Hyvinvointia lisäävät valinnat

Hyvinvointi – millaisia valintoja se edellyttää?

Mä olen tänäkesänä havahtunut siihen, että haluan oikeasti ensisijaisesti tehdä omalle keholleni pelkkää hyvää. Hyvinvointi ja sen merkitys on korostunut kiireisessä arjessa, jossa juuri nimenomaan olisi helpointa valita se vähemmän hyvinvointia tukeva valinta – kuten jättää treenit välistä, nukkua liian lyhyet yöunet, paikata nälkää pikaruualla, syödä valmissafkaa jne. 

hyvinvointi

Kornia, mutta totta – useimmiten OIKEASTI olisi mukavampi valita arvojensa mukainen ratkaisu kuin se arvojen vastainen ”helppo” ratkaisu. Mutta vahingoista voi vain viisastua. Jos on elämänsä aikana muutaman kerran mogannut istumalla aamuyölle asti lipittämässä viiniä, vetänyt kiireessä mäkkisafkaa tai skipannut kuidut ummetuksesta kärsien, on hirmuisen helppo ymmärtää, että ainakaan nämä valinnat eivät tukeneet hyvinvointia millään tavalla. Mitkä ne sudenkuopat kenelläkin on, mutta omansa kannattaa ainakin ehdottomasti opetella tunnistamaan.

hyvinvointi

Omalla hyvinvoinnin polullani mä olen itsekin aivan alkumetreillä, vaikka näennäisesti oonkin jo vuosia syönyt ”terveellisesti”, opetellut kurinalaisuutta, mennyt kohti tavoitteita ja laihduttanutkin jo monet kerrat pienen elämäni aikana tyyliin kolmasosan-puolet kehonpainostani. Mä oon vaan nyt todennut, että pysyvä muutos kohti hyvinvointia lähtee lopulta korvien välistä. Enkä tarkoita mitään sääntöjä. Se lähtee halusta mennä kropan kanssa yhtä matkaa, vahvistaen omaa kehosuhdetta ja erityisesti oman kehon tuntemusta. Eikä tän tarttee olla millään tavalla sidoksissa ulkonäkötavoitteisiin. Ykköstavoite on voida hyvin, olla virkeä ja jaksaa elää täysillä tää ainut elämä.

Valinnat, joita oman hyvinvoinnin vuoksi tekee, ei varmasti tule miellyttämään kaikkia. Onneksi kaikkia ei tarvitsekaan miellyttää. Yhtä matkaa kun olen tajunnut, mitä minun oikeasti pitää itseni eteen muuttaa, olen päästänyt irti siitä jumalattomasta kiltteydestä, mikä on kuluttanut akkujani taustalla ihan turhaan koko ajan. Miksi kumarrella jollekin, kun aina pyllistää toiseen suuntaan ja aina on huono-omatunto?

hyvinvointi

Hyvinvointi on lopulta aika paljon muutakin, kuin pelkkiä fyysisiä tekoja. Mä tavallaan tajusin tästä osan jo paljon aiemmin, mutta vasta nyt aika oli kypsä lopulliselle ajattelutavan muutokselle. Miten tämä kaikki on sitten muuttanut valintojani arjessa, johon ei aiemminkaan ole mäkkilounaat tai karkit kuuluneet? Lupaan kirjoittaa tästä ihan oman juttunsa.

<3: Tanja

3

Vastaa