Suurimmat matkustushaaveeni!

ranta_Meksiko_PauliinaM

Norsu_PauliinaM_SriLanka

Rakastan matkustamista ja pyrin reissaamaan niin paljon kuin suinkin pystyn. Kolme ja puoli vuotta opiskelijana hankaloitti reissurahojen keräämistä, mutta pystyin silloinkin matkustamaan noin kaksi reissua vuodessa. Nyt, kun olen valmistunut ja alan tekemään oman alan töitä, pystyn toivottavasti myös reissaamaan hiukan enemmän. Reissaaminen avartaa niin paljon omaa maailmaa ja antaa unohtumattomia kokemuksia. Reissaaminen lisää myös arvostusta omaa kotimaata kohtaan ja auttaa näkemään, kuinka etuoikeutettuja me Suomessa olemme.

Olen hyvin tietoinen matkustamisen tuhoavasta vaikutuksesta ilmastoomme, mutta pyrin muilla elämän osa-alueilla kantamaan korteni kekoon ilmaston pelastamiseksi. Myöskään en pidä 2-3 matkaa vuodessa mielettömänä lentelynä, vaikka tiedän, että silläkin määrällä on suuri vaikutus ilmastoomme.

No tämä postaus ei ole kuitenkaan mielipidekirjoitus ilmastonmuutoksesta, vaan ajattelin listata muutaman suuren matkustushaaveeni, jotka haluaisin lähitulevaisuudessa toteuttaa. Yksi suurimmista haaveista toteutuukin nyt ensi huhtikuussa, kun lähdemme ajamaan kavereiden kanssa kuuluisan roadtripin Chicagosta Los Angelesiin. Jätän sen reissun nyt tästä listalta pois, koska se on jo tapahtumassa.

afrikka_pauliinam

palmut_srilanka_pauliinam

Matkahaaveeni:

 • Australia + Uusi-Seelanti roadtrip. Australia on suuri haavekohteeni ja olisi mahtavaa nähdä sen erilaisia puolia matkaamalla autolla maan halki. Mieluiten vielä asuntoautolla. Ja tietenkin, kun sinne asti lähtee niin pitää matkaan yhdistää myös eeppisen Uuden-Seelannin näkeminen.
 • Norjan Lofootit. Miten upeaa, että näin lähellä Suomea on näin kaunis paikka. Ehdottomasti päästävä Lofooteille! En vain ole päättänyt, että haluaisinko sinne mieluummin kesällä vai talvella.
 • Tansania ja Kilimanjaro. Afrikan eläimet ja luonto ovat niin upeita, että ne pitää nähdä omin silmin. Tansanian matkaan sisältyisi siis savannit ja niiden villieläimet sekä kiipeäminen Kilimanjarolle. Kiipeäminen Kilimanjarolle vaatisi tietenkin paljon taustatyötä ja valmistautumista, mutta haaveilen siitä kovasti ja uskon, että joskus sen toteutankin.

afrikka_pauliinam

srilanka_pauliinam

 • Kiertomatka Sveitsissä. Monet vaikuttajat ovat lähiaikoina käyneet Sveitsissä ja jakaneet kuvia maan upeista maisemista. Tällä on ollut juuri toivottu vaikutus minuun ja Sveitsi on noussut korkealle matkalistallani.
 • Malediivit. Tietenkin paratiisirannat on nähtävä omin silmin. Tämä ei varmaan kummempia selityksiä vaadi.
 • Bali. Paikka, joka jokaisen täytyy nähdä. Nykyään aikamoinen turistirysä, mutta ehdottomasti haluan nähdä sen omin silmin. Haluan myös päästä joogaamaan Balilla ja opetella surffaamaan sen upeilla rannoilla.
 • Filippiinit. Upea saarivaltio, jonne haluan lähteä reppureissutyylillä kiertelemään.
 • Islanti. Jäätiköt, vuoret ja kuumat lähteet! Must see! Islantia olisi mahtavin päästä kiertämään autolla.

kilpikonna_pauliinam

kroatia_pauliinam

meksiko_chichenitza_pauliinam

Siinä ovat oikeastaan suurimmat matkahaaveeni tällä hetkellä. Näiden lisäksi on monia maita, joissa haluaisin käydä. Oikeastaan aika harva maa on sellainen, joka ei minua kiinnosta. Omistan ikuisen kaukokaipuun ja sen vuoksi minulla on yleensä aina joku reissu tuloillaan. Tällä hetkellä kaikki paukut on varattu tulevaan Jenkkireissuun, mutta sen jälkeen en tiedä mihin mennään. Se selviää sitten, kun Jenkeistä on palattu ja lompakko taas täytetty.

Minkälaisia matkahaaveita teillä on? Jos olet käynyt, joissain listani maista kerro ihmeessä kokemuksista!

❤ Pauliina

3

Tällä artikkelilla on 4 kommenttia

 1. Tansania safareineen + Sansibar on kyllä upea! Malediiveille lähdetään talvella kolmatta kertaa, kun sen upeampaa paikkaa ei vaan ole tullut vastaan. Yksi kerta oltiin resortissa, toinen paikallissaarilla ja molemmat oli mahtavia lomia. Nyt mennään taas paikallissaarille, sillä se on todella paljon edullisempaa mutta ihan yhtä kaunista ja rentoa.

  1. Pauliina M

   Joo Sansibar pitääkin lisätä tohon Tansanian reissuun mukaan myös! Malediivit vaikuttaa kyllä unelmalta. Nimenomaan noi paikallissaaret kiinnostaa kovasti 🙂

 2. Ihana lista! Ja ymmärrän niin tuon kroonisen matkakuumeen.

  Toivottavasti noista maista ensi vuonna toteutuu Islanti! Kaavailen pysähdystä siellä Kanadan-matkallani. Haluaisin myös ehdottomasti Lofooteille, ehkä kuitenkin kesällä…

  Iloa matkaan ja road tripin suunnitteluun!

  1. Pauliina M

   Ihanaa, että muillakin on kroonista matkakuumetta!
   Kuulostaa hyvältä toi Kanada+Islanti setti 🙂 Mä myös oon kallistunut tohon kesään ja Lofooteihin.

Vastaa