Haaste – 15 kysymystä hiuksista

15 kysymystä hiuksista

Kuvat: Milla Hakkarainen

Löysin tämän haasteen HomeviaLaura -blogista ja päätin postauksesta inspiroituneena tarttua haasteeseen heti paikalla. Hiukset on olleet pikkutytöstä saakka mulle intohimo. Valitsin aina barbeja, joilla oli mahdollisimman pitkät (ja tietysti vaaleat) hiukset. Mummon luona käydessä halusin aina laittaa mummoni pitkiä hiuksia, ja muistan elävästi kuinka ahtauduin kirjahyllyn ja sohvan väliin hiusharjan kanssa mummon pötköttäessä hiukset selkänojan yli sohvalla. Kouluikäisenä en voinut sietää ”kurttuponnareita” eli ponnareita, joissa jokainen hiussuortuva ei ole tarkasti aseteltu. Äiti ei osannut tehdä kelvollisia, tasan tarkkaan symmetrisiä saparoita ja näinollen opettelin heti tekemään kaikki kampaukseni itse. Kesken lukion hain parturi-kampaajakouluun, jota en kuitenkaan aloittanut, sillä velvollisuudentunto lukion loppuunsuorittamisesta koputteli liikaa. Olin aina kateellinen edesmenneelle serkulleni (joka oli siis parturi-kampaaja), hänen ammattilaisvälineistään. Selasin hairstoren kuvastoa lumoutuneena ja haaveilin purkkien täyteisistä spa-henkisistä hyllyköistä. Koskaan minusta ei parturi-kampaajaa tullut, mutta rakkaus hiuksiin on säilynyt.

haaste

Hiustyyppisi?

Minulla on luonnonkihara, pehmeä mutta aika hento hius. Yksittäinen hius on ohuehko, mutta hiusta kyllä löytyy ihan kivasti omasta takaa. Jos menen nukkumaan märällä tukalla, herään aamulla katastrofitilanteeseen. Peilistä näkyy itsepintainen, afroa etäisesti muistuttava takkupesäke, jonka selvittämiseen tarvitaan mieluiten kastelu, föönaus ja suoristus. Akuutissa kiireessä hoitosuihke, harjaus ja suoristus saattaa riittää.

Missä ja kuinka usein käyt kampaajalla?

Käyn kampaajalla noin kerran kahdessa kuukaudessa. Luottokampaajani noin kymmenen vuoden ajan on ollut Senni Koskivirta. Muutaman kerran tässä vuosien aikana olen (rahapulassa) erehtynyt testailemaan kaupan purkkeja ja laittanut poikkeuksetta SOS-pyyntöjä perään Sennille. Syy vakioituneeseen kampaajavalintaan on mielestäni aika monitahoinen juttu. Ammattitaidon lisäksi todella suuri etu on helppo lähestyttävyys – voin aina kysyä etukäteen, mitä mieltä Senni on vaikkapa omista visioistani ja voiko niitä toteuttaa. Jos joskus on ilmaantunut jotain yllättävää vaikkapa pidennysten kanssa, niin en ole tarvinnut arastella viestin laittamista perään. Kodin yhteydessä toimiva kampaamo on myös etu, sillä sinne on helppo saapua. En tykkää seikkailla keskustan sykkeessä etsimässä paniikissa parkkipaikkaa.

hiukset

Mitä hiuksillesi tehtiin viimeksi kampaajalla?

Edellisen kerran kävin ainoastaan tyven vaalennuksessa. Kun hiukset haluaa pitää blondina, niin tyven vaalentaminen muutaman viikon välein on ihan pakollinen juttu.

Tukkajumalasi?

Hmm.. Olen toisaalta ihannoinut aina Shakiran villejä, luonnollisennäköisiä vaaleita kiharoita. Myös Spice Girlsin Emma on jäänyt hiuksistaan mieleeni. Tällä hetkellä en ihannoi erityisesti kenenkään hiuksia, sillä hiustenpidennysten kanssa olen ihan supertyytyväinen omiinkin hiuksiini.

hiukset

Suosikkikampaus?

Suosikkikampaukseni on ehdottomasti kiharat, mutta arjessa kiharran hiuksia harvoin. Toinen suosikkikampaukseni on kiertävä letti, se frozen-tyyppinen huolellisen huolettomasti avattu ulospäin tehty ranskanletti.

Kuinka usein peset hiukset, aamulla vai illalla?

Nykyään pesen hiukset pari-kolme kertaa viikossa. Ajoitan hiustenpesun yleensä hikoilun jälkeen, eli en todellakaan pese hiuksia normaalina arkiaamuna suihkun yhteydessä. Syy on hyvinkin yksinkertainen: en viihdy litimärässä paidassa. Hiusten pesu keskellä päivää on oikeastaan kaikkein paras ajankohta, koska silloin ei ole ihan pakko föönata hiuksia heti. Kaikkein parasta on, jos saa jäädä hetkeksi himmailemaan kylpytakissa ja hiukset ennättävät kuivua itsestään melkein kuiviksi. Föönilla on silloin kaikkein helpoin vain viimeistellä lopputulos. Todellisuudessa kuitenkin peseytyminen jää usein iltaan.

Vakio hätäkampaus?

Tavallinen letti ehdottomasti. Toimii aina. Ennen tämän korvasi ”äitinuttura”, mutta näin pitkän ja paksun hiuksen kanssa nuttura ei vaan enää ole se helpoin ja nopein, ei edes se huoleton mammatötterö.

Millaisia hiustuotteita käytät – uusin lemppari ja ikisuosikki?

Käytän nykyään oikeastaan pelkästään BPhairin BPcare-tuotteita. BPhairin löysin reilu kaksi vuotta sitten, kun otin ensimmäiset hiustenpidennykset. Tuotteet ovat kotimaisia (!!) ja aivan superlaadukkaita. Lisää hypetystä löytyy aiemmasta artikkelistani täältä.

Kahden vuoden käytön jälkeen voisin kuvailla näitä tuotteita ikisuosikeikseni, mutta myös uusimmiksi lemppareiksi. Uusimmiksi lemppareiksi siksi, että ei ole tullut mieleenkään etsiä mitään uusia tuotteita sarjaan tutustumisen jälkeen.

Mikä hiustuote ei nappaa?

En pidä hiustuotteista, joista jää hiuksiin kelmu päälle ja likainen näppituntuma. Tällaisia hiustuotteita on joskus tullut ostettua, kun olen etsinyt riittävän hoitavia tuotteita. Jos pitää valita ihan konkreettinen yksi tuote, josta en tykkää, niin se on ehdottomasti ”All-in-One”-tuotteet, eli ne joissa on olevinaan shampoo ja hoitoaine samassa.

Jäätävin hiuslookisi?

Jäätävintä ikinä oli keksiä seiskaluokkalaisena eräänä syksyisenä lauantai-aamuna, että nyt tehdään tummanruskeita kotiraitoja vaaleisiin hiuksiin. Voi morjens, tummanruskea väri sotki hiukset ihan karmean kirjaviksi ja se kokeilu piti peittää välittömästi kampaajakäynnillä.

Syötkö ravinnelisää hiuksille?

En.

Käytätkö/oletko joskus käyttänyt hiuslisäkkeitä?

Tälläkin hetkellä päässäni on maailman ihanimmat BPhair slaavipidennykset. En rehellisesti sanoen osaa enää ajatella elämää ilman hiustenpidennyksiä, en siltikään, vaikka omat hiukseni ovat kyllä jo pidennyshiusten pituiset. Olkoonkin sitten niin, että minulla on sellaiset astetta runsaammat tuuhennokset. 😀

Hiuskatastrofi?

Pahin painajainen olisi tietenkin kaljuuntuminen. Se että hiukset vaalennuksen jälkeen valuisivat lavuaariin katkenneina tai jotain muuta yhtä kamalaa. Esimakua tästä sain joskus teininä toteutetusta kotivaalennuksesta: hiustenpätkät lentelivät föönatessa ja tukka oli aivan karrelle palanut pitkän aikaa.

Millä suoristat / kiharrat?

Kihartamiseen käytän Revolvitin kiharrinta ja suoristamiseen Amican ikivanhaa (varmaan melkein 1ov vanhaa!) suoristusrautaa. Uusi suoristusrauta olisi kieltämättä hankintalistalla ja löysinkin ihan täydellisen glitter-kihartimen, joka jäi kuitenkin hinnan vuoksi ostamatta.

Hiusvinkkisi?

Tämän olen aina halunnut sanoa: opettele pesemään hiukset oikein. Hiuksia ei tarvitse vaahdottaa läjänä pään päällä!! Hiukset pestään oikein levittämällä shampoo hiukset normaalissa alaspäin olevassa asennossa. EI MYTÄTÄ pään päälle ja vatkata apinanraivolla, vaan levitellään shampoo hiustensuuntaisesti. Tällöin hoitoainetta ei tarvitse lutrata desitolkulla saadakseen takut selvitettyä.

 

<3: Tanja

 

1

Vastaa