Lasten kanssa keittiössä – Mustikkamuffinit

Mustikkakausi on alkamaisillaan!

Meillä se tarkoittaa metsäretkiä hakemaan marjoja tuoreena puuron päälle, herkuksi pöytään ja säilöttäväksi talvelle. Pikku hiljaa pakastin täyttyy pienistä mustikkapusseista ja rasioista, mitkä häviää pakastimesta talven aikana. Mustikat kuuluvat meillä lähes joka päiväiseen ruokavalioon, herkutellaan niillä puuron päällä, rahkan seassa, sellaisenaan tai leivotaan niistä.

Lasten kanssa on näin satokauden aikaan kiva leipoa. He voivat itse käydä keräämässä ainesosia omasta pihasta tai lähimetsästä ja leivonnaisista tulee näin vieläkin hienompia. Lapsi on itse hankkinut osan tarvikkeista ja ihan itse tehnyt taikinan. Lasten kanssa leipoessa on kuitenkin kaikille helpompaa, jos resepti on helppo ja selkeä eikä siinä ole montaa eri vaihetta. Näitä muffineja tehdessä et tarvitse, kun ison kulhon, kauhan millä sekoittaa, muffinivuokia ja mitta-astioita.  Yksinkertaista ja helppoa. Meillä oli käytössä muffinipelti, mutta leipominen onnistuu myös ilman.

Alla meidän tämän päivän gluteenittomien muffinnien resepti. Resepti on tehty niin, että lapsen on sitä helppo seurata ja itse leipoa. Ja miksei toki aikuisenkin, kokeilemaan vaan!

MUSTIKKAMUFFINIT

3,5 dl gluteenitonta jauhoseosta (esim Semper Finmix)

1 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

1 dl öljyä

1 dl maitoa

2 kananmunaa

noin 2 dl mustikoita

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Sekoita gluteeniton jauho, sokeri, vaniljasokeri ja leivinjauhe isossa kulhossa sekaisin.

Lisää sekaan öljy, maito ja kananmunat kaikki kerralla ja sekoita tasaiseksi kauhalla.

Lisää mustikat ja sekoita.

Nostele taikina muffinivuokiin ja paista noin 15 minuuttia.

Leipomisen iloa ja ihanaa satokautta, nautitaan siitä 🙂

Nina

Meidän elämää voi seurata myös Instargamissa @pienetruudutikkunoissa 

5

Vastaa