Totuus Instagram-kuvien takana

Rakastan valokuvausta. Hienon kuvan ottaminen vaatii kuitenkin jonkin verran suunnittelua ja lavastamista. Harvoin pelkkä yhtäkkinen otos onnistuu. Välillä kuvaussessiot ovatkin melko tragikoomisia. Paljastan muutaman totuuden kuvan takaa.

Gelato

Söin gelatoa Rooman matkalla joka päivä. Hienon kuvan ottaminen oli kuitenkin haastavaa sillä gelato suli +32 asteen lämmössä äärimmäisen nopeasti. Tämä otos saatiin niin, että olin valinnut kivan gelaterian, mistä sai kauniita annoksia. Säädin kameran asetukset hyvän taustan edessä valmiiksi ja lähdin jäätelöä ostamaan. Saatuani jäätelön juoksin Villen luo kuvauspaikalle ja aloimme räpsiä kuvia. Lopulta hyvän kuvan saatuani jäätelö oli sulanut jo sen verran, että ensimmäinen pallo siitä tippui kermavaahdon kera maahan.

Pelto

Ville bongasi tämän lilan pellon ja pitihän siellä käydä kuvaamassa. Kesken poseerauksien jättimäinen rotta kipitti jalkojeni vierestä. Päästin kevyet paniikki kiljahdukset. Kuvattiin loput kuvat ennätysvauhdilla.

Käsiseisonta

Olin vasta oppinut seisomaan käsilläni ilman tukea ja halusin siitä kuvan hiekkarannalla. Enpä osannut arvata, että hiekalla käsiseisonnan tekeminen olikin vähän normaalia vaikeampaa. Tässä noin seitsemäskymmenesviides otos.

Yöuinti

Ilta-aurinko paistoi upeasti. En olisi jaksanut vaihtaa bikineitä päälle ja rämpiä viileään veteen enää puolen yön aikaan, mutta kivan kuvan takia tein sen. Päästyäni veteen päätös ei kuitenkaan kaduttanut yhtään sillä valaistus oli upea ja vesi virkisti kivasti.

Ranta

Ajoimme hienon rannan ohi ja halusin siellä kuvat. Vaihdoin kuitenkin bikinit päälle vain kuvien ajaksi, jonka jälkeen jatkoimme matkaa. Eli emme ottaneet aurinkoa tai uineet rannalla.

Observatory

Halusin ottaa kuvan tällaisen kaukoputken kanssa, mutta kuten kuvasta huomaa en mä sillä oikeasti mitään kiikaroinut. Ei noiden aurinkolasien läpi olisi sillä mitään nähnyt.

Las Vegas

Halusin kuvan tämän kyltin edessä ja niimpä me googletimme missä se sijaitsee. Kohteelle oli monta kilometriä ja vaikka meillä olisi ollut auto käytössä niin päätimme kävellä kyltille. Se oli toki fiksu valinta keskipäivällä Vegasin +30 asteen helteessä. Kävellessä hikoilin meikit leväälleen naamalleni ja paloin rinnasta. Siksi kuvassa tämänlainen poseeraus. Lisäksi kyltin eteen piti jonottaa omaa vuoroa, kun miljoona muuta turistia halusi samanlaisen kuvan.

Horseshoe

Pelkään korkeita paikkoja hulluna ja tämän kuvan ottaminen oli järkyttävää. Pelkäsin niin paljon tippuvani tuonne rotkoon.

Aasit

Halusin ehdottomasti Oatmanin kylässä aasien kanssa yhteiskuvan. Se olikin helpommin sanottu kuin tehty. Lopulta löydettiin rauhallisempi talon kulmaus, jossa pari näitä veijareita lymyili. Yritin saada yhdellä porkkanan palalla houkuteltua tyypit kanssani kuvaan. Tuloksetta. Lopulta yksi mies, joka oli aikansa katsonut epätoivoista kuvaussessiotani, toi minulle jotain aasien supernameja. Näiden avulla veijarit tulivat sadasosa sekunniksi käymään luonani ja Ville kerkesi räpsäistä kuvan.

Joulutori

Pakko laittaa vielä tämä. Kuvattiin Alonan kanssa Helsingissä ja ostin tällaisen tikkarin pelkästään kuvia varten. En syönyt tikkaria enkä ostanut takanani näkyvästä kojusta mitään. Kojun myyjä katsoi touhua vähän paheksuen.

Tällaista keijoilua harrastetaan oikeasti näiden kuvien taustalla.

❤ Pauliina

9

Tällä artikkelilla on 3 kommenttia

 1. nooralofgren

  Vitsit olipa kiva lukee tää ❤️

  1. pauliina

   Kiva kuulla! ❤️

 2. Ninni

  Tässäpä varsinainen postaus. Toisin sanoen ne Instagram-kuvat, joilla pyrit inspiroimaan seuraajiasi tekemään kivoja juttuja elämässä ovat täysin feikkejä, etkä ole itsekään näitä juttuja tehnyt oikeasti itse tekemisen vuoksi, vaan ainoastaan hienon kuvan vuoksi? Ymmärrän, että tämä on Instagramin nykypäivää, mutta ärsyttävä ilmiö kerta kaikkiaan. Nuoret (ja varmasti aikuisetkin) ihastelevat ja kadehtivat somevaikuttajien elämää, jotka ovat täynnä toinen toistaan upeampia asuja, tekemisiä ja lokaatioita. Ja sitten se kaikki onkin vain näyteikkunaa, jolloin yhteen kuvaan nähdään hirveä vaiva ja koko tämä upea elämä menee heiltä samalla ohi. Tämä on pinnallista jos mikä ja myös surullista (minun mielestäni). Elämästä kannattaisi nauttia sen itsensä vuoksi. Sääliksi käy teitä some-vaikuttajia, elämässä kun on niin paljon muutakin kuin kivat kuvat ja tuhannet tykkäykset. Kun elää läsnä nykyhetkessä ja nauttii siitä mitä näkee, kokee, tuntee, maistaa, aistii – siinä on elämän suola ja onnellisuuden ydin. Kaikkea hyvää sinulle jatkoon, toivottavasti tämänlainen elämäntyyli palvelee sinua.

Vastaa