10x helppo arkikampaus

Helppo arkikampaus

*yhteistyössä BPhair

Arkikampaus – sen on oltava helppo ja nopea, tehtävissä alle viidessätoista minuutissa. Arkikampaukseen ei pidä joutua käyttämään puolikasta pulloa lakkaa tai seitsemän sorttisia muotoilutuotteita. Ja se tärkein: hiusten on kestettävä siistinä huolimatta vauhdikkaasta päiväohjelmasta. Jos päädyt kiireessä aina samaan pikaiseen ponnariin, niin tästä postauksesta voit ammentaa inspiraatiota muutamiin muihin simppeleihin kampauksiin. Perusponnariinkin saa aivan uutta ilmettä käyttämällä kauniita hiuskoruja, pinnejä tai erillaisia pompuloita.

BPhair

Tässä kymmenen arkikampauksen listassa on takuuvarmat vinkit niin poropeukaloille kuin astetta näppärämmillekin väkertäjille. Sorminäppäryyteen voi myös vaikuttaa tekemällä ja harjoittelemalla. Näytän tässä postauksessa myös, kuinka arkisistakin kampauksista saadaan näyttäviä vähällä vaivalla.

1. Korkea ponnari

Mitä helpoin arkikampaus! Korkeasta ponnarista saa siistin, kun harjaa hiukset läpikotaisin hoitosuihkeen kanssa. Itse käytän niin kampauksien pohjalle kuin aina suihkun jälkeen  BPhairin BPcare Luxury Mist -hoitosuihketta. Siinä on ihana raikas, ylellinen tuoksumaailma ja se oikeasti silottaa ja hoitaa hiuksia. Tuote helpottaa kampaamista ja jättää hiuksen pinnan ihanan sileäksi. Ponnaria tehdessähän hiuksissa ei saa olla takkuja, koska ne näkyvät rumina poimuina kampauksessa.

Pitkä otsatukka jää mukavasti ponnariin mukaan. Jos otsahiukset on leikattu lyhyeen malliin, ne voi jättää otsalle tai nostaa halutessaan pannalla ylös. Päivän tyyliä on helppo täydentää myös erilaisilla scrunchieilla. BPhairin scrunchieissa on todella hyvä, joustava kuminauha ja aivan ihanat materiaalit. Kuoseja löytyy laaja valikoima.

BPaccessories

2. Kiertävä letti

Kiertävä letti vaatii jo vähän enemmän sorminäppäryyttä, mutta harjoittelu tekee mestarin. Tässä kampauksessa tärkeintä on keskittyä osioiden oikeaan järjestykseen. Kärsivällisyys palkitaan, sillä tämä letti kestää menossa mukana tarvittaessa vaikka vielä seuraavankin päivän. Letin voi tehdä myös ulospäin, jolloin sen voisi levittää muhkeaksi frozen-tyyppiseksi palmikoksi. Pidennyshiukset antavat lettiin ihanaa muhkeutta.

sinettipidennys
Hiustenpidennykset: BPhair Slavic-sarjan sinettipidennykset

arkikampaus

arkikampaus

3. Rusettinuttura

Tämä on variaatio ”kotoäiti-nutturasta”. Hiukset nostetaan pään päälle ja vedetään ponnarilla lenkille. Päälle jäävä tupsu jaetaan kahteen osaan, ja latvoista jäävä ”häntä” kierretään edestä ristiin ja taakse lenkille.

rusettinuttura
Panta BPhair

 

4. Sivuletti ja suoristusrautakiharat

Kaikki mikä liittyy kiharoihin, saattaa kuulostaa työläältä, mutta suoristusrautakiharat syntyvät kyllä kädenkäänteessä. Alle kannattaa lisätä muotoilusuihketta tai vaikkapa BPhair Glorious Hairsprayta. Jälkimmäinen on itseasiassa varsinaisesti viimeistelytuote, mutta se sopii myös kiharoiden työstämiseen.

Kiharakampauksessa sivuhiukset saa halutessaan nätisti pois edestä letittämällä ne ns. puolikkaalle palmikolle kiertämään pään taakse.

Kampaukseen voisi vielä lisätä pinnin luomaan huolitellumpaa ilmettä. Sopii mainiosti vaikka astetta parempiin tilaisuuksiin.

bphair

5. Kiepautusponnari

Tavallisesta ponnarista saa nopealla muutoksella erilaisen. Kun ponnari on valmis, jaetaan ponnarin yläpuolelta hiukset kahteen osioon ja ponnarin alapuolelta hiukset nostetaan läpi. Kampaukseen kävisi asusteeksi myös vaikkapa tämä ylellinen silkki-scrunchie.

bphair

6. Pieni sivuletti pinnillä

Joskus ilme kaipaa vain pientä viilausta ollakseen täydellinen. Mitä jos kokeilisit vaikkapa tällaista pientä, pinniin yhdistettyä sivulettiä?

7. Nuttura valkilla

Valkkinuttura on kampausten klassikko! Sen ei tarvitse kuitenkaan aina yhdistyä klassisesti jakkupukuun tai pitkään mekkoon. Erilaisilla hiuskoristeilla tämäklassikkokampaus asettuu hienosti myös arkeen.

8. Klassinen niskaponnari

Niskaponnariin saat vaihtelua käyttämällä asuun sointuvia schrunchieita ja vaikkapa taivuttamalla latvoja suoristusraudalla.

9. Hiukset osittain kiinni pinnillä

Erilaisilla pinneillä saat nopeasti vaihtelua hiuksiin – eikä mitään varsinaista kampausta edes tarvita!

baccessories

bphair

10. Pikakampaukset

YouTubesta löytämäni Umpun pikakampaus sopii parhaiten puolipitkiin hiuksiin, mutta varioimalla sain sen istumaan myös pidempään tukkaan. Kampauksesta jäljelle jäävät latvat kieputettiin toistensa ympärille ja koottiin nutturaksi niskaan vetämällä latvat niskahiusten läpi.

Mikä on sinun suosikki arkikampaus?

Ps. Koodilla sekoskivirta10 saat BPhairin verkkokaupasta ❣️

<3: Tanja

 

 

 

46

Tällä artikkelilla on 11 kommenttia

 1. Tiina

  6. ja 4. on kyllä ehdottomat suosikit <3 Tosin omat hiukset on suht lyhyet näihin tällä hetkellä.

  1. tanjaraty

   Miten sä tykkäät laittaa sun hiukset aamuisin? ☺️

 2. Nonna

  Tässä huomaa hyvin, kuinka helppoa lopunviimein olisi laittaa vähän jotain erilaista, mutta aina kuitenkin perusponnari 😀

  1. tanjaraty

   No juu, varsinkin kiireaamuinahan sitä tulee helposti tehtyä se mikä nopeiten autopilotilla tulee tehtyä. Mutta onneks vaikka noilla erilaisilla schruncieilla tai pannoilla saa ilmettä perusponnariinkin ?

 3. roosakoivula

  Sä osaat tehdä kyllä upeita kampauksia! Kumpa osaisin itekkin 🙂

  1. tanjaraty

   Voi kiitos ? näpertämään vaan, sillä se kehittyy ?

 4. sonjaidailona

  Oi mä niin tykkään näistä! Saa ihanaa inspiraatiota omiin arkikampauksiin 🙂

  1. tanjaraty

   Voi miten ihana kuulla! <3 Kiitos hymyn tuovasta kommentistasi <3

 5. viiavilhelmsson

  Ihanat vaihtoehdot ja sain itsekkin inspistä et hei näin vois laittaakkin! Mun lemppari on tehdä otsahiuksista/päällihiuksista nuttura tai ponnari pään päälle ja jätän muuten hiukset auki. ?

  1. tanjaraty

   Tuo on kyllä myös tosi kiva kampaus! Ja aukiolevat hiuksethan voi sitten vaikka kihartaa 🙂

 6. Milla

  Onpa hyvät kuvat tässä postauksessa ja hyödyllisiä vinkkejä – täällä yleensä laitetaan hiukset ponnarille tai sotkunutturalle. ??

Vastaa