Banaaniletut ja ceylonkaneli – välipalavinkki

Proteiinipitoinen välipala – banaaniletut

Banaanikärpästen vallattua meidän keittiön, päädyin säilyttämään banaanit jääkaapissa. Ostan yleensä banaaneja ainakin kaksi kiloa kerralla, koska niitä menee nippu päivässä. Jääkaapissa banaanin käyttöikä kuitenkin lyhenee ja valitettavan nopeasti löysin kaapista säälittävän mustia versioita, enää puoliksi banaanin näköisiä. Roskiin heittämisestä tulisi vain paha mieli ja sitä paisti se olisi ruuan hassaamista pahimmassa mahdollisessa muodossa. Osan pilkoin pakastimeen smoothieannoksia varten ja lopuille piti keksiä napakka käyttötarkoitus jo samalle iltapäivälle. Tuli mieleen tämä 2013-vuoden trendikkäin välipala – proteiiniletut banaanista ja kananmunasta. Tuunasin annoksen puolukoilla ja ceylonkanelilla ja avot – tästä unholaan jääneestä ja kyllästymiseen asti syödystä reseptistä tuli jälleen yksi meidän keittiön trendikkäimmistä välipaloista. Lapsillekin maistui.

Banaaniletut puolukoilla ja ceylonkanelilla (annos yhdelle)

Tarvitset:

Kaksi banaania

Yhden kananmunan

Tipan hunajaa

Kookosöljyä

Ceylonkanelia

Jäisiä puolukoita

Halutessasi voit lisätä reseptiin 0,5dl valitsemasi makuista proteiinijauhetta ja 1tl psylliumia (auttaa pysymään kasassa)

Näin se menee:

Pilko banaanit kulhoon

Lisää hunaja

Riko kananmuna

Survo sauvasekoittimella

Paista melko kuumalla pannulla (mutta ei täydellä teholla) reiluhkossa kookosöljyssä. Lettu on kääntövalmis vasta, kun sen paistamaton puoli on myös hyytynyt.

Lopuksi koristele annos jäisillä puolukoilla ja ripauksella ceylonkanelia

Herkku on valmis tarjoiltavaksi! Maistuu varmasti myös kahvivieraille ja syntyy kädenkäänteessä vaikka seurustelun lomassa.

Tuunausvinkki; Starnutritionin makutipoilla saat tuunattua lettujen perusmakua erilaiseksi

<3: Tanja

 

1

Vastaa