Herkullinen lohikeitto

Lohikeitto ei olekaan mikään hankala homma!

lohikeitto

Olen aina suhtautunut uusiin kalaruokiin varauksella. Syystä, että ne voi maistua joko taivaalliselle TAI huonossa saumassa aivan kamalalle. Jopa lohikeitto on tuntunut ajatuksen tasolla haastavalta, koska en omista yhtään fileointiveistä, mutta myös siksikin, että en ole ollut varma syökö sitä kukaan muu kuin minä. Ja senkin voi varmasti tehdä täysin vihkoon, enkä ole uskaltanut hukata kallista kalamatskua mahdollisesti pahanmakuiseen ruokaan. Jos sulla on samanlaisia olettamuksia kalakeitosta, niin tsekkaa tämä resepti. Lupaan, että kermaa ja rasvaa ei säästellä, mutta lupaan myös, että maku on ylempää keskiluokkaa ja kelpaa kenelle tahansa. Meidän 10 v. tyttö söi tätä nääs NELJÄ annosta ja jämät olivat kelvanneet seuraavana päivänä välipalaksi.

Lohikeitto:

TARVITSET:

noin 50o g lohta

6-8 perunaa riippuen pottujen koosta, ei ole niin nöpönuukaa

2-3 porkkanaa

2 sipulia (tai 1 iso)

8dl vettä

4dl kermaa

nokareen voita

1-2tl suolaa riippuen omasta mausta, minä taisin laittaa 2

0,5tl kokonaisia mustapippureita

1 laakerinlehden

kaksi kourallista tuoretta tilliä

kalakeitto

TEE NÄIN:

kuori ja pilko perunat, porkkanat ja sipuli

lisää 8dl vettä kattilaan ja keitä sipuli, porkkana ja perunat kypsäksi maustepippureiden ja laakerinlehden kanssa

pilko lohi paloihin (mielellään kuvista poiketen fileointiveitsellä ettei jää niin paljon hukkaan, mutta onnistuu kyllä myös ihan millä tahansa terävällä veitsellä)

lisää kala ja suola, kun vihannekset ovat lähes kypsiä

anna kiehua siten, että lohi kypsyy lähes kypsäksi (noin 3min)

lisää kerma ja nokare voita

sammuta liesi, mutta jätä keitto liedelle – lisää valmiiseen keittoon pilkottu tilli

kata pöytä ja nauti! Kyytipojaksi sopii tuore leipä

Rasvan määrästään huolimatta kalakeitto on terveysruoka. Pienempikin annos riittää pitämään nälkää poissa hyvin. Bonuksena lohesta saa hyviä rasvoja, eikä se perunakaan niin pahis ole, mitä puhutaan. Nyt, kun kalakeittoneitsyyteni on menetetty, tulen aivan varmasti tekemään lohikeittoa tämän jälkeenkin. Loppupeleissä valmistus oli tosi nopeaa ja helppoa! Ruuan valmistumista voi nopeuttaa entisestään pilkkomalla ainekset etukäteen jo edellisenä iltana. Näin toimimalla keiton saa valmiiksi alle puolessa tunnissa.

<3: Tanja

 

3

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

  1. Annika Rintala

    Mä teen just samalla tapaa lohikeiton! 😀 Porkkanaa, perunaa, lohta, kermaa ja voita. Plus tietty mausteet. Nam, ihan parasta! Vauvakin sai omansa ilman voita, suolaa ja kermaa. 🙂

Vastaa