Miten hoidan ihoani?

Mun ihonhoito -rutiinit

Tai pitäisikö sanoa puuttuneet rutiinit. En ole orjallinen rutiinien noudattaja, mutta iän myötä olen huomannut, että rutiineille olisi tarvetta ja olenkin pikkuhiljaa opetellut hoitamaan ihoani paremmin. Kuiva iho vanhenee ja rypistyy melko helposti. Sen minkä teini-iässä säästi, saa nyt kolmekymppisenä takaisin. Katse siis ihonhoitoon – miten hoidan ihoani ja miksi?

ihonhoito

Olen aivan ehdoton misellivesien kannattaja. Misellivesi ei kuivata samalla tavalla, kuin puhdistusaineella peseminen, mutta toki molemmilla on paikkansa. En itseasiassa oikein pidä kasvojen pesemisestä vedellä ja puhdustusaineilla, sillä tarvitsen kasan kosteusvoidetta välittömästi pesun jälkeen. En voi kuvitellakaan, että pesisin kasvoni puhdistustuotteella ja vedellä kahdesti päivässä, joten olen kehittänyt omat rituaalini aamuun ja omat iltaan.

Ihonhoidon aamurutiinit

Pyyhin kasvot aamuisin misellivedellä, silmänympärysihoa välttäen. Miselliveden jälkeen tuputtelen kasvoilleni kasvovettä ja annan kuivahtaa hetken. Odotin innolla myös tuota Lumenen Lähde-sarjan Facial Mist -kasvosuihketta, joka kosteuttaa ja voisi korvata esimerkiksi tuon kasvoveden toisinaan. Erityisesti kesällä tuo tuote varmasti on aivan oiva kuivan ihon pikakosteuttaja rannalla vietettyjen päivien jälkeen tai niiden lomassa.

Sitten on seerumin vuoro. Ah, voisin melkeinpä perustaa koko ihonhoitoni pelkille seerumeille! Ne ovat juuri sitä, mitä ihoni kaipaa aamulla, illalla, meikin alle tai ilman meikkiä. Hyvä seerumi on se tuote, josta aivan viimeisenä ikinä luopuisin. Levittelen seerumia kasvoilleni yleensä pipetillisen tai joskus kuorinnan jälkeen jopa kaksi pipetillistä, sillä ihoni imee sitä kuin hullu puuroa. Seerumin paras puoli onkin nimenomaan sen imeytyvyys – siinä missä moni kasvovoide jää ihon pintaan kelmuksi, seerumi häviää sen siliän tien ihon pinnalta ja menee suoraan, sinne minne sen kuuluukin.

Seerumin lisäksi lisään kasvoilleni vielä kosteusvoidetta. Voisin hyvin käyttää yövoiteita myös päivällä, eikä iho olisi silti koskaan liian rasvainen. Monet yövoiteet vaan eivät toimi meikkivoiteiden, primereiden tai muiden meikkituotteiden kanssa. Siksi käytössäni on myös meikin alle soveltuva kosteuttava päivävoide, jonka lisään riippumatta siitä aionko meikata vai en.

lumene

Ihonhoito ja iltarutiinit

Iltaisin sitten pesen kasvoni pakon edessä puhdistustuotteella. Luin jostain, että puhdistustuote pitäisi hieroa ihoon kuin kasvovoide konsanaan, että sen hoitavat ja puhdistavat ominaisuudet saisivat tehdä taikojaan puhdistamisen aikana. Olen kokeillut tätä ja todennut, että sellaista puhdistustuotetta ei taida ollakaan, jossa olisi riittävästi kosteuttavia ainesosia minun iholleni. Hierominen oikeastaan vain lisää kiristyksen tunnetta pesun jälkeen ja ihoni on entistäkin janoisempi. Sen sijaan rasvoittuvalla iholla tuo kikka varmasti toimisi oikeinkin hyvin.

Puhdistustuotteen jälkeen toistuu aamurutiinit, eli töpöttelen taas kasvovedellä, jonka jälkeen lisään seerumin ja paksun kerroksen oikein hoitavaa yövoidetta.

ihonhoito

Entäs ne muut ihonhoitotoimet sitten?

Naamioita ja kuorintoja käytän omissa yksinäisissä spa-tuokioissani lasten nukkuessa. Kieltämättä nämä hetket ovat aavistuksen verran liian harvinaisia jo ihan ihonhoidon näkökulmasta. Yritän kuitenkin olla ottamatta paineita näistä ja pidänkin naamioita ja kuorintoja enemmän sellaisena bonuksena. En ole oikein koskaan huomannut niillä olevan mitään kovin merkittävää vaikutusta ihoni kuntoon, taitavat parhaiten toimia mentaalisesti noin niinkuin hemmottelun näkökulmasta.

kuivan ihon hoito

Toistaiseksi olen ollut sen verran onnekas, että olen säästynyt varsinaisilta graaveilta ikääntymisen merkeiltä (en oikeastaan kyllä tiedä, milloin niitä pitäisikään tulla). Fakta on kuitenkin se, että muutaman vuoden sisällä joudun varmasti etsimään sopivat anti-age -tuotteet. Kuulostaa jotenkin ihan hupsulta tuntea olevansa ihan elämänsä alkutaipaleella, mutta kuitenkin jo lähellä sitä, että ihoni alkaa ikääntyä.

ihonhoito

Lumenen Lähde-sarjaan ihastuin nähtyäni instagramissa tarjousmainoksen. Siniset purnukat luovat ylellisen ja harkitun ilmeen ja niitä kelpaa yhtenäisenä sarjana säilyttää vaikka vessan tasolla. Tasoilla säilyttämistä välttelen yleensä viimeiseen asti, joten tämä on minulta aika paljon sanottu. Tuotteisiin liittyviin kysymyksiin voin vastailla kommenttiboksissa, kunhan ovat olleet hieman pidempään käytössä. Postaukseen ei kuitenkaan liity kaupallista yhteistyötä, eikä tuotteet ole myöskään PR-näytteitä. Tuotesarjaan voit perehtyä lisää Lumenen omilla sivuilla.

Voit lukea myös, mitä kirjoitin ihonhoito -aiheesta pari vuotta sitten täältä.

<3: Tanja

0

Vastaa