Sano kiinnostaville asioille kyllä!

Liian usein ihminen jää toistamaan omaa arkeaan rutiininomaisesti. Tekee niitä asioita, mitä on aina tehnyt ja elää niin sanotusti turvallisesti mukavuusalueellaan. Joskus kannattaa kuitenkin poistua sieltä mukavuusalueelta, koska se on usein hyvin kehittävää. Vaikka se jännittäisi ja tuntuisi vähän inhottavaltakin, sen jälkeinen fiilis on korvaamaton. Silloin oppii usein itsestään asioita ja saattaa saada paljon uutta sisältöä elämäänsä.

Viime viikonloppu oli mulle tällainen kokemus. Lähdin Helsinkiin perjantaina Alonan luokse. En ollut tavannut Alonaa ikinä ja tarkoitukseni oli mennä heille yöksi, jotta pääsen lauantai aamulla Lahden messuille ajoissa. Oli hyvin jännittävää saapua vieraaseen kaupunkiin vieraiden ihmisten luokse yöksi. Vaikka olen toki seurannut Alonan ja hänen perheensä vlogeja ja tavallaan tuntui, että he eivät ole ihan vieraita. Se ei kyllä jännitystä vähentänyt, vaan enemminkin lisäsi tapahtumaan oudon vivahteen, että mä tiedän heistä paljon ja he eivät musta mitään. Vastaanotto oli kuitenkin todella ihana ja koko perhe todella oli juuri sellainen kuin heidän vlogeista saa kuvan. Olin jännittänyt ihan turhaan ja todellisuudessa tutustuin upeisiin tyyppeihin, kun vaan uskalsin lähteä pois mukavuusalueeltani.

Toinen viikonlopun aikainen itsensä ylitys oli Lahden messut ja niissä työskentely. Kaikki oli mulle ihan uutta, mutta onneksi lähdin mukaan, sillä viikonloppu oli yksi hauskimmista pitkään aikaan. Tapasin paljon uusia upeita tyyppejä ja kirjaimellisesti naurettiin vedet silmissä. Oli myös mahtavaa tutustua bloggaajakollegoihin Jonnaan ja Chamiaan!

Koko viime viikonloppu opetti mulle sen, että jos vaan rohkeasti lähtee mukaan itseään kiinnostaviin asioihin voi niistä saada paljon uutta sisältöä elämäänsä. Voi tutustua uusiin ihaniin ihmisiin, oppia uusia taitoja, nähdä uusia asioita ja kerryttää ikimuistoisia kokemuksia. Suosittelen sanomaan kyllä mahdollisuuksille, joita sun eteen tulee. Ikinä ei voi tietää mihin ne johtavat ja miten paljon ne sua kehittää. Ylipäänsä se tunne, kun ylität itsesi ja teet jotain mistä et ollut ihan varma osaatko, antaa mahtavan fiiliksen. Mulle tosiaan tämän fiiliksen saamiseen riitti ihan se, että osasin mennä Kampista metrolla Herttoniemeen. Kunnon landepaukkuna metrolla kulkeminen ekaa kertaa ei ollut ihan piece of cake. Onnistuneen metro matkan jälkeen taputin itseäni olkapäälle ylpeänä omasta suorituksesta.

Helpompaa usein olisi tehdä vain niitä tuttuja ja turvallisia asioita, mutta uskallan väittää, että saman kaavan toistaminen päivästä toiseen ei anna sulle niin paljon kuin silloin tällöin sinne epämukavuusalueelle meneminen. Sama hommahan pätee esimerkiksi treenatessa. Treeneissä on tärkeää se perustyö ja säännöllinen treeni, mutta jos ei ikinä poistu niistä mukavuusalueen treeneistä ja treenipainoista jää kehityskin heikommaksi. Uskallan väittää, että sama pätee elämässä: jos ei ikinä poistu siitä mukavuusalueen elämästä ja arjesta jää elämäkin paljon suppeammaksi.

Kannattaa kuunnella sydäntä ja miettiä mikä sua oikeasti kiinnostaa. Jätätkö jotain kiinnostavia asioita tekemättä vain, koska et uskalla tai se tuntuu epämukavalta?

10

Vastaa