Halloum-pinaatticurry

Pinaatti-halloumcurry

Tämä pinaatti-halloumcurry johdattelee suoraan nepalilaiseen keittiöön. Kookoskammo on aika kumota än yy tee nyt! Resepti on nopea, helppo ja suussasulava.

nepalilainen

Syksyn pimeyden tultua olen hullaantunut katsomaan sarjoja sängyssä, ja suosikkisarjojen lopputtua siirryin katsomaan Australian MasterChefiä. En kestä – kuola valuu ja aina on pakko etsiä jotain nopeaa, mikä tyydyttää ruuanhimon terveellisesti. Kaikki omat suomalaiset, perus arkiruokareseptit alkavat tuntua tylsiltä. Ehkä olisi parempi käyttää tuo ohjelmaan katsottu aika johonkin muuhun – vaikkapa lukemiseen. Toisaalta taas, olen saanut ihan älyttömästi inspiraatiota ja päädyin etsimään sitä sitten myös internetin syövereistä.

Selailen ihan todella harvoin mitään reseptejä netistä, sillä tykkään tehdä kommervenkitöntä ruokaa ihan omasta päästäni. Mulla on oma tapani tehdä ruokaa ja esimerkiksi inhoan kookosta (!!) – mikä tietysti aiheuttaa joskus oman päänvaivansa. Sitten taas esimerkiksi rapuja himoitsen, mutta en voi syödä niitä allergian vuoksi. Eri kulttuurien keittiöitä selatessa toinen suunta johdattelee juurikin mereneläviin ja sitten taas toisessa suunnassa sitä kookosta tungetaan joka paikkaan. Onneksi muitakin vaihtoehtoja löytyy.

Törmättyäni Beach House Kitchenin halloum-pinaatticurryyn tiesin heti, että nyt on aika ylittää kookoskammo. Alkuperäinen resepti löytyy täältä. Kannattaapa blogissa pyörähtää muutenkin, saatat vaikka rakastua ensisilmäyksellä! Tuunasin reseptiä vielä vähän, koska mun makuuni kaikkeen pitää aina tunkea mahdollisimman paljon vihanneksia.

halloumpinaatticurry

Halloum-pinaatticurry

TARVITSET:

200-250g halloumjuustoa (tai kanaa, kalaa tai vaikkapa rapuja)

1 sipuli

1 valkosipulinkynsi

raastettua inkivääriä (noin 2cm pala)

2-3tl currymaustetta

2tl garam masalaa

1tl kurkumaa

400g tomaattimurskaa

1 punainen paprika

1 keltainen paprika

1rkl hunajaa

1tl suolaa

150g pakastepinaattia

1prk kookosmaitoa

2dl turkkilaista jogurttia

korianteria ja limelohkoja koristeluun

Lisukkeeksi basmatiriisiä

curry

TEE NÄIN:

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan

Pilko paprikat

Raasta inkivääri

Silppua sipuli

Kuulota sipulia, paprikaa ja inkivääriä pannulla öljyssä. Lisää curry, garam masala ja kurkuma

Lisää sitten tomaattimurska, pinaatti, suola ja anna kiehua noin 10min

Pilko halloumit

Paista curryn kypsyessä halloumiin kiva, rustiikkinen pinta erillisellä pannulla

Lisää curryyn kookosmaito ja anna kiehua hetki

Lisää sitten turkkilainen jogurtti, hunaja ja halloumit

Tarkista maku ja korjaa tarvittaessa

Silppua pataan korianteria ja limettiä (tai sitruunaa kuten minuklla), purista halutessasi päälle limen mehua

Tarjoile!

 

pinaatti-halloumcurry

Tuoksu vie kielen mennessään jo kokkaamisvaiheessa, ja tämän jäljiltä lautanen tekee mieli nuolla puhtaaksi.

Olipa muuten yllätys, että tämä maistui aivan samalta kuin nepalilaisessa ravintolassa. Rakastan nepalilaista ruokaa!!

Paistoin samaan aikaan uunissa broilerin rintafileitä ja nostelin lautaselle muutaman palan mehukasta broileria. Sekin siis sopii tähän aivan todella hyvin!

Tämä resepti todistaa, että joskus kannattaa uhmata omia ruoka-kammojaan ja suhtautua ennakkoluulottomasti uusiin asioihin.

 

<3: Tanja

1

Vastaa

Close Menu