Route 66: Fiiliksiä 4000 kilometrin jälkeen!

Terveisiä Las Vegasista! Suurin osa roadtripistä on ajettu, mutta lomaa on onneksi jäljellä vielä pari viikkoa. Aiomme täältä jatkaa kohti Los Angelesia muutaman kansallispuiston kautta. Mittariin on kertynyt reilut 4000 kilometriä. Maisemat ovat vaihtuneet hurjaa vauhtia suurista kaupungeista tyhjiin aavikoihin ja kaikkeen siltä väliltä. Olemme nähneet upeita maisemia ja järkyttäviä motelleja.

Motellielämä on ollut aika kuluttavaa, sillä olemme vaihtaneet paikkakuntaa päivittäin ja yöpyneet halvimmissa motelleissa matkan varrella. Yhden motellin käytävässä juoksenteli rottia ja toisen sisällä sai polttaa. Voitte kuvitella miltä haisee huone, jossa on vuosikymmeniä poltettu sisällä. Huoneessa oli vielä kaiken huipuksi kokolattiamatto, joka oli mahtavasti imenyt hajut itseensä. Toisin sanoen vietimme siis yhden yön röökikopissa. Tämän jälkeen kaikki vaatteet haisivat samalta kuin lähipubien kanta-asiakkaat.

Yllättävän hyvin kaikki on kuitenkin sujunut tähän asti. Automme on uusi ja mukava. Kilometrit ovat tuntuneet paljon kevyemmiltä mitä alkuun pelkäsimme. Lähinnä on ollut välillä puuduttavaa istua lähes koko päivä autossa ja pysähtyä vain huoltoasemille syömään. Ruuan taso on tähän mennessä ollut niin huonoa, että se on saanut minut ikävöimään omaa keittiötä kotisuomessa. Kasvisyöjänä täällä punaisen lihan luvatussa maassa ei ole ollut aina ihan helppoa. Onneksi tiedän, että Losissa saan nauttia laadukkaasta ruuasta, vaikkakin kovalla hinnalla. Osasinhan minä ennen reissua varautua siihen, että tien päällä ollessa ruokailut voivat olla aika kehnoja. Isoimmissa kaupungeissa on ollut muutamia mahtavia ruokapaikkoja, muuten ollaan eletty lähinnä valtateiden varrella olevien pikaruokaloiden ruuilla.

Tunnen suurta kiitollisuutta siitä, että voin olla tällä reissulla ja nähdä nämä upeat paikat. Canyonit ja aavikot ovat niin hiljentävän upeita, ettei sitä pysty sanoin kuvaamaan. Kamerallakin niiden kauneuden taltioiminen on haastavaa. Olen kuitenkin saanut hurjat määrät upeita kuvia, mutta huonojen nettiyhteyksien vuoksi en ole pystynyt niitä jakamaan täällä. Yhden postauksen tekemiseen ja kuvien lataamiseen menee monta päivää näillä yhteyksillä. Reissun jälkeen on siis tulossa kattavampia postauksia matkasta, budjetista, nähtävyyksistä. Mulle saa myös pistää toiveita, mitä haluatte tietää Route66 ajamisesta ja meidän matkastamme!

Huomenna jatketaan matkaa kohti Los Angelesia! Vinkkejä sinne suunnalle otetaan mielellään vastaan 🙂

2

Vastaa