Positiivisesti piittaamaton

pauliina_mattila_asu

Nyt on juhannukset juhlittu ja arki astunut kuvioihin. Itselläni arki kulkee vielä kevyesti osittain lomaillen, mutta pieniä projekteja olen kuitenkin ympärilleni kyhäillyt. Makuuhuoneemme remontti on venynyt monen viikon mittaiseksi ja siksi kämppämme on kuin räjähdyksen kokenut. Tällä viikolla olisi kuitenkin tarkoitus saada pieni pintaremonttimme valmiiksi.

Aihe, josta halusin tänään kirjoittaa liittyy vahvasti tällä hetkellä omaan elämääni. Pidän omasta arjestani nykyään todella paljon. Olen tehnyt yhden muutoksen arjessani, joka tähän nykytilanteeseeni vaikuttaa suuresti. Olen alkanut piittaamattomaksi.

En jaksa enää piitata asioista, jotka eivät ole minulle merkityksellisiä tai kosketa minua mitenkään. Minua ei kiinnosta, mitä jotkut minulle merkityksettömät ihmiset minusta ajattelevat tai mitä he minusta puhuvat. On täysin yhdentekevää, mitä muut ajattelevat esimerkiksi pukeutumisestani tai harrastuksistani. En myöskään piittaa muiden tekemisistä tai tekemättömyyksistä. En mieti, mitä minun pitäisi elämässäni tehdä, jotta se näyttäisi muille hyvältä. En myöskään halua käyttää aikaani sellaisten ihmisten tai asioiden parissa, jotka eivät ole minulle tärkeitä. En halua käyttää energiaani asioihin, jotka eivät vie minua kohti omia haaveitani tai halujani. Tietenkin joudun tekemään arjessani myös tylsiä asioita, mutta ne mihin voin vaikuttaa, niin varmasti vaikutan.

pauliina_mattila_asu

Meillä on elämässämme rajallinen määrä aikaa ja haluan käyttää oman aikani minulle tärkeisiin asioihin. Tällä tavoin asioita karsimalla, pystyn myös antamaan enemmän energiaani ja aikaani niihin oikeasti merkitseviin asioihin. Eli en ole tullut täysin piittaamattomaksi, vaan piittaan enemmän minulle tärkeistä asioita. Tätä voisi kai kutsua positiiviseksi piittaamattomuudeksi.

En myöskään jaksa miettiä pieniä asioita enää niin tarkkaan. Maailma ei kaadu, vaikka aamun vitamiinit jäisi ottamatta tai siitä, että kirjoitin työsähköpostiin kirjoitusvirheen. Virheitä sattuu eikä kaikki ole aina niin vakavaa. Vaikka luokittelen itseni edelleen tietyn tyyppiseksi perfektionistiksi, niin tällaisen välinpitämättömyyden löytäminen on tuonut arkeeni positiivisuutta ja rentoutta.  Kaiken ei tarvitse aina olla täydellistä, vaan joskus ihan kiva on parasta.

pauliina_mattila_asu

Minulla on myös omia selkeitä tavoitteita ja tiedän niiden saavuttamisen olevan kovan työn takana. Tämä kova työ taas tarkoittaa sitä, että minun tulee käyttää energiani siihen. En halua hukata aikaani merkityksettömään. Tietenkin aikaa tulee löytyä myös olemiseen ja rentoutumiseen, mutta ne ovat asia erikseen. On eri asia käyttää tunteja päivässä muista juoruamiseen tai itsensä sättimiseen, kuin kirjan lukemiseen tai nukkumiseen. Rentoutuminen on tärkeä osa omaa hyvinvointia ja oma hyvinvointi ei koskaan ole merkityksetöntä.

Positiivinen piittaamattomuus on saanut omaan ajatusmaailmaani tilaa huomata myös pienien asioiden kauneutta. Kun ajatuksia ja aikaa ei kulu kuluttaviin asioihin, jää enemmän aikaa huomata pieniä, ihania arkisuuksia. Kuinka ihanalta uudet kukkaseni tuoksuvat, kuinka kauniisti aamulenkilläni aurinko paistaa ja kuinka ihania ihmisiä elämässäni onkaan.

pauliina_mattila_asu

Positiivisuutta ja piittaamattomuutta teidän tulevaan viikkoon.

❤ Pauliina

4

Tällä artikkelilla on 6 kommenttia

 1. Pirjo

  Hyvin sanottu. Näinhän sitä pitäisi ajatella ja toimia, että itsellä olisi hyvä olla ja tietysti myös täreillä läheisillä ihmisillä. Hyvä Pauliina 🙂

  1. Pauliina M

   Kiitos 🙂

 2. Tanja R

  Hyvä teksti! Mulle ei oo koskaan merkinneet muiden ajatukset juurikaan mitään. Olen jopa nauttinut järkyttämisestä, jos se on tapahtunut asioilla mitkä voin allekirjoittaa. Perfektionisti asuu myös minun sisälläni, mutta en koskaan hukkaa tarkkuuttani asioihin, joita en ole tarkasti priorisoinut. Kuitenkin oman hyvinvoinnin joudun päivittäin siirtämään syrjään mm. Lasten edun vuoksi. Tänäänkin olisin mieluummin painunut pehkuihin nollaamaan jo kahdeksalta, mutta oli pakko tehdä vielä sitä sun tätä. Joskus hyvinvointia on myös se, että tietää kaiken olennaisen tulleen hoidetuksi, vaikka kroppa pyytäisikin muuta. Tää on näiden ruuhkavuosien dilemma, ehkä joskus sitten pystyn taas laittamaan omat tarpeet etusijalle (jos osaan 😀 )

  Hyvä Pauliina ❤️

  1. Pauliina M

   Kiitos 🙂 En myös ole ennenkään ajatellut muiden mielipiteitä kovin paljoa, mutta lähiaikoina olen saavuttanut täyden hälläväli-asenteen niitä kohtaan ja se on ollut hyvin vapauttavaa 🙂 Myös toiseen suuntaan se, etten ole kiinnostunut muiden tekemisistä on vapauttanut aikaa omaan arkeen paljon. Tietenkin läheisteni tekemiset kiinnostavat sekä ihmisten, jotka inspiroivat minua, mutta muiden ei.

   Sulla on tietenkin eri elämäntilanne ja lasten hyvinvointi menee varmasti omasikin edelle. Toivottavasti kuitenkin ruuhkavuodetkin helpottavat jossain vaiheessa 🙂

 3. Jennahola

  Erittäin hyvää puhetta! Ja erittäin tärkeää muistutella tätä silloin tällöin itselleen. Ois mahtavaa päästä yhtä Zen-tilaan tän piittaamattomuus asian kanssa! 🙂

  1. Pauliina M

   Kiitos! Kyllä sä pääset 🙂 Täytyy vaan vähän tehdä töitä oman ajatusmaailman kanssa 🙂

Vastaa