Let’s talk about…

Lokakuun piti olla se intiimimpi kuukausi, mutta loppui kesken. Liian paljon töitä ja tekemistä, jotenka päätin loppuvuoden jakaa näitä intiimejä viisauksia. Tai ainakin niin kauan, kun mulla näitä juttuja riittää.
Ja eihän me voida puhua intiimiyydestä ilman seksiä.

Seksi ei ole ainoa intiimiyden muoto, vaan kaikenlainen läheisyys on intiimistä: fyysinen läheisyys, henkinen läheisyys, älyllinen ja mitä kaikkia näitä nyt onkaan! Mutta hyvin usein, me rinnastetaan intiimiys ja seksi yhteen. Samoin kuin rakkaus ja seksi, mutta nyt ei puhuta rakkaudesta. Vaan seksistä. Puhtaasti seksistä.

Tarkemmin ottaen haluan puhua ja ottaa kantaa suostumukselliseen seksiin. Koska seksi ilman kaikkien osapuolien suostumusta on raiskaus.

 

 

Jo ennen seksin harrastamista, kannattaisi siitä mahdollisen kumppanin kans keskustella. Ai miksi? Jotta siitä saataisiin tehtyä mahdollisimman turvallista, kaunista ja ennenkaikkea nautinnollista kaikille osallistujille. Plus ei ainakaan suostumuksesta jää siinä kohtaa kiinni, jos ollaan samalla sivulla asioista. Samalla kun puhuu minkälaisesta seksistä itse tykkää, niin mulle tulee perhosia vatsaan ja halut heräävät. Huomaatko keskustellessa, että teidän fantasiat kohtaa, tai tykkäätte samanlaisesta seksistä? Tai jos toinen onkin täysi vastakohta ja lopulta et haluakkaan tätä. Parempi siinä kohtaa, kun seksin aikana..

Mukavuustekijät kannattaa ottaa huomioon. Onko sulla turvallinen olo ja paikka, missä haluat harrastaa seksiä. Onko sulla henkisesti hyvä olo. Näitä kannattaa tarkastella aina, jos/kun aiot harrastaa seksiä. Ettei käy niin, että harrastaisit sitä toisen painostuksesta ja jos ei itsellä tee ihan mieli, mutta kun nyt haluat miellyttää toista. Se ei ole ikinä kannattavaa, vaan se ahdistus ja huono henkinen olo seuraa pidemmän aikaa.

 

No, entä jos keskenkaiken huomaakin ettei se toinen miellytä?

Guess fu*king what! Sä voit missä tahansa kohtaa puhaltaa pelin poikki.

  • Jos tuntuu, että toinen on maratoonari, kun itse tykkääkin nopeista hommista enemmän: ”oliskohan aika lopetella, kun kello on jo niin paljon / muistin just että mulla on menoa” tai  sit sano suoraa ”paikat alkaa kuivumaan, kun sun kestävyys on parempi kuin mulla” / ”mulla ei nyt vaa enää homma nappaa, mennääkö vaa suihkuu/aletaanko nukkumaa/olisko se siinä”
  • Meno menee liian rajuksi: ”mä en tykkää tästä, voidaanko rahottua” / ”tää on mulle uutta, otetaan iisimmin” / ”ei oo mun juttu ei yhtään”
  • Syystä X,Y,Z alkaa ahdistamaan ja tuntuu huonolle: ”mulla ei oo hyvä fiilis, pidetäänkö tauko” / ”tuli huono olo, lopetellaan” / ”kaikki ei oo nyt hyvin, en halua enää”

 

Mutta jos hävettää? Mä oon monesti ajatellut, että kun kerta tässä ollaan nii kyllä sitä pitää loppuun jaksaa/jatkaa. Mutta NEVER AGAIN. Opettele sanomaan suoraa, vähitellen, pienesti on hyvä aloittaa. Noi ”voidaanko pitkää taukoo” ja ”oliskohan aika lopetella” on hyviä lauseita mistä lähteä liikkeelle. Eikä sun tarvitse selitellä itseäsi, joskus vaan vibes ei toimi.
Plus kokemuksesta voin sanoa, että ensimmäinen kerta sanoa suoraa on vaikein, mutta joka kerralta helpottaa!
Sulla on oikeus muuttaa mielipidettä, sä saat olla tuuliviiri. Mutta älä missään nimessä vähättele tunteitasi, gut feeling on monesti oikeassa.

Jäikö vielä jotain hampaankoloon? Haluatko vielä keskustella seksistä? Koska Let’s talk about sex part.2 on tulossa! 

-Sonja-

P.S. Mä opin paljon seksuaalisuudesta, seksistä ja naiseudesta Kaisaminni Poweful Sexual Aware kurssilla. Suosittelen sitä kaikille naisille!

 

2

Vastaa