Hiustenpidennykset – sinetit vs teipit

Hiustenpidennykset sineteillä vai teipeillä?

* yhteistyössä BPhair

Mitä eroa on sinettipidennyksillä ja teippipidennyksillä ja kumpi tekniikka kannattaa valita? Hiustenpidennykset on kohtalaisen arvokas hankinta, joten itselle sopivin tekniikka kannattaa pohtia huolella etukäteen. Arvioinnissa kullanarvoisena apuna on hiustenpidennykset hallitseva hiusalan ammattilainen.

hiustenpidennykset

Hiustenpidennykset ovat yksi eniten blogissani huomiota, kysymyksiä ja yhteydenottoja herättävistä puheenaiheista, eikä suotta. Ovathan ne upeat, omastakin mielestäni. Jos tässä postauksessa jää mainitsematta jotain oleellista, niin voit laittaa minulle sähköpostia, instagramin DM:n tai vaikka kysyä tuolla blogin kommenttiboksissa. Koostan loppusyksystä vielä postauksen kysytyimmistä kysymyksistä vastauksineen yhdessä parturi-kampaaja Senni Koskivirran kanssa. Sennin kädenjälki on ollut pidennysteni takana aina sieltä vuodesta 2017 asti ja luotan kyllä pääni jatkossakin hänelle. Käy kurkkaamassa myös aiempi postaus BPhairin sinettipidennyksistä

Sinetit vs. teipit – hiustenpidennysten erot

Kiinnitystapa

Sinettien ja teippien suurin ero on ilmanmuuta aivan erilainen kiinnitystapa. Slaavihiuksia saa molemmilla kiinnitystavoilla. Sinetit kiinnitetään pieniin hiusosioihin kolvilla, eli laitteella joka kuumentaa sinettiliiman ja kiinnittää sen omaan hiukseen. Hiusosiot sinetteineen ovat siis pienessä hiusmäärässä kiinni eivätkä vie leveyssuunnassa ”tilaa”. BPhair lanseerasi tänä vuonna uudet, entistä pienemmistä osioista tehdyt sinettipidennykset. Pienemmät sinetit mahdollistavat nopean laiton, mutta pienempien sinettien ansiosta liimaosiot myös tuntuvat päässä enistäkin vähemmän.

Teippipidennykset taas jakautuvat parin sentin levyisiksi osioiksi. Teippihiusnauhassa on kiinni ikäänkuin kaksipuoleinen teippi (toki hiustenpidennyksille tarkoitettu sellainen). Teipin toinen puoli on kiinni hiusnauhassa ja toinen puoli tulee kiinni omaan hiukseen. Teipit asennetaan aina pareittain, eli omat hiukset jäävät teippiparien väliin ja pidennykset pysyvät näin paikallaan.

Molemmissa tavoissa on puolensa. Teipeillä kiinnitetyissä pidennyksissä paino jakautuu omille hiuksille tasaisesti, kun taas sinetit eivät samalla tavalla aseta ehtoja vaikkapa hiusten laittamiselle. Yleisesti ottaen teippihiusten asentaminen on hieman nopeampaa.

Kampaukset

Hiuksia pystyy laittamaan kampaukselle molempien pidennysten kanssa. Koska teipit ovat sinettejä laajemmassa hiusosiossa kiinni, asettaa tämä tietenkin omat rajoituksensa. Perinteiset lettikampaukset, kiharat ja ponnarit onnistuvat molemmissa tapauksissa. Koen kuitenkin itse, että sinettipidennykset antavat hiusten muotoiluun vapaammat kädet.

Luonnollisuus

Lopputulos on luonnollinen molempia tekniikoita käyttäen, jos ammattilainen on pidennykset laittanut. Luonnollisuuteen vaikuttaa mielestäni enemmänkin laitetun hiuksen määrä ja pituus suhteessa omiin hiuksiin, omien hiusten mahdollinen muotoon leikkaaminen hiustenpidennysten laittamisen yhteydessä sekä värien stemmaaminen. Ammattilainen ottaa nämä asiat huomioon jo pidennyksiä suunniteltaessa.

Käyttökokemuksena mainittakoon, että sinettihiukset häviävät mielestäni paremmin etenkin vaaleissa hiuksissa oman hiuksen sekaan eivätkä hiusten kasvaessakaan ”nouse” esiin. Toisaalta teippipidennyksetkin saa pysymään piilossa pitämällä huoltovälin riittävän lyhyenä. Paras kommentti, jonka olen saanut intagram-seuraajaltani tehtyäni pidennyksistä postausta feediin, oli, ettei hän koskaan olisi arvannut mulla olevan pidennykset. Eli, tapa kuin tapa, aitohiuspidennys näyttää aidolta ja luonnolliselta.

Huoltoväli

Teippipidennysten sopiva huoltoväli omalla kohdallani oli noin 8 viikkoa. Huoltovälin venyessä pidemmäksi, alkoivat päästä luonnollisen kiertokulun mukana irronneet, mutta vielä teipeissä kiinni olevat hiukset helposti tehdä takkua etenkin niskaan. Lisäksi liian pitkälle kasvun myötä valuneet teipit alkavat näkyä. Tämä ei ole negatiivinen mainos teippipidennyksille, vaan ihan fakta joka kannattaa jo laittaessa huomioida. Teippipidennykset vaativat säännöllistä huoltoa, mutta niin vaativat myös sinetit.

Sinettipidennykset ovat olleet päässäni nyt elokuusta saakka, ja ensimmäinen huolto on suunniteltu vasta marraskuun loppuun. Toistaiseksi mitään tarvetta huoltamiselle ei olekaan. Oma hius on kasvanut muutaman sentin ja pidennys tietenkin laskeutuu kasvun mukana alemmaksi, mutta ei ainakaan vielä häiritse lainkaan.

Yhteenvetona, teippipidennysten huoltoväli on lyhyempi (noin 8vko), kuin sinettihiusten huoltoväli (noin 12-16vko)

BPhair hairextensions

Värjääminen

Teippinauha peittää omaa hiusta melko laajalta alueelta, eikä hiusväri käsittääkseni tartu liimattuun kohtaan. Teippipidennykset täytyykin irroittaa hiuksia värjätessä, mikä ilmanmuuta pidentää kampaajakäynnille uppoavaa aikaa. Sinettien kanssa tilanne on toinen – esimerkiksi tyven pystyy värjäämään ainakin kertaalleen sinetit paikallaan. Huomattavasti kätevämpää.

Kotihoito

Hiukset ovat ihan sitä samaa hiusta sekä sineteissä että teipeissä, joten hoitotuotteiksi sopii samat tuotteet. Pesun jälkeen hiukset kannattaa kuivata (föönillä tai odottaa kuivumista) ennen nukkumaanmenoa. Nukkuessa hiukset kannattaa pitää kiinni, joko letillä tai muutamalla ponnarilla. Hiukset tulisi myös harjata aamuin illoin. Samalla tulee varmistaa, etteivät pidennysosiot ole toisissaan kiinni ja ettei niiden väliin ala syntyä takkuja. Nämä ohjeet pätevät molempiin pidennystapoihin, eikä pidennystekniikka oikeastaan vaikuta siis kotihoitoon juuri mitenkään.

BPhair hiustenpidennykset

 

<3: Tanja

14

Vastaa