Juhannussaunassa: DIY kasvonaamio

DIY kasvonaamio – mitä aidointa luonnonkosmetiikkaa

Itsetehty kasvonaamio sopii juhannukseen kuin nenä päähän. Jos synteettiset versiot jäivät kotiin, voi mökkisaunassa tehdä naamion myös jääkaapin aineksista. Ohje on bongattu Sorakukan blogista, joskin kuivaihoisena lisäsin siihen itse hunajaa. Suosittelen muutenkin tutustumaan tuohon ihanaan, omavaraisuusteemaiseen blogiin ja sorakukan instagramiin. Häneltä löytyy aivan ihania luonnonmukaisia reseptejä ja ideoita hyödyntää luonnon omia aineksia.

DIY

Luonnonkosmetiikan ollessa nyt pinnalla – joskus ihan törkeään markkinahintaan – on hyvä esitellä myös lähes ilmaisia ohjeita ihonhoitoon. Näihin on vara kenellä tahansa, ja tämän luontoystävällisemmäksi on mahdotonta päästä. Olkaa hyvä – toimiva ja lähes ilmainen DIY kasvonaamio on tässä.

kasvoaamio

 

DIY kasvonaamio

1 kananmunan valkuainen

1tl luomuhunajaa

Kolmion muotoon leikattuja paperilappuja

Tee näin

Erottele kananmunasta pois keltuainen. Voit säilyttää keltuaisen tai tehdä kuten minä, eli syöttää sen koiralle

Lisää valkuaisen joukkoon hunaja ja vatkaa kiivaasti kunnes koostumus on tasainen

Uita paperikolmiot seoksessa ja asettele ne kasvoille

Aluksi naamio tuntuu litkulta ja kolmiot valuvat, mutta aika nopeasti tuntuma asettuu.

Anna kasvonaamion vaikuttaa 20min

Irrota paperit pois

Voit viimeistellä puhdistuksen esimerkiksi misellivedellä ja lisätä sen jälkeen kasvoseerumia tai kosteusvoidetta.

Kasvonaamion funktio on irroittaa kasvoilta mustapäitä. Hunaja on mukana, jotta kuiva iho saa naamion aikana myös kosteutusta. Epäpuhtauksiin taipuvainen ihotyyppi pärjää loistavasti myös ihan pelkällä kananmunalla. DIY-kosmetiikkaa parhaimmillaan.

 

Aivan ihanaa juhannusta ja kuumia löylyjä kaikille!

<3: Tanja

0

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

  1. Milla

    Toivottavasti teillä meni Juhannus hyvin! <3 Kiitos tästä ohjeesta, voisin kokeilla joku päivä tätä. 🙂 Täällä suht lähellä Solassa olisi ollut joku luonnonkosmetiikan valmistuspäivä, mutta oli ehtinyt jo mennä, ennen kuin törmäsin ilmoitukseen. Hauska olisi ollut käydä, myö tehtiin lapsena parhaan kaverin kanssa kosmetiikkaa mm. ruusunterälehdistä ja muista kasveista. Jossain nuorten tyttöjen lehdessä oli ohjeita, millä tehtiin kosteusvoiteet, kasvovedet, hajuvedet ynnä muut itse. 🙂

Vastaa