Hiustenpidennykset jo kolmatta vuotta

Kun hiustenpidennykset kulkee mukana vuosia

Postaus on yksi osa laajempaa yhteistyötä, jonka olen tehnyt yhteistyössä BPhair Oy:n  (hiustenpidennykset) ja Parturi-Kampaaja Senni Koskivirran (pidennystyö) kanssa.

Kuvat: Milla Hakkarainen

hiustenpidennykset

Menivätkö omat hiuksesi pilalle, kun otit hiustenpidennykset? LUE TÄMÄ!

Mitä omille hiuksille tapahtuu, kun hiustenpidennykset kulkee mukana vuosia? Tätä kysymystä kysytään aina, kun julkaisen kuvan, jossa on maininta hiustenpidennyksistä. Kuvieni alle tulee nopeasti kommentteja siitä, kuinka jonkun hiukset menivät nopeasti huonoiksi hiustenpidennysten myötä. Tuhoavatko hiustenpidennykset oikeasti oman tukan, ja jos näin on käynyt, niin mistä se voisi johtua? Yksiselitteisen vastauksen sijaan tulisi kysyä monta vastakysymystä. Tässä niistä keskeisimmät.

”Oliko tekijä hiustenpidennyksiin perehtynyt ammattilainen?”

Jos oli, niin jatka vain lukemista. Jos ei, niin vastauksesi voi olla tässä.  Vain pidennystyön osaava ammattilainen pystyy arvioimaan juuri sinun hiuksillesi sopivan tekniikan toteuttaa hiustenpidennykset. Tekniikoissa on eroja. Osaamista tarvitaan myös hiustenpidennyksien määrän arvioimisessa. Lisäksi osaamista tarvitaan toteutusvaiheessa. Väärin asennetut hiustenpidennykset pahimmillaan tekevät juuri niin kuin yleisesti väitetään: pilaavat omat hiukset.

BPhair

 

”Olivatko omat hiukset alunperin hyväkuntoiset?”

Huonokuntoinen tukka on huonokuntoinen sekä ennen pidennyksiä että niiden jälkeen. Hiusten kunto – ja kestääkö ne pidennyksiä – on arvioitava ammattilaisen toimesta jo ennen pidennysten tekemistä.

 

”Huollettiinko hiustenpidennykset asianmukaisesti ja huolsiko hiukset alan ammattilainen?”

Pidennyshuollossa pidennykset poistetaan ja asennetaan takaisin uudestaan. Ennen hiusten takaisin asentamista mahdolliset takut selvitetään ja kampaaja varmistaa, etteivät omat hiukset ole kärsineet vahinkoa. Myös hiustenpidennysten kunto ja esimerkiksi teippinauhojen kunto tarkastetaan. Ei auta, jos hiukset alunperin asensi ammattilainen ja sitten huollon tekee kuka tahansa, kenellä kärsivällisyys riittää näprätä.

Tekijän lisäksi hiustenpidennysten huoltovälin on oltava kunnossa.

 

Bphair

 

”Oletko varma, ettei kyse ole vain tottumisesta?”

Tämä, tämä ja vielä kerran tämä. Jos päässä on ollut kuukausia tai vuosia ranteen paksuinen nippu vierasta, pitkää ja ihanaa hyväkuntoista hiusta, on näiden lisukkeiden puuttuminen aivan takuulla shokeeraavaa! Saman shokin koen myös itse joka kerta, kun pidennykset ovat poissa. Viimeksi (aikataulullisista syistä) hiukseni huollettiin kahtena eri päivänä ja välissä oli kaksi päivää. KAKSI PÄIVÄÄ ILMAN PIDENNYKSIÄ! Olisinpa voinut kulkea pipo päässä koko tuon ajan. Ymmärrän siis erittäin hyvin sen tunteen, että omasta tukasta ei ole jäljellä kuin rotan häntä. Siltähän se tuntuu! Mutta se on vain tunne. Olen tottunut paksuihin hiuksiin ja siksi oma tukka tuntuu lirulta. Näpertäessään hyvin tarkkaan hiuspohjani lähellä kampaajani kyllä näkisi, jos hiusten välissä olisi kaljuja aukkoja, joista pidennykset olisivat repineet hiuksia mennessään.

 

hiustenpidennykset

 

”Tiesitkö, että ihmiseltä irtoaa luonnostaan noin sata hiusta päivässä?”

Sulkasato pidennysten poiston yhteydessä johtuu tästä. Hiuksia lähtee ihan normaalissa aikataulussa, mutta pidennyksissä kiinni olevat hiukset eivät pääse tippumaan spontaanisti vähän kerrallaan. Kun pidennykset poistetaan, lähtee myös nämä irtohaivenet seasta pois. So simple. Sulkasato ei siis tarkoita sitä, että pidennykset repisivät mennessään tuhatmäärin ylimääräisiä hiuksia.

 

”Hoiditko hiuksia kotona oikein?”

Hiustenpidennykset vaativat myös kotihoitoa, mutta hoito ei kuitenkaan ole rakettitiedettä. Takkujen minimoimiseksi hiukset harjataan aamuin ja illoin, ne pestään oikeilla pesuaineilla, eikä hiukset auki kannata nukkua. Myöskään märällä tukalla ei kannatta mennä nukkumaan (jo siksikin, että sänky kastuu).

 

Minun hiustenpidennykset on aina laittanut hiusalan vankka ammattilainen, jolla on näkemystä erilaisista hiustenpidennystekniikoista. Käytössäni on laadukkaat BPhair Slavic -sinettipidennykset ja hoidan niitä asianmukaisilla BPCare -hoitotuotteilla. Hiustenpidennysten säännöllisellä huoltamisella varmistan, että ammattilainen tarkistaa omien hiusteni (ja pidennysten) kunnon säännöllisesti ja ottaa tarvittaessa kantaa siihen. Jos omat hiukseni alkaisivat näyttää huonokuntoisilta, voin luottaa, ettei kampaajani voisi enää suositella niiden kiinnittämistä. Omat hiukseni uskon vain sellaisen kampaajan käsiin, johon luotan sataprosenttisesti. Sama koskee pidennyksiä – vain paras on riittävän hyvää.

 

<3: Tanja

Aiemmin aiheesta kirjoittamaani:

Maailman ihanimmat hiukset teippipidennyksillä

Pidennyshiukset kaipaavat säännöllistä huoltoa

BPhair slaavihiuksilla parhaat hiustenpidennykset

Hiustenpidennykset – miksi kannattaa valita BPhair slaavihiukset?

Hiustenpidennykset – sinetit vs teipit

5

Vastaa