sleek&Curl muotoilurauta soveltuu sekä suoristamiseen että kihartamiseen. Sen titaanikeraamisella pinnoitteella päällystetyt levyt liukuvat hiuksissa kuin unelma. Keskeinen ongelma aiemmassa raudassani olikin sen kitkaisuus – aikojen saatossa pinnoite oli kulunut ja vanha rautani jäikin kesken kiharruksen hannaamaan vastaan, jolloin lopputuloksena oli ties minkälaista taitosta. Kampauksia muotoiluraudalla tehdessä mielestäni yksi tärkeimmistä seikoista on juurikin raudan liukuminen vaivatta. Kuuma rauta jättää jumittuessaan jälkiä hiuksiin, ja kampauksesta on hankala saada enää priimaa. Kun kerran on saanut aikaiseksi ruman kiharan, niin sen työstäminen kauniiksi joustavaksi laineeksi on melkeinpä menetetty peli.

Toinen tärkeä ominaisuus muotoiluraudassa on lämpötilan säätö. Aina ei tarvitse käyttää rautaa täysillä, vaan esimerkiksi suoristaminen sujuu hieman pienemmilläkin lämpötiloilla.Kestävä kihara sensijaan oman kokemukseni mukaan edellyttää yli 200 asteen lämpötilaa. Lämpötilan säätö mahdollistaa matalimman mahdollisen lämpötilan käytön ja erilaiset käyttötarkoitukset.

Sleek&Curl raudassa on myös loistavana bonuksena automaattinen virrankatkaisu. Olen monet kerrat ajanut aamulla takaisin kotiin tarkistamaan, unohdinko muotoiluraudan päälle ja kiinni pistorasiaan. Problem solved – jatkossa tiedän, että rautani sammuu 60min kuluttua työskentelyn aloittamisesta ja voin tehdä kampauksia muotoiluraudalla vaikka autopilotti päällä kiireaamuinakin ilman ylimääräistä huolta.

Muotoiluraudalla suoristaminen

kampauksia muotoiluraudalla
Hiukseni ennen muotoiluraudalla käsittelyä *Keune lämpösuoja saatu PR-tuotteena

Ennen suoristamista hiukseni näyttävät yleensä aikalailla tältä. Nukun hiukset letitettynä, joten joskus ne ovat vielä paljon kiharammat. Tässä vaiheessa harjaan hiukset kauttaaltaan huolellisesti ja suihkuttelen lämpösuojan. Annan tuotteen vaikuttaa hetken (en kyllä tiedä tarvitsisiko, mutta tällainen tapa mulla on), suihkautan hyvin kevyesti muotoilusuihketta ja käyn hommiin. Remington Sleek&Curl muotoilurauta on supernopea, sillä se oli valmis jo ennen, kuin olin tehnyt omat esivalmisteluni loppuun.

Kaksi minuuttia myöhemmin myös suoristustyö oli tehty ja lopputulos puhuu kyllä raudan puolesta paremmin kuin minun sanani!

kampauksia muotoiluraudalla

Aikamoinen upgrade entiseen, yli 1o vuotta palvelleeseen rautaani, ettenkö sanoisi!

Muotoiluraudalla kihartaminen

Kiharoiden pohjalle teen samat esivalmistelut, kuin suoristamisenkin pohjalle. Harjaan hiukset, suihkuttelen lämpösuojaa ja hieman aiempaa reilummin muotoilusuihketta. Jälleen rauta on 230 asteinen ennen, kuin olen itse tehnyt nämä kolme vaihetta.

remington sleek&curl

Muutamaa minuuttia myöhemmin hiuseni ovat pöyhkeän kiharat. Rauta pysyy tasaisen varmasti kuumana koko kihartamisen ajan ja kiharat syntyvät vaivatta. Suihkaus lakkaa ja valmista tuli! Halutessaan kiharat voi niiden jäähdyttyä käydä kevyesti läpi esimerkiksi harvapiikkisellä kammalla.

kampauksia muotoiluraudalla

kiharakampaus

Keune muotoilusuihke
*Tuote PR-lahjana saatu
Tähän Keunen muotoilusuihkeeseen tykästyin ikihyviksi. Se ei tahmaa tai koveta hiusta. Tuote antaa aivan loistavan pohjan kampaukseen kuin kampaukseen.

 

Jos uusi muotoilurauta on harkinnassa, niin kurkkaapa Remingtonin sivuilta tuo käytössäni oleva Sleek&Curl. Siinä on kaikki tarpeellinen aina riittävän pitkästä johdosta pyöristettyihin levyjen reunoihin, mutta ei kuitenkaan mitään turhaa hiplettä, mikä nostaisi raudan hinnan turhan korkeaksi. Oikein hyvä ja toimiva väline kaikille heille, ketkä tekevät kotona kampauksia muotoiluraudalla. Tyttäreni sanoin: 5/5!

 

<3: Tanja

 

PS. Vertailun vuoksi voit kurkata myös aiemman Täydelliset kiharat -postaukseni.

5

Vastaa