Museokierros lasten kanssa – meidän suosikit

Lapset saivat reilu vuosi sitten joululahjaksi museokortit ja olemme niitä aktiivisesti käyttäneet ja päivittäneet uudelle vuodelle. Museokorttikohteita on kertynyt jo kymmeniä ja alla meidän tärpit 6- ja 8-vuotiaiden lasten kanssa museokäynteihin.

Muumimuseo Tampereella

Muumimuseossa riitti nähtävää ja koettavaa. Erityisen innostuneita lapset olivat tarinoista, mitä Muumimuseossa oli johdattamassa kohteelta toiselle. Pääsimme mukaan työpajaan, missä lapset pääsivät käyttämään luovuuttaan.

Hämeen Linna Hämeenlinnassa

Tämä on meidän vakiokohteemme. Hämeen Linnan historia ja erilaiset huoneet tarinoineen ja salaluukkuineen johdattavat lapsia museon läpi. Lapset rakastivat tutkia erilaisia rakenteita, mihin pääsee mistäkin ovesta, mitä nähtävää on missäkin. Lapsille riitti myös tekemistä erilaisten asujen, tehtävien ja oppaiden kertomien tarinoiden parissa. Kierros ei ollut vain katselua, vaan kokemus.

Vankilamuseo Hämeenlinnassa

Hämeen Linnan kanssa samassa pihapiirissä on vankilamuseo, missä lapset pääsivät tutustumaan vankiloiden historiaan ja tarinoihin. Itseäni ensin epäilytti tänne meno lasten kanssa, mutta lopulta käynti oli menestys! Itseäni mietitytti, onko museo liian raaka lapsille. Museossa oli selkeästi ilmaistuna historia ja lapset pääsivät näkemään asioita vankien silmin. Vankimuseoon lapset ovat pyytäneet toistekin ja tämä on meidän vierailulistalla ensi kesänä.

Vapriikki Tampereella

Vapriikki on myös yksi vakiokohteista. Vapriikissa on helppo liikkua lasten kanssa, sillä siellä on tuttuja näyttelyitä, missä lapset pääsevät itse kokemaan asioita. Esimerkiksi tunnustelemaan luonnontieteellisen museon puolella, pelaamaan eri pelikonsoleilla pelimuseossa ja testaamaan taitojaan jääkiekkomuseossa. Lisäksi vaihtuvat näyttelyt pitävät mielenkiintoa yllä tutkia lisää. Vapriikissa olemme käyneet useita kertoja, mutta olen varma, että emme ole vielä tutkineet sitä edes puoliksi.

Luonnotieteellinen museo Helsingissä

Dinosaurusmuseo, kuten lapset tätä kutsuvat. Luonnontieteellisessä museossa on niin paljon nähtävää, että lapset menivät hetkellisesti innosta aivan sekaisin. Tiesittekö, että museossa on rivi ulkohuussin kansia ja niiden alla on eläinten oksennusta ja ulosteita? Museosta löytyy myös esimerkiksi dinosauruksen luuranko ja mammutteja. Museossa voi seikkailla kaikissa maanosissa ja läpi historian.

Heureka Vantaalla

Heurekasta lapsia oli lähes mahdoton saada pois. Kävimme Heurekassa kauniina kesäpäivänä, joten lapsilla riitti nähtävää ja koettavaa sekä sisällä että ulkona. Pienet tiedeihmiset innostuivat erilaisista kokeista ja käynti Heurekassa onkin innostanut lapsia tekemään erilaisia kokeita myös kotona. Tästä on ollut iloa pitkään! Lapset pääsivät kokeilemaan pakohuonetta ja testailemaan, miten luonnonlait toimivat missäkin tilanteessa.

 

Onko sinulla suosikkeja Museokorttikohteissa lasten kanssa?

Nina

Meidän elämää voi seurata myös Instagramissa @pienetruuduikkunoissa

3

Vastaa