Uskomaton Horseshoe Bend!

horseshoe_bend

Tällä hetkellä istun Airbnb -kämppämme sängyllä Santa Monicassa kirjoittamassa tätä. Reissumme Yhdysvaltojen halki on siis päätepisteessään. Aiomme viettää täällä Los Angelesissa loppuloman rentoutuen ja kierrellen paikkoja. Olen nyt jo rakastunut Losiin!

Kyselin Instagramissa teiltä, mitä haluatte reissusta kuulla. Aion vastata kaikkiin kysymyksiin tulevissa postauksissa. Paljon toivottiin myös fiilispostauksia reissusta ja faktapostauksia kohteista. Ajattelin nostaa esille muutamia omia lempparipaikkojani matkan varrella ja sen lisäksi kirjoitella fiiliksistä sekä reissulle valmistautumisesta. Eli vinkkejä Route66 ajamiseen tulossa!

Horseshoe Bend

Palo Duron jälkeen upein luonnonpuisto oli Arizonassa, Pagen pikkukaupungissa sijaitseva Horseshoe Bend. Horseshoebend on saanut uskomattoman ulkonäkönsä vuosisatojen kuluessa. Coloradojoki virtaa hevosenkengän muotoisesti upealla kanjonilla.

 

horseshoe_bend

horseshoe_bend

Kanjonille asti ei pääse autolla vaan auto pitää jättää läheiselle parkkipaikalle, josta kulkee nonstoppina busseja Horseshoen parkkipaikalle. Sieltä sitten on edessä aikamoinen mäkikävely kuumassa aavikossa kanjonille. Matkaa on noin kilometri, mutta helteellä sekin on aika paljon. Meidän reissumme ajoittuu hyvään aikaan, sillä asteita oli vain reilu 20 astetta. Kesäaikana lämpötila täällä saattaa kivuta jopa 40 asteeseen.

Kanjonin reunoilla ei ole kaiteita, joten varovainen saa olla. Itselläni on sen verran paha korkeanpaikankammo, että pysyin suosiolla kaukana reunasta. Hurjaa oli kyllä nähdä ihmisten roikkuvan kanjonin reunoilla selfiekeppien kanssa. Lisäksi alueella juoksi lapsia vain parin metrin päässä reunasta. Huhhuh.

EDIT: Sain lukijalta kommentin, jossa kerrottiin, että shuttlebussi kyyditys on vain väliaikainen ratkaisu ja kaiteitakin kanjonille on kuulemma tulossa.

horseshoe_bend

Horseshoelle maksoi sisään 5 dollaria per pää. Sisäänpääsy oli siis todella edullinen kanjonin upeuteen nähden. Horseshoelle meno poikkeaa jonkin verran viralliselta Route66 reitiltä, mutta suosittelen sinne menoa ehdottomasti. Myös ajomatka Pagen kaupunkiin on täynnä upeita vuoria ja näkymiä. Mikäli olet näille kulmille tulossa, kannattaa Horseshoe laittaa nähtävyyslistalle!

6

Tällä artikkelilla on 2 kommenttia

  1. Hienoja kuvia! Me ollaan noissa maisemissa ensi viikosta alkaen ja käydään näillä näkymin myös Horseshoe Bendillä. Tuo shuttle kyyditys piti olla vain väliaikainen juttu, ja muistaakseni autolla pääsee taas lähemmäs 15.4. alkaen. Toivottavasti ainakin. Ja kaiteetkin sinne on rakenteilla, eivät ilmeisesti sitten olleet siellä vielä? Jouluna juuri joku nuori tyttö tippui alas kanjoniin ja kuoli. En kyllä ymmärrä miten lasten annetaan siellä tuolla lailla juoksennella. Hui!

    1. Pauliina M

      Kiitos 🙂 Mahtavaa, että ootte menossa tonne! Oli kyllä upea paikka. Kiitos shuttlekyyditys infosta, korjasin asian myös postaukseen.On myös kiva kuulla, että kaiteitakin on kanjonille tulossa. Oli meinaan hurjaa nähdä ihmisiä siellä reunalla roikkumassa.
      Ihanaa reissua teille <3

Vastaa