Mansikka-chiapuddig – astetta parempi aamupala
Miten moni on jo lomalla? Itselläni on loma vielä edessäpäin. Ihan vatsanpohjassa kutkuttaa mielikuva hitaista aamuista omalla terassilla. Terassi on mulle kesällä paikka, jonne kattaisin mieluusti kaiken heti aamupalasta alkaen. Aamun viileydessä isot torkkupeitot pitävät olon lämpimänä ja kuuma kahvi lämmittää sisäisesti. Nuissa hetkissä aamupalan soisi olevan nopeasti siirrettävissä terassille ja sitä tämänpäiväinen mansikka-chiapudding edustaa ihan todella!
Mansikka-chiapudding
Chiavanukas on aivan loistava aamupala – täynnä hyviä rasvoja ja kuituja!
Tämä pähkinäinen ja makea banaanipohjainen chiavanukas sopii aamupalaksi, mutta myös jälkiruuaksi.
2 annosta
4dl mantelimaitoa
1 banaani
1rkl maapähkinävoita tai miedompaa cashewpähkinävoita
Hitunen vaniljasokeria tai tippa vanilja-aromia / vaniljauutetta
3rkl chiasiemeniä
Purkin pohjalle marjasurvokseen
Vadelmia
Mansikoita
Herukoita
1tl hunajaa
Tee näin
Soseuta marjat ja hunaja tasaiseksi survokseksi ja kaada kahteen lasipurkkiin. Jos käytät ulkomaalaisia marjoja, kiehauta ne ohjeen mukaan ja lisää niihin hieman hyytelösokeria, jolloin voit jättää hunajan pois.
Survo sen jälkeen banaani, pähkinävoi ja mantelimaito tasaiseksi. Lisää vaniljan makua haluamassasi muodossa. Lisää sekoitukseen chiasiemenet. Nosta jääkaappiin tekeytymään. Vanukas on valmista, kunhan siemenet ovat turvonneet (noin tunti, voi olla yönkin yli). Nostele sitten tekeytynyt vanukas marjasoossin päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
Tuunausvinkkejä
Käytä mansikoiden, herukoiden ja vadelmien sijasta kirpeämpiä marjoja kuten karpaloa tai puolukkaa!
Toimii myös mustikasta tehtynä!
Jätä (maa)pähkinävoi pois ja tee pohja pelkästä banaanista ja mantelimaidosta sekä vaniljasokerista!
Pohjan voi tehdä myös mieleisestä proteiinijauheesta.
<3: Tanja
1