Ei urheilua pelkästään salilla – aktiivinen vapaa-aika

Pylly irti sohvalta ihan koko päiväksi

Yhteistyössä: Guudmuud

Saattaa olla, että olen vielä vähän kesälomafiiliksissä tuntiessani näin. Mietin nimittäin viimeyönä töissä, että minkä takia aikuiset ovat niin passiivisia. Jos miettii lapsia – ne komuaa millon missäkin eivätkä varmasti kestä paikallaan kuin pakon edessä. Aikuinen ei ehkä voi roikkua ravintolan pöydässä pää alaspäin tai viettää ihan koko iltaansa horsmikossa tonkien sieltä ötököitä, mutta ehkä jotain pientä olisi kiva keksiä.

Jauhaisin puhdasta bullshittiä, jos väittäisin, että mulle luonto on lähellä sydäntä ollut aina. Ja näin meinasin silti tähän ensin kirjoittaa! Ei musta olisi pelkästään mökkeilijäksi tai viikon telttaretkestä hyvin todennäköisesti kieltäytyisin, mutta luonto on silti aika ihmeellinen juttu. Kauniilla maisemalla on hirmu rauhoittava vaikutus. Toisaalta taas luonto aktivoi; lenkkeilemään, marjastamaan, kiipeilemään, joskus ihan vain selviytymään. Luonnossa liikkuminen ei tarkoita aina sellaista jumppatrikoissa puurtamalla vedettyä kinttupolkulenkkiä paljasjalkaisin, vaan se voi olla osa koko perheen ulkoilua, jossa perheen pienimpiäkin odotetaan. Otetaan ehkä kaakaot mukaan ja vietetään puolikas päivä metsässä haaveillen ja maailmaa tutkien. Mun korvaan kuulostaa tällä hetkellä just ihan parhaalta, mutta olenkin loman jälkeisessä flow-tilassa. Normaalisti sanoisin, että ei oo aikaa, koska pitää tehdä sitä ja tätä ja tuota. Korkeintaan tunnin kävely ja sitten tukka sauhuten kotiin.

Aktiivisemmalla arjella en todellakaan tarkoita pää kolmantena jalkana juoksemista paikasta toiseen. Allekirjoittanut on ainakin todella hyvä siinä, enkä epäile yhtään etteikö jokaisessa perheessä olisi ne omat kiireensä ja riittävästi aktiviteettia omasta takaa. Joskus ongelma ei ole sohvalla istuskelu ja tylsyys, vaan se tuntuu olevan ihan päinvastainen – levolle ei ole aikaa.

Parhaat trikoot vaikka puussa kiipeilyyn Guudmuudin verkkokaupasta, nyt tarjouksessa hintaan 22,90e

Mitä jos seuraavan kerran lasten leikkiessä kaivaisi hieman leikkimieltä takataskusta? Kesken jalkapallopelin liittyisi hetkeksi mukaan ja juoksisi kesken arkikiireiden vaikka kymmenen minuuttia pelaten? Jos leikkipuistossa töröttämisen sijaan ottaisikin fillarit alle ja polkaisisi perheen pienimmän ehdoilla pyörälenkin? Kaupasta voi pienet ostokset sykäistä kävellen tai polkupyörillä ja jos on koko päivä aikaa, niin vaikka pakata eväät ja mennä liikunnalliselle päiväretkelle vaikkapa luonnonsuojelualueelle. Kesälomapuuhat eivät välttämättä vaadi tolkuttoman paksua lompakkoa. Arjen painaessa päälle on just hyvä hetki varastaa hetki omaan hyvinvointiin ja olla aktiivinen, vaikkei varsinaista hikiliikuntaa tekisikään. Vai mitä mieltä olet?

Olennaista on tottakai oma heittäytymiskyky, mutta myös hyvät, liikuntaan aktivoivat vaatteet. Käy tsekkaamassa Guudmuudin verkkokaupasta esimerkiksi nää tosi hyvät ja kestävät legginsit. Pöksyistä esittelyä aiemmin blogissa myös tässä postauksessa – nappaa tuolta myös vinkit kesän hikisimpään ulkotreeniin.

 

<3: Tanja

0

Vastaa

Close Menu