30v synttärit – juhlakooste

Minun 30v synttärit

Juhlin 30v synttäreitä helmikuun alussa. Päätöksen juhlien järjestämisestä tein todella yllättäen vasta kuukautta aiemmin, joten juhlat piti kursia kasaan nopealla aikataululla ilman säästöjä ja suuria ennakkovalmisteluita. Selvisin juhlien suunnittelusta kuitenkin aikalailla kivuttomasti, sillä ajatukset kumpusivat kuin luonnostaan. Oli selvää, että juhlien teema on Disneyn Peter Pan -elokuva – enhän koskaan halunnut kasvaa aikuiseksi ja olen aina pitänyt 3o ikävuotta jonkinlaisena aikuisuuden etappina. Mikä mikä maassa me kaikki voisimme olla ikuisesti lapsia – mikä nyt on tietenkin ihan hassu ja lapsellinen ajatus – mutta pientä leikkimielisyyttä olen itse aina arvostanut.

30v synttärit
Kuva: Milla Hakkarainen

Teeman ympärille rakentui niin pukeutuminen kuin koristelukin. Järjestin juhlat kotona, sillä 180m2 kotiin kyllä mahtuu väkeä aivan riittävästi. Kotibileet vapauttivat budjetista useamman satasen, ja näinollen se tuntui oikealta ratkaisulta varsinaisten juhlasäästöjen puuttuessa. Kaikkeen muuhun sitten sainkin upotettua ihan sievoisia summia rahaa, mutta budjettia avaan vasta seuraavassa postauksessa.

Juhlavalmisteluissa korvaamattomana apuna oli oma Tampereen siskoni sekä muutaman kilometrin päässä asuva toinen siskoni. Lisäksi palkkasin siivousta varten omaksi kaverikseni ammattilaisen. Paljusta huolehti ystävällisesti puolisoni ja juhlien miesväki. Siihen ei enää kieltämättä omat rahkeeni olisi riittäneetkään.

Helinä keiju
Kuva: Milla Hakkarainen

Harmillisesti itse juhlista tuli otettua semi huonoa kuvamatskua, sillä – positiivista kyllä – juhlaväki vei huomioni aivan tyystin. Keskityin siis olennaiseen. Postauksen lopusta löytyy muutama puhelimella otettu fiiliskuva juhlista.

Juhlien menu

Kana-fetasalaatti

Pastasalaatti, jossa vihannesten lisukkeena leipäjuustoa ja aurinkokuivattua tomaattia

Rieskarullat

Kinkkukierteet

Ruisnapit lohitäytteellä

Kermakakku

Valkosuklaa-lime juustokakku

 

Myöhemmin yöllä uunihodareita

Kokosin tarjoilut coctail-pöydäksi, josta tarjoilut oli syötävissä koko illan uunihodareita lukuunottamatta. Uunihodareiden lisäksi olin varautunut myös grillimakkaroin, jos juhlakansalla olisi ollut vielä myöhemmin yöllä nälkä. Ne jäivät kuitenkin syömättä, mutta onneksi grillimakkarassa on pitkät päiväykset. Tämä kannattaa huomioida, jos järjestää isoja juhlia – ruokaa on kurja heittää roskiin.

Juomat

Alkumaljaksi Gold Rush Cuvée

Ikuisen nuoruuden booli (appelsiinilimppa vaihdettu vichyyn)

Alkoholittomana tarjoiluna mm. vichyä ja colaa tölkeistä

Lisäksi kaksi lavaa mietoja juomia paljulle

 

Alkumaljat katoin eteisen lähelle erilliselle tarjoilupöydälle laseineen. Laskin yhdestä kuohuviinipullosta riittävän kuuteen lasilliseen, ja varasinkin alkumaljakuoharia kuusi pulloa. Kaikki meni, sillä itsehän skoolasin uudella lasillisella monenkin seurueen kohdalla.

Boolia varasin 15 litraa, mikä riitti hyvin ja yhden boolin ainekset jäivät vielä kaappiinkin.

Alkoholittomat juomat tekivät kauppansa todella hyvin. Oli erittäin hyvä ajatus ostaa alkoholittomat juomat tölkkiversioina isojen pullojen sijasta. Alkoholittomien juomien huomioiminen sai myös paljon kiitosta vierailta.

Miedot tölkkijuomat varasimme paljun viereen 30 litran saaviin, josta oli helppo ottaa juomia sitten suoraan paljussa lilluen. Tämäkin oli aivan loistoratkaisu, minkä toistaisin heti jos järjestäisin uudelleen juhlia.

Astiat

En halunnut kertakäyttöastioita, mutta aterimet ostin kuitenkin kertakäyttöisinä. Olisin halunnut punoa ne servettien ja juuttinarun kanssa kauniiksi nipuksi valmiiksi, mutta siihen ei kuitenkaan aika riittänyt. Lautasia ja laseja sain lainaan kaveriltani, jolta sattui löytymään isompi määrä erilaisia laseja ja isoja lautasia nimenomaan juhlakäyttöön varattuna.

Lasien nimiointia varten dymotin kaikkien vieraiden nimet valmiiksi lasien lähelle, ja coktailpöydän ensimmäisenä ideana olikin etsiä oma nimi lappusten joukosta ja nimikoida oma lasi. Nimikointi toimi ja ei toiminut, mutta kyllä se vähensi tiskiä aika hyvin.

Jos nyt tekisin juhlia uudelleen, pyytäisin ehdottomasti jonkun hoitamaan tarjoilua ja tiskihuoltoa illan ajaksi. Juhlissani onneksi kuitenkin pyöri ihan kivasti ”se tekee kuka kerkiää” -systeemi mm. siskoni kanssa yhdessä.

Ohjelma

Juhlavieraat olivat toisilleen pääasiassa tuntemattomia, mitä hieman jännitin. Jännitys oli ihan turhaa, sillä ihmiset löysivät juttuseuraa nopeasti ja varsinaista ohjelmaa ei olisi edes välttämättä juurikaan kaivattu. Ohjelmanumeroista hauskin oli ehdottomasti esittelykierros kieli kitalaessa. Jokainen vieras esitteli siis vuorollaan itsensä siten, että kieli piti puhuessa pitää kitalaessa. Saimme ihan mielettömät naurut, ja luojan kiitos ihmiset osasivat tähän ihanasti heittäytyä mukaan. Toisena ohjelmanumerona olin ajatellut pareittain huulipunan laittamista toiselle silmät sidottuina. Tämä jäi toteuttamatta, sillä ihmisillä oli niin hienot lookit, ettei niitä haluttu sitten kuitenkaan sotkea.

Juhlien vetovoimaisimmaksi ohjelmanumeroksi osoittautui odotetusti palju. Paljun koossa en onneksi tullut kursailleeksi, vaan otin isoimman, mikä vapaana oli. Välillä paljussa oli hieman tiivis tunnelma, mutta loppuyöstä istuimme siellä jo aika pienellä porukalla.

…ja sitten sitä kuvamatskua

Minä ja kaksi pikkusiskoani. Krokotiiliasun siskoni teki itse!
Helinä-keijulle meinasi käydä huonosti 😀

Helinä-keijumekon minulle teki mittatilauksena ompelimo Rokita
Captain longfellow 😀

 

Aiemmat osat löydät täältä: Kolmekymppiset 1/4 – juhlien suunnittelu30v. synttärit – inspiraatiota juhlien järjestämiseen ja lue toki myös mun Kolmenkympin kriisi + YLE:n haastattelu

Ensijaksossa kooste budjetista. Juhlamekon suunnittelusta ja toteutuksesta on tulossa myös oma postauksensa.

<3: Tanja

6

Tällä artikkelilla on yksi kommentti

  1. Noora

    Niin ihanan näköiset juhlat ja toi menu 🙂

Vastaa