2021

Oon samaan aikaan sekä innoissani että huolissani vuodesta 2021. Uusi vuosi tuntuu aina uudelta alulta, mutta aiheuttaa varmasti myös paineita monelle. Olisiko tämä se mun vuosi? Vuosi, jolloin löydän tarkoitukseni, pystyn pitämään rutiineistani kiinni sekä pääsen askel askeleelta lähemmäs unelmiani. Jos viime vuosi opetti jotain, niin sen, ettei koskaan voi tietää huomisesta. Ainoastaan tämä hetki on meille luvattu, kaikki muu on epävarmaa. Samaan aikaan pelottavaa, mutta myös jännittävää – eikö niin? SÄ ET VOI KOSKAAN TIETÄÄ.

Moni on udellut mun uuden vuoden lupauksiani sekä tavoitteitani. Joka kerta oon vastannut, etten ole oikein vielä ehtinyt miettimään asiaa. Ja se on totta. Otin oikeastaan aika hitaan aloituksen tälle vuodelle ja nyt 11.1. tuntuu, että uusi vuosi voi mun puolesta alkaa. Nyt oon kuitenkin ehtinyt hieman miettiä asiaa ja mulla on tosiaan muutama juttu, mistä haluan pitää kiinni.

Aion nauttia arjesta. Haluan, että mun arki on mielekästä ja aamuisin on kiva herätä uuteen päivään. Trust me, varsinkaan viime syksyn aikana niin ei monesti ollut. Aion todellakin tuoda elämääni sitä arjen luksusta, oli se sitten tuoremehua aamiaisella tai tuoksukynttilöiden jatkuvaa polttamista. Haluan ja aion nauttia olostani kotona rottamaisena, mutta myös laittautua pitkän kaavan mukaan aina kuin siltä tuntuu. Aion lukea kirjoja. Uusia sekä niitä, joita multa löytyy jo kotoolta. Aion ahmia tietoa ja lukea joka päivä jostain uudesta aiheesta. Aion tavata ystäviäni entistä enemmän ja pitää huolta kaikista tärkeistä ihmissuhteistani. Aion olla myös avoin uusia ihmisiä kohtaan ja katsoa, mihin kukin suhde mut vie. Aion olla tarkempi rahan kanssa ja aloittaa säännöllisen säästämisen. Impulsiivisena rahankäyttäjänä tämä tulee olemaan varmasti haaste, mutta yritetään. Tähän liittyen aion arkisin valmistaa useammin ruokaa kotona ja nauttia ravintolaillallisista pääsääntöisesti viikonloppuisin.

Aion pitää kiinni treenaamisestani. Aion kuitenkin myös huolehtia levosta enkä aseta liian korkeita vaatimuksia liikunnan suhteen. Aion käydä pitkillä kävelylenkeillä ja kuunnella enemmän podcasteja. Koska ruotsiksi kuuntelu sujuu niin hyvin, ehkä voisin kokeilla kuunnella englanniksi? Haluan todellakin parantaa kielitaitoani ja uskaltaa puhua enemmän englantia sitä vaativissa tilanteissa. Siitä tulikin mieleeni, että huomenna aloitan espanjan kielen alkeiskurssin, jota vetää ihana Karla Espanjasta käsin. Oon kauan halunnut oppia jotakin uutta kieltä, etenkin juuri espanjaa, joten nyt otin itseäni niskasta kiinni ja ilmottauduin tälle kurssille. Tosi jännittävää! Jos sua kiinnostaa espanjan opiskelu, suosittelen olemaan yhteydessä Karlaan esimerkiksi Instagramissa @karlakivimaki. Mutta tästä voin puhua lisää vaikka myöhemmin.

Aion laittaa itseni etusijalle. Nyt on todellakin sen aika. Aion huolehtia entistä enemmän ravinnostani, levostani, mielenterveydestäni ja taloudestani. Aion olla läsnä ja aidosti kiinnostunut muiden kuulumisista. Aion olla heikompien puolella ja helposti yllytettävissä juhlimaan. Tämä vuosi tulee olemaan todellinen hyvinvoinnin vuosi. Koska emme tosiaan tiedä, mitä on tulossa, on tärkeintä keskittyä niihin pieniin asioihin. Vaikka uskon, että elämässä täytyy toisinaan tehdä tylsiä päätöksiä, voi jokaiseen päivään sisällyttää myös niitä mielekkäitä hetkiä. Oli ne sitten pieniä tai isoja.

Onko teillä suunnitelmia, tavotteita ja toiveita tälle vuodelle?

<3

Roosa

 

4

Vastaa