Täydellisen aamun resepti

aamut_pauliinam

Inspiroiduin Jaden aamupostauksesta ja ajattelin kirjoittaa omasta täydellisestä aamustani. Pidän aamuista silloin, kun ei ole kiire mihinkään. Nautin aamukahvista rauhassa, pitkästä kävelystä koiran kanssa ja kropan herättelystä joogaamalla. Ennen vannoin olevani ilta-ihminen, mutta silloin aamuni olivat yhtä kiirettä ja kaaosta. Nykyään rauhoitan aamulla tilaa ja aikaa itselleni. Silloin olen myös luovimmallani ja käytän aamupäivän tunnit mieluiten kirjoittamiseen. Aamuni sujuvuuteen vaikuttavat myös iltarutiinit. Pyrin jättämään puhelimen pois yhdeksän aikaan illalla ja keskittyä sen jälkeen rauhalliseen tekemiseen kuten venyttelyyn ja lukemiseen. Täytyy myöntää, että tämä on vähän haastavaa vielä.

aamut_pauliinam

aamut_pauliinam

Silloin, kun en ole päivätyössä pystyn aloittamaan aamuni haluamallani tavalla. Täydelliseen aamuuni kuuluu herätys noin klo 7, jonka jälkeen juon sitruunaveden ja laitan puuron tulemaan. Syön aamupuuroni ja samalla koirani syö aamupalan. Sen jälkeen lähdetään aamukävelylle. Usein kuuntelen aamukävelyillä podcasteja, mutta välillä jätän kuulokkeet tarkoituksella kotiin ja nautin luonnon äänistä. Parasta olisi vielä, jos saisin lenkin jälkeen pulahtaa mereen uimaan. Uiminen on mielestäni täydellisen meditatiivista ja virkistää mielen tavalla, jota ei mikään muu saa aikaan. Harmikseni en ole saanut uinnista pysyvää osaa aamurutiineihini, ainakaan vielä!

aamut_pauliinam

Aamukävelyn jälkeen levitän joogamattoni ja herättelen kroppaa kevyillä venytyksillä. Tämän jälkeen olen valmis aloittamaan työt. Yleensä istun koneelle vastaamaan sähköposteihin ja suunnittelemaan kuvauksia tai seuraavia postauksia. Välillä muokkaan kuvia tai teen muita arkisia askareita.

Jos taas kyseessä on aamu, jolloin lähden päiväkotiin töihin teen kaiken yllämainitun, mutta pikakelauksella. Herään, käyn vessassa, syön puuron ja kävelytän koiran. Sitten lähden kävelemään töihin. Tällaisina aamuina en ehdi joogaamaan tai kirjoittamaan. Nautin siitä, että saan itse aikatauluttaa arkeani ja tehdä luovaa työtä. Pidän kotona puuhailusta ja siitä, että saan keittää kahvit, kun siltä tuntuu.

aamut_pauliinam

Aamuni kohokohta on aamupuuroni, jota minulla tulee reissuilla aina ikävä. Olen syönyt samaa puuroa jo monta vuotta, joka aamu. Päätin jakaa teillekin tämän maailman parhaan aamupuuron reseptin!

Paras aamupuuro

1,5 dl kaurahiutaleita

n. 3 dl vettä

1 rkl chia siemeniä

1 tl kookosöljyä

2 kananmunan valkuaista

marjoja

kanelia

Laita kaurahiutaleet ja siemenet veden kanssa mikroon. Vettä noin 2-3 dl. Teen puuron aina mikrossa, koska olen laiska. Puuro valmistuu mikrossa noin 3 minuutissa. Tämän jälkeen sekoitan kookosöljyn ja kananmunan valkuaiset puuroon. Päälle marjat ja kaneli ja herkku on valmis.

aamut_pauliinam

Ihania aamuhetkiä teille!

Miten te tykkäätte aloittaa päivän? 

❤ Pauliina

1

Tällä artikkelilla on 8 kommenttia

 1. Nimetön

  Voi kuulostaa kyllä ihanalta! Ja hei aamupuuro kuuluu ehdottomasti munkin aamuihin, samalla vakkariaamupalalla ollaan täälläkin menty jo vuosia 😀

  1. pauliina

   Puuro on kyllä parasta aamuisin! 🙂

 2. Nimetön

  Heti aamusta (mun tapauksessa siis super aikaisin) kylmä omenapuuro maapähkinävoilla ja kuppi kahvia kauramaidolla. Jakso netflixiä ja sen jälkeen päivän ruokien preppailua youtubevideoiden ohella, kunnes on aika lähteä reeenaamaan. Siinä on täydellinen aamu aka joka ikinen aamu. <3 Ihana postaus!

  1. pauliina

   Oi sun aamut kuulostaa ihanilta 🙂 Kylmä omenapuuro? Mitä se sisältää? Kuulostaa herkulta!

 3. Nimetön

  Minkä verran laitat vettä annokseen? Näkyi se tieto jääneen pois reseptistä 😊

  1. pauliina

   Oho totta! En ikinä mittaa vettä, lisään sen silmämääräsesti siksi se jäi pois. Mittasin sen nyt tätä reseptiä varten ja se on noin 3 dl 🙂

 4. jadejessika

  Ah, toi sun aamupala näyttää niin täydelliseltä!

  1. pauliina

   Se on täydellinen! Ja kiitos inspiraatiosta tähän postaukseen 🙂

Vastaa