Vinkkejä Roomaan

rooma_pauliina_mattila

Viikko sitten palauduttiin Rooman matkalta. Olimme ensimmäistä kertaa Italiassa ja ihastuimme maahan. Vietimme Roomassa ihanat neljä päivää. Näihin neljään päivään mahtui lukemattomat määrät pizzaa, pastaa, risottoa ja gelatoja. Ruuan lisäksi myös kymmeniä kilometrejä kävelyä hillittömässä helteessä ja toinen toistaan hienompien nähtävyyksien ihmettelyä.

Osasimme odottaa kuumuutta ja turistimassoja, mutta silti yllätyimme siitä, kuinka paljon kaikkialla oli porukkaa ja kuinka kuuma kaupungissa oikeasti oli. Suosittelisin ehkä matkaamaan Roomaan sesongin ulkopuolella myöhään syksyllä tai alkukeväästä. Roomassa nimittäin pääsee kävellen nähtävyydeltä toiselle, mutta +35 asteen helteessä lyhyetkin kävelymatkat olivat melko raskaita.

rooma_pauliina_mattila

Me yövyimme pienessä hotellissa Cavourin metroaseman vieressä. Hotelli oli nimeltään The K Boutique Hotel ja siihen sisältyi aamiainen. Hotelli oli aika peruskiva, muttei mitenkään erityinen. Aamupala oli melko pieni ja hotellin mainostettu sali oli myös monille hotelleille tuttuun tapaan pieni. Hotellin sijainti oli kuitenkin todella hyvä ja henkilökunta mukavaa. Hotellilta miltein näki Colosseumin, joten kävelymatkat suurimpaan osaan nähtävyyksiä olivat lyhyet. Lisäksi, jos osaa käyttää metroa niin hotellin sijainti on vielä loistavampi. Mehän emme metroa käyttäneet, sillä pelkän Helsingin metron käyttö tuottaa itselleni ongelmia.

Hyviä ravintoloita ja kahviloita löytyy Roomasta varmasti todella paljon. Me löysimme myös muutaman helmen.

rooma_pauliina_mattila

Ravintolavinkit Roomaan

The Ginger

Aivan ihana terveyskahvila, josta löytyy myös vähemmän terveellisiä vaihtoehtoja. Kävimme täällä kaksi kertaa ja kummallakin kerralla kaikki ruuat olivat loistavia. Supersuositus smoothieista. The Ginger löytyy läheltä Pantheonia.

rooma_pauliina_mattila

Ombre Rosse

Koko reissuin parhaimmat ruuat syötiin täällä. Otin pizzaa ja Ville pastaa. Kummatkin älyttömän hyviä! Ja jälkkäriksi tiramisua, joka oli muuten aivan erilaista kuin Suomessa. Ombre Rosse sijaitsee Trasteveressa.

Tonnarello

Trasteveresta löytyy myös tämä ravintola, itseasiassa ihan Ombren kulmalta. Ravintola oli todella suuri, mutta silti ihan täynnä. Jouduttiin hetki venaamaan pöytää, mutta ruoka oli kyllä sen venaamisen arvoista.

rooma_pauliina_mattila

Gallo Matto

Reissuin erikoisin ravintola. Kerroinkin tästä Instagramin stoorissa, miten päädyttiin tähän erikoiseen ja hauskaan ravintolaan. Ravintolassa oli serviettejä seinillä, johon asiakkaat eripuolilta maailmaa olivat jättäneet terveisensä. Ravintolan omisti vanha italialaisherra, joka lauleskeli ja vihelteli menemään. Ruoka oli ihan hyvää, mutta suositus tulee enemminkin paikan tunnelmasta. Ehdottomasti käymisen arvoinen paikka. Gallo Matto sijaitsee lähellä Cavourin metroasemaa.

rooma_pauliina_mattila

Nähtävyydet

Colosseum

Täytyy sanoa, että onhan tämä nyt vaikuttavin nähtävyys Roomassa. Porukkaa oli todella paljon Colosseumilla, mutta metroaseman yläpuolelta sitä pääsi vähän rauhallisemmin ihastelemaan. Me emme ostaneet lippuja sisälle, joten en osaa sen vaikuttavuudesta sanoa.

rooma_pauliina_mattila

Fontana Di Trevi

Henkilökohtainen lempinähtävyyteni. Todella kaunis.

rooma_pauliina_mattila

rooma_pauliina_mattila

Pantheon

Rooman parhaiten säilynyt antiikin ajan temppeli. Vaikuttava näky. Löytyy läheltä Fontana Di Treviä.

Vatikaani

Mietin hetken, että laitanko tätä edes tähän. Todellakin kannattaa käydä katsomassa, mutta itse olin kyllä pettynyt etenkin Vatikaanimuseoon ja en menisi sinne enää uudestaan. Liikaa ihmisiä, liian kuuma ja liian ahdasta. Olihan se paikkana upea, mutta jotenkin ne turistimassat latistivat tunnelman täysin.

rooma_pauliina_mattila

rooma_pauliina_mattila

Roomassa riittää nähtävyyksiä, mutta itselleni tärkeämpää oli kierrellä pikkukatuja ja pysähdellä syömään ja herkuttelemaan. Pidin eniten Trasteveren kaupunginosasta ja kävimmekin siellä kahtena päivänä, vaikka matkaa sinne oli jonkin verran hotelliltamme.

Suosittelen Roomaa pidennetyn viikonlopun lomakohteeksi, koska kaikki nähtävyydet ovat melko lähekkäin. Lyhyessäkin ajassa saa hyvän kuvan kaupungista.

❤ Pauliina

 

4

Vastaa