Voiko väsyä, vaikka tekee vain kivoja juttuja?

Barcelona_pauliina_mattila

Tammikuu tuntui samaan aikaan maailman pisimmältä kuukaudelta, mutta hujahti kuitenkin ohi huomaamattani. Aloitin tammikuun alussa uudessa työpaikassa, joten alkukuu meni uusien arkirytmien opetteluun. Tämän lisäksi treenaan monta kertaa viikossa ja haluan myös käyttää aikaani rakkaaseen valokuvaus– ja blogiharrastukseen.

Valokuvausta Suomessa tähän aikaan vuodesta on hankala tehdä muutoin kuin päivällä. Silloin saattaa pilkahdus luonnonvaloa esiintyä. Joten väkisin kuvaushommat siirtyvät viikonloppuihin. Näiden kolmen asian ympärillä on tämä alkuvuosi vierähtänyt nopeasti. Tiedän tämän kiireen olevan kuitenkin ohimenevä vaihe ja ensi kuun lopussa lähdetäänkin kuukaudeksi lomalle. Tämän loman vuoksi olenkin tehnyt vähän extraduunia, jotta reissukassakin vähän kasvaisi.

Olen ihminen, joka innostuu monista asioista ja tykkää olla monessa mukana. Tiedän myöskin olevani tunnollinen ja aikaansaava. Näihin yhdistettynä lievä perfektionismi niin melkoinen suorittajan arki on valmis. Huomaan ajautuvani helposti suorittamaan päiviä toisensa jälkeen. On silti vaikea vähentää arjesta asioita, koska tykkään kaikesta mitä teen. Voiko väsyä, vaikka tekee vain kivoja juttuja?

Sairastuin viime viikolla angiinaan ja sen seurauksena päätin pitää vähän extralepoa muun muassa treeneistä. Treenaaminen on minulle tärkeää ja nautin siitä kovasti. Silti koen, että arkeni on tällä hetkellä muutenkin niin kuormittavaa, että treenien puolella on pakko vähän keventää. Onneksi kunnon hikitreenin lisäksi rakastan joogaa (jonka pariin löysin takaisin loppuvuonna), joka on tällaisen kiireen keskellä ihanan lempeä laji.

Barcelona_pauliina_mattila

En halua elää elämääni suorittamalla. Tämän vuoksi pyrin nykyään tietoisesti pysähtymään enemmän ja nauttimaan arjestani. Kiire on kuitenkin useasti vain oman päämme sisällä luotu tila. Innostun kaikesta ja haluan tehdä kaikkea, joten kalenteri tuppaa täyttymään kivoista jutuista äärimmilleen. Kivojen asioidenkin täyttämä arki on usein aika kiireistä. Silloin ei myöskään saa niistä kivoista jutuista ehkä niin paljon irti, kun pian on taas säntäämässä seuraavaan kivaan juttuun.

Kiire tappaa myös luovuuden. Rakastan kirjoittaa ja valokuvata, mutta luovuus tuntuu olevan hiukan hakoteillä. On vaikea luoda luovaa materiaalia, jos takaraivossa hakkaa stressi tekemättömistä asioista. Mulla olisi kasapäin kivoja aiheita tänne blogiin ja myös Instagramiin. Aika vain niiden tekemiseen on vähän kortilla.

Koen olevani luovimmillani silloin, kun tylsistyn. Silloin mielellä on tilaa olla luova. Onneksi enää reilu kuukausi ja tämä hektinen arki on hetkeksi ohi ja kaahaamme kavereiden kanssa pitkin Amerikan maita. Tämäkin on yksi kiva asia, jonka valmistelu vie aikaa.

Barcelona_pauliina_mattila

Tulevana viikonloppuna teen vähän vähemmän niitä kivoja juttuja ja otan oikeasti aikaa rentoutumiseen. Onko muita, joiden kalenterit tuntuvat täyttyvän huomaamatta äärimmilleen?

❤ Pauliina

2

Vastaa