Spinningpyörän päältä puttaamaan

 Olen aina harrastanut vauhdikkaita lajeja. En ole ikinä voinut kuvitella, että päätyisin innostumaan mistään rauhallisesta lajista. Spinning, kuntonyrkkeily, bodystep, kaikki tuttuja lajeja menneisyydestäni. Välillä kävin kehonhuoltotunneilla ja nautin venyttelystä, mutta noihinkin tunteihin liittyi jollakin tavalla itsen haastaminen. Koskaan en vaan ollut ja nauttinut pitkistä venytyksistä.

Tällä hetkellä sydämeni on vienyt golf. Rakastan sitä, miten saan pallon lentämään kauas. Rakastan sitä tunnetta, kun asetan pallon rangen matolle ja suunnittelen lyönnin. Rakastan sitä tunnetta, kun maila osuu palloon ja pallo lähtee kohti nurmea. Olen käynyt pelaamassa kierroksia. Välillä paremmalla menestyksellä, välillä huonommalla. On ollut ihana nähdä, miten yhteisöllinen laji on. Askelia tulee huomaamatta kävellessä ympäri kenttää. Olen saanut onnistumisen kokemuksia ja tutustunut uusiin ihmisiin lajin parissa.

Miten adrenaliinia nostattavaa urheilua harrastavasta henkilöstä tulee ihminen, joka kaipaa golfkentälle?

Tosiasiassa minulla ei ole aavistustakaan. Golf on laji, missä joudun miettimään jokaista lyöntiä erikseen. Golf on laji, missä en voi vaan tehdä, kuten musiikki kuljettaa tai minulle sanotaan. Jossakin vaiheessa elämää koin, että liikunta ei voi olla vaan hampaat irvessä ylämäkeen pyöräilyä tai poltetta takareisissä. Liikunnan ilo löytyi myös rauhallisemmista lajeista. Tällä hetkellä koen, että rauhallisemmat lajit tukevat jaksamistani paremmin, kuin sykettä rajusti nostattavat. Ennen kaipasin vauhtia ja palauduin paremmin kovan rääkin aikana. Nykyään koen, että elämän kuormittavuus vie äärirajoille jo itsessään ja rauhallisempi ote liikuntaan on paikallaan.

Koskaan ei tiedä, jos vielä palaan enemmän sykettä nostattaviin lajeihin. Elämäntilanteen muuttuessa voin hyvinkin kaivata tunnetta, minkä saan musiikista ja siitä, kun ryhmäliikunnanohjaaja kannustaa tekemään vielä enemmän ja isommalla vastuksella. Tällä hetkellä hiljainen golfkenttä ja reipas kävelyvauhti tuntuu täydelliseltä.

Suhde liikuntaan muuttuu itselläni elämäntilanteen mukaan runsaasti. Elämäntilanne sanelee, mitä ja milloin sekä sen, mikä palauttaa juuri siinä hetkessä. Tärkeää onkin kuunnella itseään ja muuttaa toimintaa sen mukaisesti.

Nina

@pienetruudutikkunoissa löytyy myös Instagramista

3

Vastaa