Vinkkejä Los Angelesiin!

Huh kotona ollaan! Ihan mieletön kuukausi takana. Reissusta palautumiseen taitaa mennä tovi, sen verran on jetlagin kanssa taisteltu. Nyt kun olen päässyt takaisin toimivan netin pariin ajattelin paukuttaa tulemaan näitä reissupostauksia. Los Angeles oli reissumme viimeinen kohde, joten vinkit sinne ovat tuoreessa muistissa. Edellisessä postauksessa kerroin vähän yleisfiiliksiä Losista, joten tässä keskitytään vinkkeihin.

Los_angeles _Pauliina_M

Venice & Abbot Kinney Boulevard

Venicen rantakatu on täynnä turisteille suunnattuja krääsäliikkeitä sekä omaa taidettaan myyviä katutaiteilijoita. Venicen ranta on kuitenkin kaunis ja sieltä löytyy muun muassa legendaarinen Muscle Beach. Kun kävelee rantakadulta hiukan matkaa poispäin saapuu söpöille Venicen kanaaleille. Kanaalialue on melko nopeasti kierretty, mutta ehdottomasti näkemisen arvoinen.

Venicessä sijaitsee myös ihana ostoskatu Abbot Kinney Boulevard. Tätä katua suosittelen etenkin kaikille elämäntapahihhuleille. Kadun varrelta löytyy paljon erialisia kivikauppoja, joogaliikkeitä ja pienempien vaatemerkkien myymälöitä. Täältä löytyy myös loistava ravintola- ja terveyskahvilatarjonta.

Los_angeles _Pauliina_M

Los_angeles _Pauliina_M

Santa Monica Pier

Kuuluisa laituri Los Angelesissa, jossa on pieni huvipuisto. Sieltä löytyy muun muassa maailmanpyörä sekä virallinen Route66 päätöskyltti. Laituri on kaikessa kliseisyydessään ehdottomasti näkemisen arvoinen. Illalla vielä upeamman näköinen, kun maailmanpyörään syttyy valot. Santa Monican rannan ja tämän laiturin näkeminen on helppo yhdistää esimerkiksi Venicen rannan kanssa samaan päivään. Rannat nimittäin sijaitsevat aivan vierekkäin.

Los_angeles _Pauliina_M

Los_angeles _Pauliina_M

Beverly Hills

Beverly Hills on selkeästi varakkaampien ihmisten aluetta. Asunnot ovat upeita ja kuuluisalta Rodea Drivelta löytyy kaikki luksusmerkkien liikkeet. Täältä löytyvät myös monet upeat palmukadut. Beverly Hills on loistava paikka bongailla julkkiksia ja upeita autoja.

Los_angeles _Pauliina_M

Runyon Canyon & Tähtikatu

Mikäli haluat päästä kunnon ylämäkitreenin pariin niin suosittelen kävelyä Runyon Canyonissa. Puisto on mahtava ulkoilupaikka. Kiipeämällä ylös näet koko Hollywoodin ylle. Jopa kuuluisan Hollywood kyltin pystyy tsekkaaman täältä, kylläkin hyvin pienenä. Puisto on suosittu paikka koirien ulkoiluttamiseen ja niitä siellä riitti. Koirat juoksivat vapaina puistossa ja kävivät välillä moikkaamassa vieraitakin.

Runyon Canyon sijaitsee aivan kuuluisan tähtikadun läheisyydessä, joten nämä kaksi kannattaa yhdistää samaan päivään. Tähtikatu oli minulle pieni pettymys. Katu oli täynnä turisteja, omaa musiikkia myyviä paikallisia sekä kodittomia. Tähtiä oli todella paljon, mutta bongattiin sieltä kuitenkin omat lempparimme.

Los_angeles _Pauliina_M

Los_angeles _Pauliina_M

Malibu

Mielestäni kaunein paikka Losissa. Aivan ihania rantoja ja upeita taloja. Jos matkustan uudestaan Losiin, yövyn todennäköisesti täällä tai Hermosa Beachillä.

Mikäli matkaat Malibuun kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa Point Dume sekä El Matador Beach. Malibulla vierailuun kannattaa myös yhdistää roadtrip Highway 1:llä. Maailman kauneimmaksi Highwayksi tituleerattu valtatie on täynnä toinen toistaan upeempia maisemia.

Los_angeles _Pauliina_M

Los_angeles _Pauliina_M

Griffith Observatory

Griffith Parkiin kannattaa suunnata aikaisin aamulla mikäli haluaa välttää ruuhkat. Itse observatory aukeaa vasta puolen päivän aikaan, mutta puistosta on upeat näkymät kaupunkiin sekä Hollywood kyltille.

Me saimme auton parkkiin kadun varteen, josta ylös kävelyyn meni vain hetki. Alhaalla on myös ilmaisia parkkialueita, joista on vähän pidempi matka kävellä Observatorylle.

Los_angeles _Pauliina_M

Los_angeles _Pauliina_M

Hollywood sign

Kliseinen Hollywood kyltti oli pakko nähdä myös lähietäisyydeltä. Tämä ei ollutkaan ihan helppoa sillä sinne vievä tie oli tällä kertaa joistain syystä suljettu. Niimpä etsimme kartasta tien joka vei mielestämme lähelle kylttiä. Ajettuamme ikuisuudelta tuntuvan ajan pikkuista kinttupolkua, löysimme kuin löysimmekin mahtavan spotin kuvata kylttiä. Ja olihan sen muutama muukin turisti hoksannut. Siinä me sitten kiltisti odotimme vuoroamme, jotta pääsemme ottamaan upean turistikuvan.

 

Los_angeles _Pauliina_M

Ravintolasuosituksia Los Angelesissa:

Cheesecake factory

Iso ketju, jonka ravintoloita löytyy kaikkialta. Pidimme kovasti paikan ruuista ja lista oli hyvin laaja joten sieltä löytyi koko porukalle aina sopivia ruokia. Ja täällä on muuten ihan pakko ottaa juustokakkua jälkkäriksi!

Great White

Sijaitsee aivan Venice kyltin vieressä. Söpö sisustus ja hyvä ruoka. Paikallisten ja turistien suosima paikka, joten suosittelen menemään mieluummin aamulla kuin lounasaikaan. Pöytiä on melko vähän joten lounasaikaan paikkaa voi joutua odottamaan kauankin.

Gjelina

Gjelina sijaitsee Abbot Kinneyllä ja on hyvin suosittu ravintola. Me odotimme pöytäämme tunnin verran, joten suosittelen varaaman pöydän etukäteen. Mielestäni oli todellakin odottamisen arvoinen. Otin vegaanisen sienipitsan ja se oli törkeän hyvää. Mun pöytäseurueen mielestäni taas ravintola ei ollut erityisen hyvä. Listalta löytyy aika erikoisia annoksia, joten avoimin mielin pitää olla liikenteessä.

 

Los_angeles _Pauliina_M

Rawberri

Rawberri ei varsinaisesti ole ravintola vaan kahvila. Löysimme sattumalta kyseisen kahvilan ja onneksi löysimme! Rawberristä löytyi todella monipuolinen lista erilaisia smoothieita, kahveja ja smoothiebowleja. Iso plussa myös paikan sisustuksesta. Rawberri sijaitsee lähellä Hollywoodin tähtikatua.

Moonjuice

Moonjuice on nimensä mukaan mehubaari. Terveysmehuja löytyy jokaisen makuun. Suosittelen käymään, vaikka mehujen hinnat ovatkin aika suolaisia.

Los_angeles _Pauliina_M

Toivottavasti näistä vinkeistä Los Angelesiin oli hyötyä!

❤ Pauliina

4

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Susanna

    Moikka! Hei toi hollywood-kyltin kuvauspaikka kiinnostais! Muistaisitko tarkempaa sijaintia? 🙂

    1. Pauliina M

      Hei! En muista tarkkaa osoitetta, mutta katsoimme kartasta tien mikä menee lähimmäs kylttiä. Ensin ainakin ajattiin Mulholland tietä, jonka jälkeen noustiin pientä vuoritietä ylöspäin. Kavoin mapsistakin osoitetta, mutta en enää muista mikä tie se oli jota käytimme 🙁

Vastaa