Jos voittaisin lotossa…

Oletko koskaan miettinyt, mitä tekisit jos voittaisin lotossa ja tilille pamahtaisi yhtäkkiä vaikka viisi miljoonaa euroa?

Itsehän en edes veikkaa, mutta loton uusin mainos ”mitä sinä tekisit?” sai minut miettimään asiaa ihan oikeasti. Ja vaikkei mun taskussa yhtään lottoa olekaan, voin aina haaveilla, mitä tekisin JOS veikkaisin ja voittaisin. Tavallaan tällainen on ihan jonnin joutavaa ajantappamista, mutta toisaalta haaveilu tekee joskus ihan hyvää.

Lotto

Lottovoittajana ensimmäiseksi maksaisin velat pois. En siis olisi ensimmäisenä vaihtamassa uutta autoa tai hankkimassa kesämökkiä tai huvijahtia. Hyvin todennäköisesti alkaisin suunnitella esimerkiksi uuden talon rakentamista tai entisen remontoimista vähintään, mutta en laittaisi kuitenkaan heti hihoja heilumaan.

Seuraavaksi hakisin pienempää työaikaa. Puolikas työaika tai enintään 75% tuntimäärä nykyisestä olisi hyvä. Laakereilleen en haluaisi jäädä, koska se olisi mielestäni ihan suuruudenhullua hurskastelua.

Jos voittaisin lotossa, haluaisin myös auttaa muita. Voisin lahjoittaa esimerkiksi köyhiä suomalaisperheitä auttavalle hyväntekeväisyysjärjestölle rahaa tai uutta tavaraa. Rahalahjoitus olisi kuitenkin huonompi kuin tavara, sillä nauttisin itse enemmän kun saisin konkreettisesti nähdä hankinnat. Kalsareita, sukkia, pipoja, toppavaatteita… kaikkea sellaista pakollista, mihin äitinä tiedän uppoavan paljon rahaa. Haluaisin myös mahdollistaa jollekin perheelle ikimuistoisen Joulun kuusineen, kinkkuineen ja käsinpaistetuine piirakoineen.

Pari muuta unelmaa myös…

Toteuttaisin varmasti myös unelmani sijoitusasunnosta. Tässäkin toimisin järkevästi – ostaisin remontoitavan kohteen, laittaisin sen uuteen uskoon ja vuokraisin sitten tarkoin ehdoin. Näin olisin jo valmiiksi nostanut asunnon arvoa ostohinnasta ja saisin hyvällä mielellä vuokrattua siistikuntoisen asunnon kartuttamaan tulevaisuuden pääomaa.

Olen haaveillut siirtolapuutarhamökistä jo kauan ja seuraavana toteuttaisin sen haaveen. Uskon, että varaisin budjetista hieman rahaa myös itse puutarhan hoitoon. Olisi ihana toteuttaa pihaunelmia, jos rahaa ei tarvitsisi miettiä.

Palkkaisin myös säännöllisesti käyvän lastenhoitajan, että parisuhteelle jäisi paremmin kahdenkeskistä aikaa.

Jos voittaisin lotossa

En usko, että tekisin ensimmäisinä toiminani mitään tämän radikaalimpaa. Eiköhän tuonne vielä joku shoppailupäivä ja se vatsanahkan korjausleikkaus mahtuisi, mutta muilta osin pyrkisin varmasti pitämään matalaa profiilia ja nauttimaan taloudellisesti vapaasta elämästä.

Mitä sinä tekisit lottovoittajana?

<3: Tanja

 

Kuvat: Milla Hakkarainen / Moon Shaped Little Box

1

Vastaa