St.Paul-de-Vence

Jos sua kiinnostaa taide, Picasso ja vanha arkkitehtuuri, niin ehdottomasti Nizzan reissulla suosittelen käymään Saint-Paul-de-Vencessä!
Rakastuin tähän pieneen kylään ja sen historiaan vielä enemmän. Jopa nykypäivänä monet taiteilijat asuu siellä ja vielä useammat myyvät taidettaan siellä. Helppo päivän reissukohde, minne pääsee bussilla Nizzasta!

Tämä oli mun ensimmäinen reissu täällä Ranskassa asuessa. En oo täällä ehtinyt vielä reissaamaan Nizzaa kauemmas, kun täällä ollut tekemistä, aika mennyt nopeasti ja ei ole ollut mahdollisuutta ennen viime viikonloppua. Mulle tää reissukohde tuli yllätyksenä, kaverin kanssa sovittiin, että lähdetään johonkin pe-la yöksi, ja hän halusi järjestää reissun. Minä, kun en täältä mitään tiedä, olin enemmän kuin tyytyväinen tähän ratkaisuun. Sain listan mitä pakata mukaan ja reissukohde pysyi yllätyksenä puoliväliin matkaa asti! Ja totta puhuakseni, en tiennyt mitään koko paikasta, kun se mulle lopulta paljastui.

Me siis matkattiin autolla Monacosta sinne ja ekana suoraan hotelliin, Hotel La Grande Bastide. Hotellilla nautittiin uima-altaasta, poreammeesta ja viinistä, kunnes tuli aika laittautua syömistä varten. Mulle ei tosiaan oltu kerrottu mitään tän matkan suunnitelmista. Käsky kävi laittautua viimeisen päälle ja sitten lähdettiin kohti ravintolaa.

 

 

Ravintola, jonne mentiin syömään on yllättävän kuuluisa – mikä selvis mulle vasta lauantai aamuna. Ravintola La Colombe d’Or. Tunnelmallinen ja täynnä taidetta, täydellinen illalliseen. Jos Pinterestiä haet Saint-Paul-de-Vence, kaikki suosittelee tuota ravintolaa nimenomaan sen historian takia. Omistajat on vaihtaneet taidetta illalliseen, sen vuoksi siellä oli useampi Picasson teos sekä muita kuuluisia taiteilijoita! Monet ranskalaiset kuuluisuudet on rakastaneet tätä paikkaa ja rakastavat edelleen. Siellä sai taidekierroksen ja illallisen samalla. Ruokalista oli ranskaksi, joten matkakaveri tilasi meille, mikä oli tavallaan riski. Alkuruuaksi etanoita ja kasviskori, oli todella hyvää. Pääruokana jaettiin lammasta ja vasikan munuaisia, jälkimmäinen ei oikeen mulle uponnut. Toisaalta olin alkuruuasta jo niin täynnä, ettei se haitannut. Viini maistui ja seura oli hyvää, ei valittamista.

 

 

Rauhallinen aamu hotellilla, josta lähdettiin etsimään aamupalaa itse kylään! Meijän hotelli siis sijaitsi Saint-Paul-de-Vencen ulkopuolella, noin 5min autolla. Huoneesta oli ihanat näkymän kuitenkin kylään ja sen ympäröiviin maisemiin. Kylään ei oikein pääse autolla, mikä tekee siitä vaan paremman paikan. Monet sivustot on valittaneet kylän olevan täynnä turisteja ja sen uskon pitävän paikkaansa kesällä. Nyt kuitenkin syksyllä siellä oli vaan muutamia ihmisiä, ei todellakaan täynnä.

Taidegallerioita toisen perään, muutamia turistikauppoja, vaatekauppoja, herkkupuoteja, niistä on tää kylä tehty. Löytyi myös pieni suloinen kirkko jonne pääsi sisälle, mutta en kehdannut ottaa kuvia. Myös kivoja kuvauskohteita hyviä instakuvia varten. Mä voisin hyvin viettää päivän tutkien kujia ja gallerioita, mutta kaikista ei ole siihen, joten meidän pyöriminen kesti noin 3h, jonka jälkeen mentiin lounaalle. Eli tähän kylään riittää muutama tunti oikein hyvin, täydellinen päivän reissukohde jos haluaa Nizzasta nähdä toisenlaisen puolen Ranskan Rivierasta.

 

Kaikkialla ihmiset olivat mukavia, tulivat juttelemaan ja sieltä sai täydellisen etelä-Ranskan pikku kylän elämyksen. Tän yhden yön reissun jälkeen mun sielu on niin täynnä ja olo on etten tarvitsisi edes ruokaa jaksaakseni.

-Sonja-

0

Vastaa