DIY-kosmetiikkaa: kahvikuorinta

DIY KAHVIKUORINTA

Diy-kosmetiikka kiehtoo minua myrkyttömyyden vuoksi, mutta myös siksi, että sitä voi valmistaa perusraaka-aineista missä ja milloin tahansa. Perinteiset vartalokuorinnat ovat sitä paitsi itselleni kuivasta ihosta johtuen hieman liian tujuja, joten päädyin kokeilemaan tätä kolmen raaka-aineen kahvikuorintaa. Tämä kahvikuorinta jättää ihon pehmeäksi ja hoidetun tuntuiseksi kuivattamatta. Kahvin ystäville tuoksu on taatusti myös mieleinen. Jos kahvin tuoksu ei miellytä, voi tuoksuna käyttää erilaisia eteerisiä öljyjä tai vaikkapa kanelia.

diy-kahvikuorinta

Kahvi, tuo rakastettu nautintoaine, on pomminvarma piristäjä. Kahvia parjataan, osittain syyttä, huonoksi riippuvaisuutta aiheuttavaksi piristeeksi. Moni ei tulekaan ajatelleeksi, että kahvi sisältää paljon myös hyviä juttuja. Ja ne hieman huompanakin pidetyt ainesosat – kuten kofeiini – pääsevät oikeuksiinsa tässä ihastuttavassa kahvikuorinnassa. Kofeiinin nimittäin sanotaan stimuloivan aineenvaihduntaa ja poistavan nestettä. En osaa sanoa, onko kofeiinilla ulkoisesti käytettynä suotuisia vaikutuksia vaikkapa ihon aineenvaihdunnan vilkastuttamiseen, mutta ainakin tämä kuorinta saa pintaverenkiertoon vauhtia. Kahvikuorinta tuntuukin mielestäni sopivan parhaiten nimenomaan virkistäytymiseen. 

Kahvi sisältää myös klorofeenihappoja. Klorogeenihappo on antioksidantti, jonka merkittävin lähde voi olla nimenomaan kahvi sitä juovilla ihmisillä. Pohjoismaissa saammekin kahvin mukana yli puolet ravintomme antioksidanteista. Klorogeenihapolla on monia terveydellemme suotuisia vaikutuksia. Klorogeenihappo lisää ruoansulatuskanavan inkretiinieritystä. Lisäksi glukoosin imeytyminen vähenee, glukoosiaineenvaihdunta tehostuu ja lihasten glukoosinotto paranee. HDL-kolesterolin ja hitaan tulehdusreaktion merkkiaineiden pitoisuudet muuttuvat suotuisammaksi. ((Duodecim, 2013)

Tee näin:

 

1 osa sokeria

1 osa öljyä (kookosöljy, hamppuöljy, oliiviöljy, auringonkukkaöljy jne.)

1 osa kahvinpuruja

 

Ainekset vain sekoitetaan keskenään ja kuorinta on valmis. 

kahvikuorinta

Huomioitavaa

Kahvikuorinta kannattaa valmistaa aina käyttämättömistä kahvinpuruista, sillä käytetyt purut eivät kestä säilömistä. Vain siinä tapauksessa, jos kuorinnan käyttää saman tien, voi käyttää käytettyjä puruja. 

Kuorintaan voi lisätä eteerisiä öljyjä tuomaan tuoksua ja terapeuttisiksi – energisoiviksi tai vaikkapa aineenvaihduntaa buustaaviksi – ainesosiksi, mutta niiden käytössä kannattaa olla todella maltillinen. Eteerisistä öljyistä voit lukea lisää vaikkapa täältä Frantsilan sivuilta.

diy kahvikuorinta

kahvikuorinta

 

Kahvikuorinta kauniiseen purkkiin valmistettuna on kaunis lahjaidea tai näin kesällä esimerkiksi ihastuttava mökki-vieminen.

Diy-kosmetiikasta kiinnostuneiden kannattaa tsekata myös tämä viimekesän juhannuspostaus, jossa tein DIY kasvonaamion.

<3: Tanja

4

Vastaa