Pinaatti-halloumcurry
Tämä pinaatti-halloumcurry johdattelee suoraan nepalilaiseen keittiöön. Kookoskammo on aika kumota än yy tee nyt! Resepti on nopea, helppo ja suussasulava.
Syksyn pimeyden tultua olen hullaantunut katsomaan sarjoja sängyssä, ja suosikkisarjojen lopputtua siirryin katsomaan Australian MasterChefiä. En kestä – kuola valuu ja aina on pakko etsiä jotain nopeaa, mikä tyydyttää ruuanhimon terveellisesti. Kaikki omat suomalaiset, perus arkiruokareseptit alkavat tuntua tylsiltä. Ehkä olisi parempi käyttää tuo ohjelmaan katsottu aika johonkin muuhun – vaikkapa lukemiseen. Toisaalta taas, olen saanut ihan älyttömästi inspiraatiota ja päädyin etsimään sitä sitten myös internetin syövereistä.
Selailen ihan todella harvoin mitään reseptejä netistä, sillä tykkään tehdä kommervenkitöntä ruokaa ihan omasta päästäni. Mulla on oma tapani tehdä ruokaa ja esimerkiksi inhoan kookosta (!!) – mikä tietysti aiheuttaa joskus oman päänvaivansa. Sitten taas esimerkiksi rapuja himoitsen, mutta en voi syödä niitä allergian vuoksi. Eri kulttuurien keittiöitä selatessa toinen suunta johdattelee juurikin mereneläviin ja sitten taas toisessa suunnassa sitä kookosta tungetaan joka paikkaan. Onneksi muitakin vaihtoehtoja löytyy.
Törmättyäni Beach House Kitchenin halloum-pinaatticurryyn tiesin heti, että nyt on aika ylittää kookoskammo. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Kannattaapa blogissa pyörähtää muutenkin, saatat vaikka rakastua ensisilmäyksellä! Tuunasin reseptiä vielä vähän, koska mun makuuni kaikkeen pitää aina tunkea mahdollisimman paljon vihanneksia.
Halloum-pinaatticurry
TARVITSET:
200-250g halloumjuustoa (tai kanaa, kalaa tai vaikkapa rapuja)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
raastettua inkivääriä (noin 2cm pala)
2-3tl currymaustetta
2tl garam masalaa
1tl kurkumaa
400g tomaattimurskaa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1rkl hunajaa
1tl suolaa
150g pakastepinaattia
1prk kookosmaitoa
2dl turkkilaista jogurttia
korianteria ja limelohkoja koristeluun
Lisukkeeksi basmatiriisiä
TEE NÄIN:
Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan
Pilko paprikat
Raasta inkivääri
Silppua sipuli
Kuulota sipulia, paprikaa ja inkivääriä pannulla öljyssä. Lisää curry, garam masala ja kurkuma
Lisää sitten tomaattimurska, pinaatti, suola ja anna kiehua noin 10min
Pilko halloumit
Paista curryn kypsyessä halloumiin kiva, rustiikkinen pinta erillisellä pannulla
Lisää curryyn kookosmaito ja anna kiehua hetki
Lisää sitten turkkilainen jogurtti, hunaja ja halloumit
Tarkista maku ja korjaa tarvittaessa
Silppua pataan korianteria ja limettiä (tai sitruunaa kuten minuklla), purista halutessasi päälle limen mehua
Tarjoile!
Tuoksu vie kielen mennessään jo kokkaamisvaiheessa, ja tämän jäljiltä lautanen tekee mieli nuolla puhtaaksi.
Olipa muuten yllätys, että tämä maistui aivan samalta kuin nepalilaisessa ravintolassa. Rakastan nepalilaista ruokaa!!
Paistoin samaan aikaan uunissa broilerin rintafileitä ja nostelin lautaselle muutaman palan mehukasta broileria. Sekin siis sopii tähän aivan todella hyvin!
Tämä resepti todistaa, että joskus kannattaa uhmata omia ruoka-kammojaan ja suhtautua ennakkoluulottomasti uusiin asioihin.
<3: Tanja
1