Blogi 2v + vinkit aloittelijoille

Blogin 2v synttärit!

Mun blogi täyttää nyt kaksi vuotta ja on teemapostauksen aika! Jaan tässä postauksessa tämän vuoden kohokohdat, mutta jaan myös vinkkejä aloittelijoille ja uusille bloggaajille! Viimevuoden teemapostauksen löydät täältä.

Siinä missä ensimmäinen blogivuosi meni opetellessa, hakiessa omaa suuntaa ja kipuillessa osin hidasta kasvua, on tämä toinen vuosi ollut todella antoisa. Olen kasvattanut kävijämääriäni siten, että viikottaiset lukukerrat mitataan tuhansissa – olen ihan SUPER iloinen ja kiitollinen tästä <3 Kasvuun on johtanut toki sinnikäs hakukoneoptimointi, mutta varmasti myös se, että olen lopulta toisena blogivuotena löytänyt omat teemani ja uskaltanut avata myös vähemmän täydellisiä asioita elämästäni.

Aloittelevalle bloggaajalle voisinkin ensimmäisenä vinkkinä suositella kynää ja paperia. Blogin idea ja sisältöjen teemat kannattaa hahmotella etukäteen. Myös muutama ensimmäinen postaus kannattaa kirjoittaa ennen, kuin blogin avaa. Kuvia kannattaa ottaa PALJON. Näin alku sujuu mahdollisimman kivuttomasti.

Kuva: Satu Laaninen

Vuoden kohokohdat ja tärkeimmät postaukset

MARRAS-JOULUKUU 2018

Kirjoitin marras-joulukuussa paljon ruokaan liittyviä postauksia laidasta laitaan. Niistä ehkä tärkeimmäksi nostaisin artikkelin Miksi kasviksia kannattaa syödä? Yhdeksi kaikkien aikojen luetuimmaksi postaukseksi noussut ihanat kamalat kuukautiset oli kuitenkin varmuudella se loppuvuoden paras postaus. Inspiraation vallassa kirjoitetuista postauksista tahtoo aina tulla niitä suosituimpia.

Aloittelevan bloggaajan vinkki numero 2: käytä inspiraatio hyödyksesi. Jos tunnet palavaa halua kirjoittaa – vaikka vähän arkaluontoisemmastakin teemasta – tee se. Julkaista ei ole pakko, mutta kannattaa kokeilla.

Kuva: Satu Laaninen

TAMMIKUU 2019

Tammikuu tulee aina aloittaa puhdistautumalla. Se tarkoittaa paitsi joulujuttujen pois siivoamista, mutta myös kropan sisäistä puhdistusta. Puhdistava sitruunavesi on aihe, josta voisi kirjoittaa puolikkaan blogin sellaisenaan. Kertakaikkisesti, se paras tapa aloittaa päivä ja kuka tietää, vaikka kirjoittaisin siitä taas tammikuussa uudestaan. ”Tilaatko Kiinasta vai suositko suomalaista” on eettinen postaus, jonka sanomaa mielestäni meistä ihan jokaisen tulisi miettiä muutaman kerran. Jos et ole vielä lukenut, niin klikkaa postaus auki nyt heti.

Vinkki numero 3: tuo esille oma etiikkasi ja noudata sitä, aina yhteistyöpostauksiin saakka. Pysy sanojesi takana. Muuttuminen ja viisastuminen on aina ok, mutta älä kumoa sanojasi teoillasi tai omilla valinnoillasi.

HELMIKUU 2019

Tammikuussa aloitin dieetin ja törmäsin heti helmikuussa jälleen raakaan faktaan: kroppani ei anna grammaakaan painoa pois. Dieetti ei vaan lähtenyt toimimaan ja jouduinkin sitten myöhemmin luopumaan siitä. Dieetistä huolimatta kirjoitin helmikuussa paljon reseptejä – viikon ruokavinkki-nimisen postaussarjan nimissä. Tuo postaussarja oli tosi suosittu ja edelleen iso osa lukijoistani tulee blogiini etsimään alle 30min reseptejä. Ruokaan liittyvät postaukset ovat olleet nyt jo aika kauan tauolla niiden työläyden vuoksi, mutta olen suunnitellut ottavani ne osaksi blogiani niin pian kuin mahdollista 🙂 Mahdollista olisi myös alkaa tehdä näitä reseptejä vlogiksi, mutta aika näyttää.

Vinkki numero 4: älä sitoudu sellaisiin asioihin, jotka aiheuttavat harmaita hiuksia. Postaussarjat on kivoja, mutta kannattaa pohtia omat resurssit tarkkaan ennen aloittamista.

Kuva: Satu Laaninen

MAALISKUU 2019

Maaliskuun teemoista nostan esille heti postauksen ”lisäravinteet, joita käytän”. Haluan blogissani painottaa – kuten arvoihini kuuluu – puhtaan ruuan syömisen merkitystä hyvinvoinnille. Mielestäni lisäravinteille on paikkansa, mutta milloin – lue postauksestani.

Maaliskuussa minulla on ilmeisesti ollut hyvä ja inspiroitunut draivi päällä, sillä niinikään suosituimmiksi postauksiksi on noussut sekä gluteeniton pinaattikeitto että ruokalista, jossa on 50 ravitsevaa ja edullista arkiruokaa koko perheelle.

Elin maaliskuussa ihan järjettömän mielenmyllerryksen aikaa, ja siitä syntyikin sitten postaus ”kolmenkympin kriisi”. Kolmenkympin kriisi nousee myös vuoden luetuimpien postausten joukkoon ollen ehkä ensimmäinen postaus, jossa kirjoitin asiat jopa epäuskottavan rehellisesti.

Vinkki vitonen: anna itsestäsi pieniä palasia lukijoille. Heidät pitää päästää samaistumaan kirjoittajaan.

Kuva: Satu Laaninen

HUHTIKUU 2019

Huhtikuussa havahduin siihen, että olin ihan loppu. Väsymys oli päässyt siihen pisteeseen, etten enää itsekään ihan tajunnut, missä mennään. Aloitin yhteistyön sömnskolan-unipajan kanssa ja vasta alettuani panostaa nukkumiseen, huomasin, että uni oli suunnillen tärkeintä, mitä tarvitsin. ”Liian väsynyt pysähtymään” on postaus, jonka kirjoittaminen oli oivaltavaa itsellenikin.

Tästä seurasi somehiljaisuus ja blogitauko – pohdin jopa oikeasti sitä, että lyön hanskat tiskiin. Palava halu kirjoittaa sai kuitenkin minut jatkamaan ja luojan kiitos jatkoin, sillä parhaat blogikuukaudet olivat vasta edessäpäin.

TOUKOKUU 2019

Toukokuussa puhuin monessa postauksessa somekiusaamisesta, omahyväisyydestä ja omaan pussiin pelaamisesta muiden kustannuksella. Minua otti päähän se, että kysyipä apua mihin tahansa asiaan, harva ”kilpailija” halusi auttaa. Jos kysyt koiran turkinhoidosta facbooksissa, saat ainakin sata pätevää vastausta ja lopulta vastaajat tappelee keskenään. Jos kysyt vaikka blogipostauksen hakukonenäkyvyydestä, ei kukaan olevinaan tiedä mitään etkä saa vastausta kysymykseen. Pidän sitä edelleen aika outona. Postauksen voit lukea täältä.

Vinkki aloittelevalle bloggaajalle: opiskele blogin näkyvyyden kannalta olennaisia asioita jo ennen kuin olet uhka muille. Googlesta löytää tietoa paljon paremmin, kuin bloggaajien ryhmistä.

vinkit aloittelijoille bloggaukseen
Kuva: Satu Laaninen

KESÄ-HEINÄKUU 2019

Etsin kesä-heinäkuussa blogini punaista lankaa hyödyntämällä kaikkia mahdollisia teemoja aina auton varustelusta ihonhoitoon ja kotijumppaan. Jälkikäteen mietittynä en taida olla kovin tyytyväinen kesän tuotoksiin, mutta kuinka voisinkaan olla – meillä pyöri keittiöremontti, kesäloma ja koiranpennun muutto samaan aikaan päällekkäin. Kirjoitan parhaiten omassa rauhassani ja sitä ei todellakaan tänäkesänä ollut nimeksikään.

Vinkki aloittavalle bloggaajalle: ennakoi, kirjoita jemmaan postauksia ja julkaise niitä niinä hetkinä, kuin elämä on muuten liian tiukkaa.

ELOKUU 2019

Elokuussa potti räjähti. Olin blogipostauksineni amppareissa, Helsingin uutisissa ja Iltamakasiinissa. Kiitos kaikesta ”herra läskimakkaralle” suodusta huomiosta. Poikani letkautus osoittautui sensaatioksi, jota haluttiin lukea kymmeniä tuhansia kertoja muutaman päivän aikana.

Tuo sensaatiopostaus löytyy siis täältä ja se tulee saamaan jatko-osan, kunhan päästään hieman pidemmälle dieetissä.

Vinkki aloittavalle bloggaajalle; etsi aiheita ihan arkisesta elämästä. Joskus niistä tulee koko blogisi kohokohtia.

blogi 2v
Kuva: Satu Laaninen

SYYSKUU 2019

Syyskuussa löysin jälleen itseni kirjoittajana. Pääsin omiin teemoihin kiinni ja sain hahmoteltua ne aiheet, joista haluan jatkossakin kirjoittaa. Sen jälkeen blogin työästäminen on tuntunut varsin simppeliltä ja mukavalta. Syyskuun isoimmaksi teemaksi nousee terveys ja kauneus. Kirjoitin mm. pitkästä aikaa meikkipostauksen ja kiinnostuin itsekin jälleen meikkaamisesta siinä sivussa. Tähän saattaa olla syynsä ihanilla instagram-inspiraattoreillani 🙂

Otin syyskuussa kantaa myös ammattimaiseen bloggaamiseen ja siihen, kenen kannattaa lähteä hakemaan yhteistyösopimuksia. Esimerkiksi omat noin 2000-jopa 3000 lukukertaa viikossa eivät välttämättä ole tarpeeksi yhteistyökumppaneille.

Vinkki aloittelevalle: kasvata lukijakuntaasi kunnolla ennen kaupallisia yhteistyösopimuksia.

LOKAKUU 2019

Lokakuussa tykitin asiaa hiustenpidennyksistä. Olen syksyn aikana saanut kunnian tehdä yhteistyötä BPhairin kanssa, ja on ollut ilo huomata, kuinka paljon aihe lukijoitani kiinnostaa. Käy lukemassa hiuspidennyspostaukset täältä ja täältä

Vinkki aloittelevalle bloggaajalle: vertaa aina sisältöäsi yleisön kiinnostukseen ja anna sen ohjata osittain sitä, mistä kirjoitat. Oma kiinnostus pitää tottakai olla teemoissa mukana myös.

 

<3: Tanja

 

 

1

Vastaa

Close Menu