Aikuiset KIUSAA!

Houkutteleeko some sinua kiusaamaan?

Aikuiset kiusaa somessa toisiaan.

Tätä teemaa näkee nyt joka puolella. Seuraan instagramissa @somekiusaamistavastaan, missä on muuten ihan huikeita tarinoita julkkisten kokemasta kiusaamisesta. En hyväksy kiusaamista itse millään tavalla. Minäkin olen kasvanut koulukiusattuna aina ensimmäiseltä luokalta yläasteelle saakka. Voin sanoa, että onneksi tuolloin ei ollut mitään somekiusaamista vielä, sillä se olisi ollut varmaan mulle jo liikaa. Kiusaaminen kuitenkin kasvatti musta niin vahvan persoonan, että ohitan nykyään pahat sanat aika hyvin ja mulla olisi pokkaa myös kysyä kiusaajalta itseltään: ”onko sulla joku hätänä”.

Olen saanut nyt aikuisiällä – ottaen huomioon että kirjoitan blogia ja olen aktiivinen somessa – yllättävän vähän paskaa niskaani. Muutama viikko sitten kuitenkin altistin itseni puolivahingossa aikamoiselle paskamyrskylle kysyessäni puutarharyhmässä ”voitaisko sopia, ettei lisättäis tänne käärmeiden kuvia tänävuonna.” PUUTARHARYHMÄSSÄ. Luulin, että sellaiset on täynnä pullantuoksuisia tätejä ja hyväntahtoisia ihmisiä. Mitä vielä, alle kahdessa tunnissa mun kysymyksen alla oli MONTA SATAA toinen toistaan ilkeämpää vastausta.

”minne laitan lähetyksen”

”kiitos hyvästä vinkistä, täytyykin lähteä bongausreissulle”

”jos on noin kipeä päästään niin pitäisköhän hakeutua psykiatriseen hoitoon”

Lopulta ryhmän ylläpito joutui estämään julkaisun kommentoinnin, koska se meni niin epäasialliseksi. Tämä tapahtui alle neljässä tunnissa julkaisusta.

En kerro tätä esimerkkiä siksi, että se olisi mulle jäänyt millään tavalla kummittelemaan. Olin päättänyt kirjoittaa jo heti ensimmäisten 200 vastauksen jälkeen. Ensinnäkin a.) ryhmän säännöissä lukee, että siinä keskiössä on puutarhakasvit ja niiden hoitaminen ja ryhmään kuulumatonta materiaalia on mm. eläin- ja luontokuvat b.) ryhmän jäsenten keski-ikä huitelee varmaan lähempänä 50v.

 

Jos aikuiset kiusaavat tällä tavalla, miten ihmeessä he voivat kasvattaa täyspäisiä, hyvin käyttäytyviä lapsia?! Hävetkää.

 

Ja arvatkaa mitä – ylläpidon lopetettua kommentoinnin, joku avasi UUDEN KETJUN samasta aiheesta. Parjatakseen pyyntöäni käärmeettömyydestä VIELÄ LISÄÄ. ”Häiriöaloitukset pitääkin poistaa” ja muuta yhtä viisasta. Herranen aika!! Get over it – teki mieli kirjoittaa, mutta jätinpä koko asian sikseen. Alunperinkään mulla ei itsellä mennyt aihe lähellekään niin tunteisiin, kuin vastaajilla, joten purkakoot paineitaan keskenään.

Kiusaamisessa ei koskaan ole kysymys siitä, että sen kohteessa olisi vikaa. Vika on siellä kiusaajan henkisissä kipupisteissä ja kypsymättömyydessä. Kiusaaminen on lapsellista ja inhottavaa. On todella raukkamaista alkaa herjaamaan ketään toista: samalla sitä huutaa koko maailmalle, että ”minä täällä hei, haluan tuntea itseni paremmaksi kuin sinä.” Pelletouhua sanon minä.

Raskaasta teemasta huolimatta ihanaa aurinkoista päivää kaikille.

<3: Tanja

1

This Post Has 4 Comments

  1. Voi hyvä…. 😀 😀 Kylläpä aikuiset ihmiset osaa vetää herneet nenään aiheesta kuin aiheesta. Ja ihan totta sekin, että lapset ottaa mallia aikuisilta siinä miten muita ihmisiä kohdellaan, niin kannattaa katsoa sinne peiliin. Tästä ollaan puhuttu paljon kotona, et miksi joidenkin ihmisten on pakko tehdä elämästään hankalampaa kuin se on? Niin kuin tässäkin, tuskin kukaan heistäkään nauttii tuollaisesta päänaukomisesta somessa ja muutenkin jos ihminen hakeutumalla hakeutuu tekemään elämästään hankalampaa tavalla tai toisella, niin turha on enää muille siitä ”hankalasta” elämästä valittaa kun on valintansa tehnyt. 🙂

    1. Sitäpä just – mikä ihme saa ihmiset aukomaan päätään noin. Saatika sitten kun mennään henkilökohtaisuuksiin, esim. Toisten ulkonäköön tai elämänkatsomuksen niin sitä miettii, että huhhuh!

  2. Siis se on melkein mitä vaan laittaa – varsinkin noihin Facebook-ryhmiin niin kakkaa lentää niskaan pienistäkin jutuista. Sanotaan näin, että kokemusta on.Ehkä voisin omassa blogissa jakaa omat kokemukseni. IGssähän jo niistä kyllä vähän avauduin.

    1. Tuli huomattua! En ois uskonut, että satapäinen yleisö riehaantuu sillä tavalla ????

      Kerro toki omat kokemukset, ois kiva kuulla!

Vastaa

Close Menu