Vinkit Balille!

Balin hintataso, rannat ja ravintolasuositukset

Vietimme Uluwatussa kuusi päivää ja Ubudissa kolme. Vinkkini rajoittuvat siis näihin paikkoihin Balilla. Vähän lyhyeksi jääneellä reissulla kerkesimme kiertämään jonkin verran eri kahviloita ja ravintoloita, tsekkaamaan Uluwatun rantoja ja ajelemaan takseilla. Täytyy sanoa, että etenkin Uluwatun ravintola -ja kahvilatarjonta oli todella hyvä! Pienen pettymyksen tuottivat rannat. Hintataso oli odotetun alhainen ja paikalliset todella ystävällisiä. Bali nousi itselleni ihan yhdeksi suosikkikohteeksi.

bali_vinkit

 

Parhaat ravintolat Uluwatu & Ubud

Rolling Fork

Täältä saa parhaat pitsat! Kävimme viikon aikana kolme kertaa syömässä pitsat täällä. Italialaishenkisesti sisustettu, hyvä palvelu ja plussaa kahdesta koirasta, jotka olivat aina paikalla. Myös viini oli erinomaista.

The Loft

Kunnon Instagram-kahvila. Todella kiva sisustus ja hyvä palvelu. Täältä saa erilaisia aamiaisia vohveleista smoothiebowleihin, lounasta sekä iltaisin hienoja illallisia. Hintatasoltaan muita paikkoja korkeampi ja annokset hyviä, mutta pieniä.

bali_vinkit

bali_vinkit

Bukit Cafe

Parhaimmat vegaanihampparit löytyivät täältä! Ihan mielettömiä vegeannoksia ja smoothieita. Joka päivälle oli myös vaihtuva vegaanilounas menu erikseen. Annokset olivat hyvänkokoisia ja superherkullisia! Palvelu ei ehkä niin ystävällistä mihin Balilla muuten tottui, mutta ei se ruokailua haitannut. Rakastuin täysin Dragon fruit -smoothieen (tai no kaikkeen jossa oli tätä hedelmää) ja tilasin joka päivä jossain muodossa kyseistä smoothieta. Hinta tasoltaan Bukit cafe oli kohtalaisen edullinen tällaiseksi Instagram-kahvilaksi.

bali_vinkit

The place with no name

Tämä kahvila oli täynnä porukkaa tekemässä töitä omilla läppäreillään, tuoreet kookokset sylissä. Fiilis oli ihan mieletön. Voisipa itsekin tehdä töitä päivittäin tällaisessa ympäristössä. Täällä tarjoiltiin vain kasvis- ja kalaruokaa, ei lihaa lainkaan. Tempeburritolle iso suositus!

Cashewtree cafe

Ihana ihana ihana. Vegeravintola/kahvila, joka on ulkona ihan mielettömässä miljöössä. Koiria kulkee alueella vapaana, joogavarusteliike on samalla sisäpihalla ja vieressä paikallinen Crossfit-sali. Parhaimmat lounaskulhot sai täältä!

bali_vinkit

Our`s Bar & Cafe

Päivisin mahtavaa ruokaa tarjoava ravintola ja iltaisin viihdyttää baarin muodossa. Hintatasoltaan myös hiukan muita kalliimpi, mutta annokset todella hyviä.

Earth Cafe & Market

Ainoa suositus Ubudin ravintoloihin. Emme ehtineet kiertää Ubudissa montaakaan ravintolaa ja tämä oli ainoa, jonka ruuasta todella pidimme. Tarjolla vain kasvisruokaa ja erilaisia itsetehtyjä terveellisiä juomia. Oli ihana istua pimenevässä illassa parvekkeella Ubudin katujen yllä ja herkutella hyvällä kasvisruualla.

bali_vinkit

Rannat Balilla

Olen lukenut, että Uluwatussa sijaitsevat Balin kauneimmat rannat. Kävimme kolmella eri rannalla ja yhdestäkään niistä ei ole kyllä ihan ylisanoja luvassa. Olihan kaikki ne tavallaan upeita paikkoja, mutta se roskan määrä meressä ja rannoilla ei kyllä houkutellut uimaan. Kauneimmat olivat Suluban beach ja Blue Point beach. Sulubaniin suosittelen menevään iltapäivällä, jolloin vesi on alempana.

bali_vinkit

Padang Padang Beach, jota kehuttiin minulle paljon, oli pettymys. Ranta oli aivan täynnä ihmisiä, apinoita ja roskaa. En ymmärrä, miten porukka viitsi uida meressä, jossa kellui valtavia muoviroskalauttoja. Kun roskat ajautuivat rantaan, paikalliset vain kävivät heittämässä ne takaisin mereen. Rannalla kävellessä vastaan tuli muun muassa käytettyjä kortsuja, muovipulloja, kenkiä ja muovipusseja.

En suosittele välttämättä lähtemään Balille paratiisirantojen perässä. Monet rannat näyttivät muutenkin soveltuvan paremmin surffaamiseen kuin uimiseen. Kuulemma Canggun rannat ovat vielä paremmat surffaukseen, mutta eivät muuten erityisen kauniita. Olisin silti halunnut itse käydä tämän todistamassa ja näkemässä kuuluisan Canggun pinkin auringonlaskun. Ensi kerralla sitten!

bali_vinkit

Hintataso Balilla

Hintatasoltaan Bali on edullinen. Kuulemma hinnat ovat turismin myötä nousseet, mutta näin suomalaisen näkökulmasta kaikki oli kyllä todella edullista. Majoituimme aika hulppeissa paikoissa (Niistä lisää tässä postauksessa), joiden hinta oli kuitenkin vain 90e-250e per yö. Mikäli olisi ottanut vähän tavallisemman tai vaatimattomamman majoituksen olisi hinnan saanut helposti pudotettua puolella.

Söimme joka päivä monta kertaa ravintoloissa ja valitsimme vielä hintatasoltaan aika kalliita ravintoloita. Silti annoksien hinnat kahdelta ihmiseltä yhteensä pyörivät siinä 10-20 euron paikkeilla. Edullisimmillaan syötiin maittavia kasvisburritoja n.3 euroa per pää. Suomen hintatasoon nähden siis ulkona syöminen oli todella edullista. Viini ja erilaiset paukut olivat kyllä muuhun verrattuina kalliita.

Balilla suositellaan vuokraamaan skootterin, jotta kulkeminen paikasta toiseen olisi mahdollisimman helppoa sekä edullista. Skootterin päivävuokra on noin 3-4 euroa. Me emme uskaltaneet ajaa hurjassa liikenteessä ja pienillä kaduilla, joten tyydyimme kulkemaan paikasta toiseen kävellen ja pidemmät matkat taksilla. Kävely tuolla +30 asteessa olikin aikamoista. Taksien hinnat eivät päätä huimanneet vaan 10-20 min ajomatkat maksoivat yleensä n. 5-10 euroa ja reilun kahden tunnin siirtymä Uluwatusta Ubudiin n. 50 euroa. Taksit tilattiin WhatsAppilla.

Vesiputouksille, riisipelloille ja rannoille oli yleensä sisäänpääsymaksu. Sisäänpääsymaksu oli n. 1-2 euroa paikan mukaan. Maksu suoritettiin sisäänkäynnillä.

Kalleintahan siis Balilla lomailussa on lennot sinne ja takaisin. Me saimme alkuperäiset lennot 600e per pää Qatar Airwaysilta. Valitettavasti jouduimme ostamaan uudet paluulennot, jotka kustansivat sitten reilu 1000 euroa per pää.

bali_vinkit

Ihastuimme Baliin täysin ja aiomme palata sinne, sitten kun maailman tilanne sallii taas matkustamisen. Meillä jäi vielä todella paljon näkemättä!

 Pauliina

4

Tällä artikkelilla on 10 kommenttia

 1. roosakoivula

  Siis wow noi kaikki ruoka-annokset! Balille on PAKKO päästä joskus, ihan unelmakohde <3

  1. pauliina

   Äläpä! Toi ruoka oli ihan mieletöntä 🙂 Ja koko paikka oli kyllä ihana! Odotan sitä, että pääsen paremmin tutkimaan Ubudia, Canggua ja lähisaaria <3

 2. Nonna

  Oi noi ruoat näyttää niin hyvältä 🙂

  1. pauliina

   Ne oli kyllä mielettömiä! 🙂

 3. ranua

  Samat kokemukset oli rantojen roskaisuudesta pari vuoden takaa. Tuolloin oli se tulivuorikeissi päällä ja turismikadon vuoksi rantoja ei siivottu juuri lainkaan. Näky oli suorastaan inhorealistinen. Pienemmät saaret: Gili Air, Trawangan ja Meno olivatkin sitten jo aivan toisesta ääripäästä, kun ei virtauksien mukana tule roskat rantaan. Täällä pääsi ensimmäistä kertaa mereen uimaan. Sandaalit jalassa tosin, koska kuollut koralli viilsi muuten jalkapohjiin 😀 Meidän reissulla kierrettiin aika laajasti ympäri Balia, mutta silti Uluwatu jäi sydämeen parhaiten. Vitsi ne näkymät ja auringonlaskut sieltä eteläkärjen kielekkeiltä, ei mitään rajaa. Täytyy kyllä käydä tulevina vuosina vielä uudestaan <3

  1. pauliina

   Joo ensi kerralla olis tarkotus itsekin päästä kiertämään noitä lähisaaria 🙂 Oon kuullut niistä paljon hyvää! Toivottavasti siellä tosiaan vähemmän tota roskasuutta. Mutta jokatapauksessa karu nähdä omin silmin kuinka paljon muovijätettä tuolla meressä oikeasti liikkuu..

 4. :3

  Minusta tuo dragonfruitti ei maistu millekään.milleppä se teistä maistuu

  1. pauliina

   Ai! Mun mielestä se maistu kiiwin ja mansikan sekotukselta 😀

 5. Tanja Räty

  Onpa harmillinen tuo roska-tilanne. ? antoiko apinat käyskennellä rannoilla rauhassa? ?

  1. pauliina

   On kyllä 🙁 Joo antoihan ne, kunhan ei heilutellut mitään syötävää niiden nenän edessä 😀

Vastaa