Toteutuivatko tavoitteeni tälle vuodelle?

Nyt on joulut juhlittu ja viikon verran levätty. Kaipasin todellista nollausta ja vietinkin paljon aikaa muualla kuin somessa. Olen pitänyt yli vuoden blogia enkä ole koko aikana ollut näin kauaa postaamatta tai kirjoittamatta. Teki kyllä hyvää mielelle. Samalla kun antoi aivojen levätä jatkuvasta ideoimisesta, syntyi myös uusia ideoita. Sain suunniteltua mihin suuntaan lähden ensi vuonna töitäni viemään ja minkälaisia tavoitteita vuodelle 2020 asetan.

Olen ennenkin puhunut tavoitteiden merkityksestä ja siitä, miksi ne ovat minulle tärkeitä. Kaivoin esiin viime vuonna asettamani tavoitteet tälle vuodelle ja suurin osa niistä on saavutettu! Töitä omien tavoitteiden eteen pitää tehdä, mutta ylös kirjoitetut tavoitteet toimivat myös alitajuntaisesti ohjaamassa päätöksiä.

Pauliina_Mattila_Pinkjärvi

Asetin tämän vuoden tavoitteeksi:

Aloittaa yrittämisen

Tämä toteutui heti helmikuussa 2019, kun aloitin kevytyrittäjänä työskentelyn. Yrittäminen on ollut minulla sivutyönä sosionomin töiden ohella, mutta olen pyrkinyt sitä kasvattamaan tasaisesti. Olen todella innoissani yrittämisestä ja nykyään haaveilenkin joskus tekeväni sitä täysipäiväisesti. On inspiroivaa itse olla vastuussa omista tuloistaan.

Aloittaa sijoittamisen

Tämän aloitin pari kuukautta sitten! En edes tiedä miksi siirsin tämän aloittamista niin kauan. Lopulta otin asian esille pankissa ja aloitin pienellä kuukausisummalla rahastoihin sijoittamisen.

Käydä vähintään kolmessa uudessa maassa

Olimme keväällä kuukauden Jenkeissä ajaen legendaarisen Route 66 -matkan ja alkusyksystä pyörähdimme Roomassa. Tavallaan tämä ei siis täysin täyttynyt sillä virallisia maita kertyi vain kaksi. Matkasaldoon olen silti tyytyväinen.

Tehdä hyväntekeväisyyttä

Tämä tavoite ei toteutunut ihan siinä määrissä missä olin alun perin ajatellut. Tein kuitenkin useita eri kertalahjoituksia eri hyväntekeväisyyskohteisiin ja näiden lisäksi lahjoitin muun muassa puolet vaatteistani vähävaraisille. Tähän kohtaan haluan kuitenkin tulevana vuonna panostaa.

Pauliina_Mattila_Pinkjärvi

Kehittyä englannin kielessä

Ei toteutunut. Osaan edelleen kohtalaisesti englantia kuten vuosi sittenkin.

Kokeilla surffausta

Myöskään tämä kohta ei toteutunut. Ehkä tulevalla Balin reissulla sitten!

Olla enemmän läsnä ja vähemmän puhelimella

Toteutui ja ei toteutunut. On ollut hankala rajoittaa puhelimen selausta, kun osa töistä sijoittuu sinne. Olen kuitenkin pyrkinyt tähän, joten ehkä se on vähän ainakin vähentynyt.

Kasvattaa blogia

Blogini suosio on kasvanut tasaisesti, joten tähän kohtaan voin vetää CHECK. Työ tämän eteen jatkuu kuitenkin ensi vuonna.

Pauliina_Mattila_Pinkjärvi

Juosta 10 km ilman taukoja

En ole vielä testannut tätä matkaa, mutta reilu 7 kilometriä ainakin sujuu. Uskoisin kympinkin nykyään menevän, mutta pitääkin lähipäivinä kokeilla.

Oppia kävelemään käsilläni

Tämä taito ei ole vielä hyppysissä. Melko kunnianhimoisesti tämän kirjoitinkin, koska en osannut edes seisoa käsillä vielä vuosi sitten. Nyt seisominen jo sujuu jotenkin, joten kohti kävelyä mennään!

Kehittyä valokuvaajana ja oppia kunnolla käyttämään Lightroomia sekä Photoshopia

Check ja check! Valokuvaajana tuskin koskaan on valmis, mutta olen mielestäni kehittynyt hurjasti! Myös perus kuvankäsittelyohjelmat ovat nykyään hyvin hallussa.

Kasvattaa Instagramiani

Tämä onnistui paljon odottamaani paremmin, sillä kasvatin tiliäni ilman mitään temppuja miltein 2000 seuraajalla vuodessa. Ajatuksenani on, että minua seuraavat ihmiset, joita sisältöni ja valokuvani kiinnostavat aidosti. Haluan keskustella ihmisten kanssa sekä tuoda saman henkisiä tyyppejä yhteen. En ole lähtenyt mukaan erilaisiin seuraajien kalastelutemppuihin, vaan pyrkinyt omalla aktiivisuudella luomaan inspiroivaa sisältöä.

Pauliina_Mattila_Pinkjärvi

Olen tyytyväinen siihen, miten paljon suuria tavoitteita sain tänä vuonna toteutettua.  Aloitin yrittämisen, vietin kuukauden ulkomailla sekä kaiken kukkuraksi sain haaveilemani koiranpennun. Näin listattuna vuosi on vaikuttanut pelkästään huikealta, mutta todellisuudessa olen tehnyt älyttömästi töitä, jotta saan yritystäni kasvamaan edes vähän. Silti edelleen tulot ovat niin pieniä, että teen melkein kokoaikaisesti sosionomin töitä keikkailemalla eri paikoissa. Nämä yhdistettynä omiin treeneihin ja koiranpentuun ovat tehneet arjesta usein aikamoista aikataulutettua suorittamista. Nautin silti siitä, että teen kovasti töitä haluamieni asioiden eteen. On palkitsevaa viimein saavuttaa jotain minkä eteen on nähnyt paljon vaivaa. En silti suhaa päättömästi kohti tavoitteitani, vaan olen koko vuoden harjoitellut myös nauttimaan matkastani kohti niitä.

Ensi vuodeksi olen suunnitellut muutaman suuremman tavoitteen ja sen oheen pienempiä niin sanottuja välitavoitteita. Teen niistä tällä viikolla vielä oman postauksensa.

Oletteko te saavuttaneet tänä vuonna toivomianne asioita?

❤ Pauliina

6

Vastaa